И јас ја имав исто, и после антибиотикот паузирав 1 недела па после правев контрола така ми рече матичната
Провери си досадна е за лечење симптоми никакви, јас за среќа со 2 терапии ја излечив, првин имав на грлото и вагина таму ја излечив па во урината наредно се префрли, и на крај со 2та доза целосно ја излечив, пиев и чај многу
Мене брисевите ми се ок, фала богу. Во урината имав, и тоа над 1.000.000... цитерал ми пиша, и на мене и сопругот, 10 дена... Имав само заматена мокрача, ништо друго. Е сега во мокрачата ми покажа глукоза + (не верува дека е од бактеријата), а шеќерот ми е ок. Најверојатно скриен шеќер ќе треба да проверам, 20-та недела сум...
Јас панцеф пијав и многу чаеви само, а за шеќер сега на наредна контрола ваљда сега сум 23та, а бактеријата ја имав околу 16та 17 нед незнам како бешее
Па тоа да дека е најубаво, ама да се јави малку да мрдне да знам дека е тука хаха На преглед бев во 16та недела и сега за 2 скрининг сум дури 21+6 и не можам да дочекам дури се мислам да си одам онака на вонредно ехо колку да го видам.
Поминаа 2 недели откако ја заврши терапијата? Ако да, можеш да отидеш кај друг гинеколог да ти земе пак брис, само ќе си кажеш каков брис, шо инфекција и то.
zdravo mamicki bremena sum vekje 14ta nedela, bev na skrining bebushko e dobro, pravev prenatalen test i tamu bea dobri rezultati i doznavme deka nosam devojce.Sakam da ve prasam osekjam bolka dolu vo stomakot i jajnicite dali nekoj imal vakvi bolki da ne se panicam odma..??
Сигурно може со обичен стетоскоп? Оној за диши диши? Мм има одличен слух , ама за бронхопнеумонии Велиш ќе може да го слушне и срцето на бепка? Ако е така, нае*ал е со мене
Ја би рекла не, испробано од др. со добар слух. Со доплерче најубаво. Имав и јас, ама се користи многу ретко и скроз кратко, пр. 2 пати неделно, ги најдеш тоновите и исклучуваш. Морам да признаам дека ми заштеди доста стрес.
Со стетоскоп се слуша, но доста подоцна... јас со мојот чув срце некаде по 27ма...бидејки се меша со други шумови од црева, свои крвни садови...
Auuuu jas sekoj den nekogas i po 2 pati, za krarko kratko e pomalku od minutka samo kolku da slusnam ama deka sekoj den toa go pravam eve si priznavam go pravam
zdravo idni mamicki.... jas sum 14ta nedela i vekje vlegov vo vtoro tromesecie, no bi sakala vase ismustvo od vcera imam bolki nisko dole kaj stomakot i jajnicite. Vcera bev na pregled dpktorkata vika ok e bebushko i grloto e 30mm,no denovive malku da miruvam i mi pojaca utrogestan i magnezium na 3pati. Malku sum isplasena bolkite de ke namalat de ke zgolemat. Kazuvajte iskustvo ako nekoj pominal slicno
Imav I jas takvi bolki, so. Magnezium I utrogestan se namalvaja. Sega sum 38, poveke odmor I se ke bidi OK..
so lesno mamicke, uste malku ke si go gusnes bebush. Jas sum golem panicar imav edne spontan i sega se me plasi.
Јас имав исто такви болки и скратен цервикс 30мм како тебе. Во 15 недела правев серклаж. Така што, ти препорачувам преглед кај специјалист дс ти направи правилно мерење на цервиксот и или ќе ти појача доза прогестеронска или превентивен серклаж. Лежење и одмор само се спас. Со лесно
bolkata mi namali osekjam samo mala tapa bolka kako menzis i kicmata, a toa deka sum 30mm mi rece deka ne e strasno duri nepadne pod 2.5 taka sum od sam pocetok sega vie me zamisluvate!!!???
Никој не те замислува но тоа што ти го кажа другата членка е така. Цервиксот е еластична структура,чија големина варира, нормално, физиолошки од 25-60 мм. Во тек на бременоста, како се оди кон крајните недели поради самата тежина, притисок од бебето, тој поплека се крати, како би на крајот се скратил скроз и се отворил за раѓање. 30 мм не е лоша должина, и не треба да се плашиш, но мора да го одржиш толку. Инаку како? Не знам која недела си, лежи, и тоа со перница под карлицата. Не е нешто што "еј сеа ми е 30 не застанувам" бара да се посветиш на тоа и да си внимателна. Зборуваме за подолг одмор, не ден-два...Сепак, зборуваме за 5мм од границата за "физиолошки" не за 10 цм.... Чувај се и со лесно!
14ta nedela sum, na brisevite mi nakdoa kandida a sega nosev i urinokultura da vidime dali ima nekoja balterija sto ja predizvimuva bolkata. Miruvam doma sum neodam na rab pa so gospod napred. Vi blagodaram devojki na odgovorot