1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Е за тоа си во право. А мене доста ми се скринизи Само сега едвај си го чекам следниот преглед кај матичната, барем таа ми кажува и покажува се

2. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    2.497
    Луѓе вчера ги прњкинав утрогестанот, 12+5, денес сега розев исцедок на тоалет? Има ли место за паника?

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.649
    Презакажиси скрининг кај друг доктор, матичните не се доволно стручни за вакви скрининзи.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kristina1172

Kristina1172 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    57
    И јас имав розев исцедок кога ги прекинав следниот ден, само еднаш, после не се повтори. Следи ситуација и консултирај се со гинеколог дали треба да ги продолжиш.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    21+3 sum od popladnevo imam nenormalna bolka vo levata grada, me boli duri da moram da vikam na momenti koga jako ke me stegne, dali i na nekoj drug mu se ima sluceno vaka da se gradite preteshki i mnoooogu bolni? Do denes se si bese ok, mi bea osetlivi no ne i bolni, ova denes mnogu me iznenadi neznam dali e ochekuvano ili jas imam nekoj problem so zhlezdi, so hormoni....vi blagodaram

6. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Како си бебе, дали помина болката?

Гледам ти велиш дека ти биле осетливи градите, јас сакав да прашувам дали е нормално што воопшто не ме болат.
    Ептен мала болка кога веќе ги стискам само(facepalm)
    Брадевиците ми се осетливи, ама исто не многу:^)
    Не ми се ни отечени ни зголемени, само вените се поизразени.
    Нормално е вака? Од утре здравје влегувам во 18та недела.
    Се надевам некоја ќе пише свое искуство.
    :)

На SummerGirl12 и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    5.203
    Нормално е. Јас сум 33та....минимално ми се Големени и не ми се осетливи.

Седи си мирна, не анализирај.;)

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Кажи кажи права будала сум(facepalm)
    Ако боли зошто боли, ако не боли пак нешто не штима ах леле:x
    Сама си смислувам главоболки:!:
    Фала ти :hug:

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Top sum Sofce, neznam shto mi stana toj den, bolka nenormalna pretpostavuvam od hormoni ili od samata sostojba kojznae shto bese samo ednata grada levata silna bolka moze i nekoj zlezdi da bea ama zaspav togas i sabajleto nisto kako nova bev, i mene veke gradite ne mi se tooolku osetlivi kako na pocetokot, taka golemki se, na momenti osetlivi ama nema sporedba kakvi bea kakvi se sega, i jas primetuvam deka venite se poizrazeni taka da ok si e se ne go misli

10. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Како си те нема нешто низ форумот, јас 23 почнаа грчеви во нозете доле кај листот, доле ниско стомак исто така како болки, пекол е, среќа од дома сум работам ама тешко ми е нозете ми се отекоа... Како тераш ти

