Ние годинава ќе прескокнеме од мој пусти страв ,еве ме терам 23 недела ама некако не ми се ризикува ама тоа е до мене дека сум ел панико иначе ако се си е во ред зашто да не
Jas bev na krajot na Juni so dozvola od ginekolog. Bev vo hotel kade sto se pocituvaa merkite besprekorno i seuse nemase mnogu guzva. Ubavo mi dojde odmorot
Ние бевме крај на Јуни, и исто се пазиме многу, бевме намерно на Јонско, да нема гужва, во апартманот испрскавме со алкохол, на плажа само затворени пијалаци(од лименки) пиевме. Еве поминаа две недели и се е ок. А не можев да не одам и годинава, се збудалев дома
Сакаме Албанија да одиме, што викаш ќе пукнам ако не отидам ами е страв ептен, на плажа како беше, има ли протокол,растојание на лежалки и слично?
Ај да прашам, килоти (гаќи) и прслуци за трудници каде купувате? Видов во бутикот доле во Буњаковец ама се ептен бапски и високи, сакам по-летни гаќички бидејќи овие стариве веќе не ме собираат а и прслуциве веќе не ги поднесувам ме гребат
Пааа лежалките како и претходно, ние гледавме да седиме по на-страна во подолни редови каде што нејќат да седат многу Келнери на плажа носеа маска. Само за викенд беше полно со грци, ме фати малку страв ама си се пазевме многу повеќе и така..
Дали на некоја ви се случува поручек и навечер да имате телесна температура 37°, додека наутро е 36,5°.
Нормално е да варира температурата во тек на денот за пола степен, јадеш, се движиш, работиш.. Затоа и базална температура се мери пред да се стане од кревет, после тоа се качува.
Девојки да ве прашам, последно време имам болка на опашот, нормално е тоа или? Не седам цело време се движам доста преку ден, единствено се приметив дека навечер спијам на грб, така што и половината ме боли, ама тоа не ми е чудно колку болката во опашката.
Може од некоја лоша позиција да те боли. Него повеќе реплицирав за да кажам дека не се препорачува спиење на грб. Обиди се да спиеш на страна. Јас имав во почетокот болки во колковите од спиење на страна, но си набавив трудничка перница и сега немам маки.
Ти благодарам, да знам и се трудам ама па кога да се разбудам од сон сум на грб. Од вечер ќе пробам со перница па ќе видиме.
Zdr devojki , denes bev na kontrola poradi kafen iscedok i maticnata mi rece toa e poradi nisko postavena postelka i poradi toa sto plodot e dole , (so bebe e so vo red)mi rece strogo odmaranje i kontrola za 2 nedeli, nekoj so slicno iskustvo ? Inaku sum 15n+3
Kaj mene bese isto, prvo iscedok pa krvarenje. Strogo miruvanje i nikako krevanje tesko, mene mi rekoa samo tanjirot da go krevam. Okolu 23 nedela veke mi rekoa deka moze da dvizam, bez opteretuvanje. Sega sum 31, uste si e ponisko ama se e okej.
Ти реков дека не е од бебенцето.. Лежи, одмарај се, послушај ги мислењава, со самиот раст на бебенцето,ќе си ја повлече нагоре сосе него...веќе до 20 ќе е друга приказна..кај мене беше истиот случај, мирувај, одмори се, не се наведнувај, земај ја терапијата, и не се вознемирувај, ќе биде се во ред... Со лесно!
Мами, каде го чувствувате бебе да удира? Го чувствувам нежно под папокот, дали тоа значи дека не е свртено со главче надоле или?