Во тој период и јас имав таков проблем, едвај ја пикав. Добив совет од докторката...прстите да ми се малку влажни и да не бидам многу нежна
Jas ja stavam so aplikator so dozvola od ginekolog ama edvaj. Od sto moze da bese toj svetlo kafeav iscedok epten bled ligav a denes go nemam.
Јас така имав на почетокот во бременоста ама тогаш пиев Аспирин.Ми кажаа да го прекинам и после немав ништо.
Ne pijam nisto osven Femibion 2 i magnezium. Vo vtornik sum na pregled i kje prasam. Navecer po 3 pati stanuvam za toalet i ne sum ni sigurna sto tocno vidov, zosto denes nemam nisto. Blagodaram mnogu.
@Bejb15 Како си мила? Го осеќаш веќе бебушко? Дека сме многу близу јас и ти па сакав да споредам Еве веќе 3 дена кога седам или легам и кога ќе станам, осеќам некоја нелагодност во долниот дел од стомакот. Некоја болка незнам како да ја опишам Кога седам не ја осеќам. Дали некој има слично нешто,дали е нормално?
Мене ми е така цело време матичната ми вели многу се ниско кај мене се две некогаш дури ми е нервозно дур лежам ништо а ќе почнам да се движам бодежи тегнење на стомакот на сите страни и најтешко ми е вечерно време моиве се тогаш најактивни ко за инает ама пијам б6 и ги смирува и нив и мене
Јас сум 17+3 уште не го ни осеќам да мрдка Докторот ми рече дека си е високо поставено и немам појма од што може да се појавува оваа нелагодност еве веќе 3ти ден и тоа само на станување и додека да се разодам осеќам. Можно е од тоа што велат лигаменти дека се шири матката или само се тешам
Ако болките не се неподносливи не е страшно се случуваат разни промени во телото уживај си во бременоста колку помалку се анализираме поарно е ама изгледа тоа е посилно од нас
Здраво. 22 недела сум, веќе осеќам двиѓење на плодот е сега прашањето ми е колку често треба да е тоа.. Дали постојано? Јас на пример најмноги осеќам кога лежам, кога седам или стојам речиси никогаш.. Споделете како е вашиот опис за движење на плодот
Исто кога лежам повеќе го осекам, кога си во движење веројатно поради тоа што и ти се движиш па потешко можеш да осетиш и бебето кога се движи.
Исто и јас, 22 недела од утре... Само кога лежам, и мнооогу ретко кога седам... Само пијам кока кола за да ме коцне малце хаха, да се порадувам
На почетокот го осеќаш повише кога лежиш.После неколку недели и во движење и во седење.Моето мртка после секое јадење,пиење..Тоа е моето искуство,29 нед.
Луѓе, тотално сум разочарана од ГАК. Бев на втор скриниг, ама прегледот ни 2 мин не траеше. Само што легнав, станав Само кажа, како што гледам се е во ред и толку. Ништо. Ни цервикс ми измери, ни да каже ова е тоа, ова е тоа... ништо. Па после зошто и прегледи и породувања ќе се на приватно.
Распрашај се, ќе видиш.. До самиот човек, лекар е... и во Систина има прекрасни луѓе, и на Гак... ти посакувам некои од тие на следен скрининг!