Да ама вие сте понапред од нас со куклата, јас уште не сум сигурна дали е и бебе Јас сум 18+4 и ме интересираше кога на почеток почнавте прв пат да ги осеќате, дали почесто беше или еве како јас што пишав осетив па после 2 дена пак туп туп и толку хахха
Јас искрено малце се испаничив оти сега пред малку бев во вц и одам кон потечна столича па дома ми велат да не ми било од тоа што сношто бевме излезени јадев крофни.Па ме испаничија малце...Ама се надевам не е до тоа поздрав
.И јас сум си паничар по природа се нешто си виам ако вака направев ако така ама не треба....пуштено треба и сече биде во ред ,јас денес планирам да искочак да купам нешто за бебка да се спремам полека....
Да за паничење не правам муабет има денови кога сум хаос во главата....Од се ме фака паника и страв.Ама се надевам во Господ тој не чува и пази нема да дозволи да му се случи нешто ....
Postojano go pisuvam toa, sovet od Dr Trajkovski za prvata bremenost"Ne baraj problem i ke go nema". I veruvajte taka e. Eve denes polni 37 nedeli, koj bi rekol. A ne sum sednala, kakvo lezenje, kakvo odmaranje. Ne doaga red da mislam na simptomi, bolki, problemi. Eve do Sega go krevav dusekot od spalna, da go dezinficiram. Olovo e tezok, ama si velam Bog neka ne čuva i idam dalje. Doma krečevme, perenje, čistenje se jas. Ovaa bremenost ja isterav bas skolski, bez zamaranje. Ni brisevi, ni nikakvi ispitivanja osven skrininzite. E Sega bolki ima,normalno e. Cela bremenost bolki vo preponi me ubija, sum plačela. Sega veke nekolku dena me delat od carski, se boli. I polovina, i stomak, i noze... Bukvalno se. Ama ke pomine, se zaborava se čim go vidite bebeto
Jas go vidov stomakot kako se potkreva dva tri pati i prestanuva, deka se dvizi nesto. Ama ne sekoj den toa bese preth nedela ovaa ne sum osetila nisto. Ne veruvam deka uste sega mnogu bi se osekjalo, mene i prva bremenost mi e isto sum kako tebe 19 nedela denes.
Како ви мереа грло на матка? Вагинално или преку ултразвук? Ама ич не ми текнува како ми мереле претходно
Mozes, samo opusti se. Namesto da razmusluvas na losi raboti, misli pozitivno. Misli kako se guskate so bebe, misli na prvata sredba. Gledaj na net stvari za bebe, razmisluvaj kako ke si sredis se. Veruvaj mene toa mnogu mi pomaga. Prvata bremenost kako ja pominav, samo koga ke se setam, uzas. Samo negativno mislev, sto ako se desi ova, sto ako se desi ona. Na nedela ipol dve pregledi. Pregledi za cerviks me ubija, de so raka de so sonda. Sega eve ke se poragam nitu ednas so raka ne sum imala pregled. Sakalr dr ama ne sum dozvolila.Ni brisevi ne zemav. Edvaj izdrzav do 34ta,samo pozitivno se ke bide dobro, veruvaj
Па да и мене ми беше тоа зборот, на почеток дали да очекувам секој ден бар по еднаш или не. Бидејќи знам уште се малецки немаат толку сила. Јас до сега двапати така осетив како благи удари, како нерв да ти игра. Се надевам дека е бебе. И мене ми е прва бременост, па ништо не ми е јасно
Vo 36ta bev KAJ dr so me vodi cela bremenost, prasav dali ke meri cerviks reče nema potreba. Vlezena sum vo 9ti veke.
Јас и на толку се израдував мислев дека нема да приметам. Гинекологот ми рече после20 недела би го осетила. Бебето е добро нонстоп прета баш во понеделникот бев. Тоа да е добро па јас осетила неосетила тоа е.
Тоа е најбитно, па има време кога да не клоцаат. Јас сум утре на контрола па се надевам дека се си е добро. Пред секоја контрола сум под стрес. Ти беше ли кај Др.Димчев? Што ти кажаа за таа инфекција слаџ ли се викаше, како беше?
Во петок сум кај него, да слаџ. Бев кај докторката што ме води она не го гледа баш така дека е сконцетрирано на грлото. Како парталчиња се низ плодовата вода. Ми даде една доза сумамед и дека грлото ми е скратено од претх пат ми го зголеми утрегастанот. Да лежам почесто со перница. Ама ќе одам и во петок да видам Димчев што ќе ми каже.
Првиот пат навечер мислам беше после тоа денови ништо па едно попладне повторно па па ништо ова во 19 та недела. Сега веќе 21 недела скоро секој ден ама не постојано, ќе мрдне сабајле па цел ден го нема. Мислам нема правило зависи и како е наместено дали си ти во движење или не. Немаш простор за паника, уживај си во бременоста.
Девојки јас сега бев на преглед за болките од сабајле и се постави дека грлото ми било малку поддотворено 1.5 мислам а цела должина 3.50 мислам....Ми даде да пијам утрогестан и да одмарам а јас не да одмарам немам мрднато.Нешто совет и сл страшнп ли е