Која недела си сега? Ти пуштам многу позитивни мисли и енергија да издржиш до терминско бебенце Нема штета од вагиналното ехо, на две-три недели, не е работата премногу чести, гледам да не ме чепка со рака, а посигурно е кога следиш како се движат димензиите...бар мпе мислење...
Да, ептен...првиот пат кога отидов, и го напнав "а цервиксот, цервиксот" ми вика ај смири се да можам да го измерам и кога ми рече околу 40, буквално не знаев како да станам од креветчето од среќа Не се грижи, најискрено ова... ти посакувам убава бројка, па кажи ни! Не си многу постара, 33ипол прворотка
Звучи лито, ама ќе биде, ќе видиш.. јас се надевав до 28ма, па до 32, па до 34, сега 35та сум..докторката ми вика до 37ма да истераш и го вадиме..бидејки постелката ми е стара, неубава, имам болки скоро цело време , и не ми се верува...го дупнав креветот,но да се заврши се како што треба на јамболија ќе спијам
jas sum 36god i minatat nedela maticnata mi merese 30mm,mi rece da miruvam. Denes imav malku bolki bev na Gak nema nisto se e ok i tamu mi rekoa 30mm pa i ne e loso. E sega koj kako si gi svakja merenjata koj gi znae nie samo si slusame i panicime
Vo sredata bev na Ctg, mirno e. Bebe nenormalno aktivno. Plodova voda normalno bo dovolna količina, postelka ne e zrela. Cerviks ne mi E meren od 2ri Juni, planiram kaj Madjunkov vo 36ta eden ubav detalen pregled. E Sega čekam pak Ctg sreda, četvrtok zdravje, pa kaza ke dogovarame za carski. Jas sakam ist datum kako na kerkičkata ama nekako 16ti Juli daleku mi E.
A koja nedela si? Mene ne mi rece da miruvam. Jas sum 16 nedela , 35 mm. Pogolem del od vremeto lezam, na rab ne odam ne krevam teshko.
Jas sum 14+3 se bear ok samp Jas malku preterav so costs me minatata nedela nadvor so plocki I mislam deka zama si napraviv belja. Utre sum pal na pregled man magic aga pa so gospod napred.
Hahaha me nasmevte @Bejb15 mene cela bremenost mi E tolku cerviks. Plus so operacija sum na cerviks, prva bremenost edvaj do 34ta,eve Sega 35 ta teram fala Na Bog se e vo red do Sega. Na rabota ne odam, ama doma nema sednuvanje, kerkičkata mi E skoro 4god i dete ko dete si tera svoe. Odmaram koga ne e doma, ama site domasni raboti jas si gi vrsam, kaluvam alista na vtori sprat poln legen, pazaruvam kesi maknam, za razlika od prvata bremenost od krevet ne mrdnav pa se porodiv pred vreme, celo vreme na strek strav mi bese do wc da odam. Veruvajte kolku ste poopusteni tolku e podobro. Psihata e opasna rabota.
Ama mene mi e cudno sto nisto ne mi izreagira dojtorkata, super e mi vika. Da ne ste vie kje mislam taka e normalno, kje se konsultiram so uste eden doktor da vidam sto kje izmeri. Vo megjuvreme kje se cuvam za psihata vo pravo si blagodaram mnogu
А мојот добар ли е за мојата недела 16 и 3 дена сум, а пред 2 недели кога ми го измери докторот по моја воља беше 40mm. Утре сум на контрола, да барам пак да ми го мери или? Ваше мислење?
Nemas potreba. Jas denes bev kaj maticnata me merese pak sum 30mm,no taka sum of pocetok I mi rece deka e OK. Pa so gospod napred
27 недела ако не се лажам тука ми завршува второто тромесечие Денеска имав контрола кај Петровска ,баш мереше цервикс рече 38 мм.Бебка е одлично,пре активна е Клоца мава на сите страни контрола за 4 недели и ке почнеме да одбројуваме недела по недела до крај