1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    И јас ја имав исто, и после антибиотикот паузирав 1 недела па после правев контрола така ми рече матичната

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.303
    Епа супер, ќе однесам утре за уринокултура... налет со овие бактерии...

3. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Провери си досадна е за лечење симптоми никакви, јас за среќа со 2 терапии ја излечив, првин имав на грлото и вагина таму ја излечив па во урината наредно се префрли, и на крај со 2та доза целосно ја излечив, пиев и чај многу

4. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.303

Мене брисевите ми се ок, фала богу. Во урината имав, и тоа над 1.000.000... цитерал ми пиша, и на мене и сопругот, 10 дена... Имав само заматена мокрача, ништо друго.

Е сега во мокрачата ми покажа глукоза + (не верува дека е од бактеријата), а шеќерот ми е ок. Најверојатно скриен шеќер ќе треба да проверам, 20-та недела сум...

5. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Јас панцеф пијав и многу чаеви само, а за шеќер сега на наредна контрола ваљда сега сум 23та, а бактеријата ја имав околу 16та 17 нед незнам како бешее

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AnnLima

AnnLima Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Па тоа да дека е најубаво, ама да се јави малку да мрдне да знам дека е тука хаха
    На преглед бев во 16та недела и сега за 2 скрининг сум дури 21+6 и не можам да дочекам дури се мислам да си одам онака на вонредно ехо колку да го видам.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.155
    Поминаа 2 недели откако ја заврши терапијата? Ако да, можеш да отидеш кај друг гинеколог да ти земе пак брис, само ќе си кажеш каков брис, шо инфекција и то. :)

На Kalina J. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    zdravo mamicki
    bremena sum vekje 14ta nedela, bev na skrining bebushko e dobro, pravev prenatalen test i tamu bea dobri rezultati i doznavme deka nosam devojce.Sakam da ve prasam osekjam bolka dolu vo stomakot i jajnicite dali nekoj imal vakvi bolki da ne se panicam odma..??

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.970
    Допаѓања:
    166.425
    Сигурно може со обичен стетоскоп? Оној за диши диши?
    Мм има одличен слух , ама за бронхопнеумонии:)
    Велиш ќе може да го слушне и срцето на бепка?:^)

Ако е така, нае*ал е со мене:D

На marijamarkoska, tina2018, TarantulaA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    928
    Ја би рекла не, испробано од др. со добар слух. Со доплерче најубаво. Имав и јас, ама се користи многу ретко и скроз кратко, пр. 2 пати неделно, ги најдеш тоновите и исклучуваш. Морам да признаам дека ми заштеди доста стрес.

На tina2018 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  11. LoLa♡

LoLa♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    191

Да да ,пробајте
    :)

12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Со стетоскоп се слуша, но доста подоцна... јас со мојот чув срце некаде по 27ма...бидејки се меша со други шумови од црева, свои крвни садови...

На dromka, TarantulaA и Bubce38 им се допаѓа ова.
  13. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Auuuu jas sekoj den nekogas i po 2 pati, za krarko kratko e pomalku od minutka samo kolku da slusnam ama deka sekoj den toa go pravam eve si priznavam go pravam :^)

14. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    zdravo idni mamicki....
    jas sum 14ta nedela i vekje vlegov vo vtoro tromesecie, no bi sakala vase ismustvo
    od vcera imam bolki nisko dole kaj stomakot i jajnicite. Vcera bev na pregled dpktorkata vika ok e bebushko i grloto e 30mm,no denovive malku da miruvam i mi pojaca utrogestan i magnezium na 3pati. Malku sum isplasena bolkite de ke namalat de ke zgolemat. Kazuvajte iskustvo ako nekoj pominal slicno

15. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    4.238
    Imav I jas takvi bolki, so. Magnezium I utrogestan se namalvaja. Sega sum 38, poveke odmor I se ke bidi OK.. :)

На Mjayyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    so lesno mamicke, uste malku ke si go gusnes bebush. Jas sum golem panicar imav edne spontan i sega se me plasi. :)

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Јас имав исто такви болки и скратен цервикс 30мм како тебе. Во 15 недела правев серклаж. Така што, ти препорачувам преглед кај специјалист дс ти направи правилно мерење на цервиксот и или ќе ти појача доза прогестеронска или превентивен серклаж. Лежење и одмор само се спас. Со лесно

На brm_brm и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  18. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    bolkata mi namali osekjam samo mala tapa bolka kako menzis i kicmata, a toa deka sum 30mm mi rece deka ne e strasno duri nepadne pod 2.5 taka sum od sam pocetok sega vie me zamisluvate!!!???

19. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Никој не те замислува но тоа што ти го кажа другата членка е така.
    Цервиксот е еластична структура,чија големина варира, нормално, физиолошки од 25-60 мм. Во тек на бременоста, како се оди кон крајните недели поради самата тежина, притисок од бебето, тој поплека се крати, како би на крајот се скратил скроз и се отворил за раѓање.
    30 мм не е лоша должина, и не треба да се плашиш, но мора да го одржиш толку. Инаку како?
    Не знам која недела си, лежи, и тоа со перница под карлицата. Не е нешто што "еј сеа ми е 30 не застанувам" бара да се посветиш на тоа и да си внимателна. Зборуваме за подолг одмор, не ден-два...Сепак, зборуваме за 5мм од границата за "физиолошки" не за 10 цм....
    Чувај се и со лесно!

На Kaja991, Lolipop796, brm_brm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    14ta nedela sum, na brisevite mi nakdoa kandida a sega nosev i urinokultura da vidime dali ima nekoja balterija sto ja predizvimuva bolkata. Miruvam doma sum neodam na rab pa so gospod napred. Vi blagodaram devojki na odgovorot