Лежи повеќе и движи се само по потреба.Остави ја дружбата со правосмукалката.Јас носам и појас по дома иако малку се движам и навистина го подига бебето за да не притиска на цервиксот.Појасот е специјален за трудници од Медикус хелп.Се ќе биде добро
Jas neznam kako da legnam, probav sega stviv edna pernica pod gazot i gore so glavata isto sum podignata na pernica za da mozam da gledam tv i da citam od lap top i ne mi e ic zgodno, snemav vozduh nekako, kako gevrek sum svitkana, neznam nozete dali ispruzeni ili svitkani, dali ima nekoja specijalna pernica da ja kupam sega vednas i odma oti dushata nesto mi se naetka ke pocnam da placham od shto nemam vozduh i neznam kako da legnam, kako malo dete sum sega koga ke mu ja zemat igrackata, neznam shto mi stana.
Јас ја користам перницата за трудници од почеток,инаку не ставам под задник,а и докторите ми немаат речено ништо.Само да менувам страни,лево,десно.Според мене мора да го слушаме телото и да мислиме позитивно.Мене кога ме остава така без воздух се раздвижувам и ми поминува
Здраво. 22ра недела сум, денес прв пат почувствував умерена болка во препони при одење.. И откако сњ одморив не помина, сеуште благо ме боли. Дсли е нормално о какви се вашите искуства со ова
Вчера после подолго време облеков високи потпетици кои не ми беа баш комотни.. Да не е од тоа па... Инаку пијам магнезиум, фолна и премама. Фала
A dali i na vas vi e skraten cerviksot ili vie imate druga pricina za da lezite? Znachi moze slobodno i levo i desno nemoram celo vreme na grb.
Да,ептен ми е практична посебно сега во поголемите месеци.Се навикнав на неа и нема шанси инаку да спијам
Девојки здраво, Ставам утрогестан од самиот почеток, во последниот период едвај успевам да ја ставам вагиналетата. Како да сум затворена. Можно е со текот на месеците отворот да се стеснува? Вчера вечерта исто приметив како лигав исцедок светло кафеав на тоалетната. Иначе сум 17 недела, во вторник сум на преглед. За до тогаш да бидам помирна ваше искуство