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Fala ti shto me mislis, fala mu na Boga dobra sum do sega, ovie dva tri dena osekjam bebka kako mrda ubavo i toa i jas srekjna kako malo dete, legnata i chekam hahah, pa duri stomacheto se potkrevase na site strani, prv pat takvo neshto doziveav sega vo 21+2 i mnogu se raduvam. Bolki imam samo vo grbot nautro koga se budam prvite 15 min dodeka se razmrdam uzas, posle toa kako nisto da ne bilo, stomaceto samo nekogas kako da ke se zgrci kako da se optegnuva nesto ama pusta za nekolku sekundi ne e jaka i strasna bolka tuku bas tera na smeenje, kako da se optegnalo bebeto celo i vleche na site strani ete taka e. Grcevi nemam do sega ama pretpostavuvam ke pocnat i kaj mene, jas sekoj den pijam po edno natalben plus, probiotik, vitamin d 2000, magnezium 400mg pa mislam deka ok ke mi bide so krvnata slika. Na 13.07 sum na kontrola, togas ke bidam 23+3 i ke mi merat sheker taka razbrav mi rece da dojdam 1h porano da mi zemat krv, da si jadam nesto ako sakam ama lesno i ne so shekeri pa zatoa mislam deka ke bide merenje za shekerot. Popravena sum 7-8 kg znam deka e premnogu a tek na polovina sum ama toa e si jadam, vo blago se davam i preteruvam so se shto ne e zdravo i preporaclivo. Cerviksot skraten 30mm me raspameti nekna oti jas si sakav 40 da bide ama koj me prasuva mene, toj den se isplasiv legnav, probav so pernica ednostavno nemozam neznam kako da se namestam odma snemuvam vozduh i dobivam tahikardija, valjda se mestam svitkano nekako kako gevrek i ne mi e zgodno. Toj den lezev ama vcera odev 2km i nadvor i niz doma, ne krevam tesko ama moram nesto da funkcioniram ne sum vo MK i sum sama cel den nema koj ako ne jas, vcera dodeka odev imav taka bolka i pritisok mislev deka ako podripnam ke izleze bebeto kako pola da mi viseshe nadvor tolku nisko go osekjam, neznam koga se potkreva nagore nad papakot malku da e visocko da ne go mislam tolku? Inaku tuka e ladno so jorgance sum uste, 18 stepeni e nadvor i barem so zheshtinite nemam problem, koga chitam deka tamu edvaj dishite stvarno nemozam da si zamislam kolku li e toa mnogu toplo. Neznam drugo shto da napisam, ednostavno se osekjam srekjno i se nadevam ke potrae ovaa srekja i ke se duplira vo noemvri! Zenite shto zabremenuvaat lesno i imaat po poveke deca se stvarno blagosloveni i najsrekjni na svet, se nadevam poveketo se svesni za toa i blagodarni na boga. Neka ne izraduva Gospod i nas barem so po edno zivo, zdravo, poveke ne baram nisto.

На Andrejaaaaaa, Santaa, S.o.F.i и 2 други им се допаѓа ова.
  12. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    429
    Консултирај се со доктор и земи си појас за трудници.Додека се движиш по дома ќе го носиш и ќе го поткрева бебето

13. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Dobra idea, ova ne go znaev, mislev gi nosat tie pojasi za da ne gi boli kichmata, neznaev deka pomaga za da se potkrene bebence, edvaj cekam na 13ti da odam, da vidam dali e se vo red i da lrasam za toj pojas, vo samata klinika ima specijalna prodavnica za trudnici i odma ke kupam. Blagodaram

На teddy85 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    16.354
    Прочитав дека си во странство е сега не знам каде си, мене во Германија матичната ми препиша појас и така го добив бесплатно. Консултирај се со матичната :)

15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Vo Belgija sum jas, no super shto mi go kazavte ova, i jas ke se konsultiram so mojot doktor moze po nehova preporaka isto nema da moram da platam cela suma, vas zosto vi go prepisha? Isto bese skraten cerviks, nisko bese bebenceto ili onaka cisto kako pomagalo?

16. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    16.354
    Мене ми го препиша уште во почетокот на бременоста бидејќи и се пожалив на болки во грбот. А после тоа си излезе и скратен цервикс, ама примарно го добив поради болка во долниот дел на грбот, за да ми служи како поддршка на стомакот и да не е целата тежина на грбот така ми кажа докторката.

17. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645

18. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    По грешка ми се избриша сликата.
    Душа мајкина се изненадив.
    25+3 710грама. Момче мамино❤

Прикачени фајлови:

На Mjayyyy, Liu, Slonce91 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    429
    Jas go nosam posle 25ta nedela,I iako poveke lezam,go stavam samo za kratko po doma i navistina se potkreva bebe;)

20. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Мене не ме болат воопшто,на почетокот ме болеа првите 3 месеци и после ништо,брадавиците и тврди и осетливи и мислам дека е нормално.И јас на почеток се прашував дали е во ред но според тоа што фала му на бога е се во ред сигурно е нормално.Позз