Не е глупо, јави се, секако се чека 10тина дена...ако ти кажат дека уште нема распоред, баш прашај кога ќе излезе, (кажуваат) да знаеш да си фатиш термин...
Prvata krvna analiza ne odnesov urina toa bese koga doznav deka sum bremena. Sledna mi bese ovaa, sega pak kje pravam krvna slika i kje odnesam. Ama vecerta pred pregled ne stavam vaginaleta.
Здраво. 19 недела сум, и пред 3 дена имав како прозирна течност на гаки, но во моментот не обрнав внимание мислејки дека сум се испотила бидејки носев перлон материјал.. Оттогаш се си е нормално немам ни болки миту било каква мака ама случајно ппрочитав дека тоа можело да е амнионска течност па се исплашив бидејки 2 тие 2 дена бев под стрес и нервоза. Дали моѓе се има случено нешто опасно со плодот?
Верувам дека се си е во ред, па сега ти мене малце да ме утешиш. Кога бев во 12та недела, премногу мрдаше бебето па докторот едвај го измери. Па тогаш мислев премислував дали и тоа е добро толку мрдање. Претходната недела бев пак на контрола бев 14 недела и 4 дена, ама бебчето си беше само во една позиција не мрдаше, т.е докторот рече еве си го мрдна ножето. Го мереше и јас пак напоменав во каква позиција е, а тој рече добро си е бе. Секако го пушти и срценцето и добро беше. Има шанси стварно баш тогаш да спиело па не мрдкаше? Човек само да си премислува нешто.
Sofce moja ako imas nekoj vo stranstvo neka ti kupi edno baby dopplerce i da si go slusas mila kako mene po cel den hahahah, jas zabegav i preterav so odenje na sekoj 2 nedeli i posledniot pat koga zabegav si go naracav i sega na sekoe zabeguvanje koga ne go osekjam si pustam si slusam srceva akcija i mirna sum cel den, vcera na primer mrdkase i ne go pushtiv ni ednas ama eve od sabajle nikade go nema ednas veke go slusnav bev ispazariv se vrativ pak go nema i osekjam kaj i da e ke go uklucam pak da go slusam dali e tuka. Ne sme normalni ama toa e, so Gospod napred i neka leta vremenceto shto pobrgu.
Мора да се опуштите, што било претходно било сега мора да бидете опуштени и смирени во бременоста. Тоа ехо повеќе страв ви влева и зависност. Не ме сваќајте погрешно ама тоа вие сосема непотребно.
Znam deka preteruvam ama posle tooooolku chekanje koga veke si osetil deka mrdka i posle 2 dena nishto ne osekjas kako da ostanes smiren...eve se trudam maksimalno da bidam silna ama na momenti ne biva
На глава му се качувам на маж да ми најде да купи такво доплерче. Не дава и не дава. Ќе морам скришно да барам да нарачам од Алиекспрес
Се е во ред без паника. Докторката сама можи рече дека и на бебето како и нам, секој ден не му е исто расположението.. Неможи постојано само да мрда... Уживај и без паника
Проблем беше на една моја контрола имав малку плодова вода, а ако сите параметри се ок тогаш нема пробллем
Neznam kolku vreme ke mu treba za da stigne od aliexpress no ako si doaga nekoj od Germanija, Francija, Belgija neka vi donese, jas od bol go naracav za 2 dena mi stigna, ako mislite deka ke bidete kako mene od 14 do 20 nedela koga nema veke simptomi a ne go osekjate seuste togas odma da narachate! Inaku psihata otide, zboruvam za psihicki labilni kako mene, za jakite karakteri ne trebA
Хахаха леле на тоа ми нема текнато, баш за паничари како нас што забегуваат. Значи еден сомнеж решам, одма почнам друго да си мислам дали така треба да биде или не. Аххх леле... Ти која недела беше? Од кога почна да го осеќаш да мрда? Едвај чекам да го осетам, мислам подруго ке ми биде.