1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Po ona sto mene mi go kazaa I maticniot I na Gak e deka do 25mm ne e strasno e Sega site razlicni tolkuvaat da ne znaes sto e pravilno. Denes I Jas imam bolki vo jajnicite I mesto kako menstrualni mislam I Jas utre da odam da proveram.

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Да одиш да си видиш да си раат...Мене сега друго ме мачи.Ми даде да пијам утрогестан ама јас повеќе сакав да ги користам вагинално.Прочитав негде незнам каде дека не било убо орално па незнам...

3. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Jas stavam po tri na den, no vaginalno da se pijat ne e ubavo za crniot drob se ostetuval taka mi kaza maticnata, oven koga nemozam vaginalno radi pregled sum piela I malku mi e teahko od niv kako gadenje.

4. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Абе јас прочитав демек биле за прекин на бременоста затоа поќе се уплашив и незнам што да правам иначе се работи прво за 5 дена после преку еден ден мислам

5. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    1.119
    Za podrshka na bremenost se, ne za prekin na bremenost. Jas gi koristam od koga ostanav trudna sega sum 19 nedela. Gi stavam vaginalno.

На tina2018, dipsidipsidipsi и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  6. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    1.119
    Dolzinata na grloto na matkata da ne bide pod 25 mm vekje pod taa merka e porizicno i kje treba da se lezi samo stanuvanje do toalet. sega kaj nea jas razbrav deka bila podotvorena ( taka napisala) toa ne se isti dimenzii. Nemam iskustvo so toa kako treba da bide.

7. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Леле фала ти ете тоа ме интересираше.
    Утре сум баш на преглед, па ќе прашам и постелката кај се наоѓа, на преден или заден дел.
    Многу сакам да уживам во бременоста, ама се нешто си наоѓам за мислење.
    Фала ти многу мила.
    :l::hug:

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Знаеш што е разлика преден или заден, кај мене мислам заден е

9. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Секој лек е потенцијално штетен, но ако е бенефитот поголем од штетата, секако дека ќе се даде, сеедно преку кој отвор.
    Не е логично да се врзувате слепо за нештото.
    Плус тоа, госпоѓата матична, би требало да знае дека црниот дроб е орган што има способност за регенерација (обновување).
    Јас од 6та недела пијам хормони, не ставам, сега сум 37 и кусур, па јетрата ми е на место, скроз здрава.

На Tiny Love и lia22 им се допаѓа ова.
  10. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Мислам дека кога е на преден дека покасно почнува да се осеќа движењето на бебето.
    Ако грешам нека ме поправи некој.

На MarijaMi90 и Babycool им се допаѓа ова.
  11. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Mamicki Jas sum 17nedela,no of vcera pocna a nekoi cudni bolki vo jajnicite I kicmata. Denes ke odam na pregled ama cela sum isplasena. Pustete mi srekjna da bide se vo red :(

12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    1.298
    Нема потреба од паника, за поддршка на бременоста е.. Јас ставам вагинално од 5та недела и сеуште до ден денес, 34+5 недела сум. Само опуштено, занимавај се по нешто дома и тргни ги негативните мисли :hug:

13. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    273
    Болки цело време се има. Голем дел се нормални поради ширење на матката, може плодот да натиска некаде, итн... Супер штом ќе одиш на преглед барем ќе си сигурна дека се е во ред. Нека е со лесно и пиши ни како си прошла.

14. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Моментачно треба да лежам ама цело време сум со мисли малку ми е зафркнато ама ќе издржам со господ напред

15. Mjayyyy

Mjayyyy Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    76
    Se e vo
    Devojki Sega se vrativ od kaj maticnata. Bebushka si e super si uziva, grloto mi e nad 30mm se e OK. Odnesov brisevi vo biotek pa ke cekame rezultati da vidime dali ima nekoja bakterija. Se tesham deka moze I e od lad I noze, Sega vo zestinava so klima moze I toa da e :). Izvinete za fondot nemozam da go smenam :(

На dipsidipsidipsi, Herrra и ivani30 им се допаѓа ова.
  16. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    4.427
    Јас Софи го осетив дури после 19та можно е и 20та недела да бев…знам 19та недела бев на доктор и запнав зошто не го осеќам уште…Докторката абе сега ќе биде…и дали беше одма или после 1 недела незнам точно, го осетив навечер и беше како скокоткање, како рипка да имам во стомаков…и само се смеев, мислев нешто ме скокотка :$
    До некаде 25 недела го осеќав само навечер…Денски кога бев активна ништо, навечер кога ќе легнев тогаш само, ова ти го кажувам за да не паничиш ако не го осеќаш константно

Тоа си мрда и сега, само е мало па не можеш да го осетиш…ќе биде се, без нервози :hug:

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Puslica

Puslica Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    83
    Здраво девојки, јас сум полна 16-та недела. Ме интересира, тие што сте со инвитро, дали продолжувате со прегледи и после 3-от месец, доколку е се во ред на клиниката каде сте правеле инвитро? И дали имала некоја проблем со бактерија стрептокока во вагина? Дали успеавте да ја излечите со една доза антибиотик?
    Некако се уште ко да имам иритации, пецкања и ме фаќа страв.
    Подзрав до сите, посебно до вас девојки кои сте 8-ми и 9-ти месец. Секоја чест како издржувате на горештиниве. Ви симнувам капа.

На tina2018 и sani99 им се допаѓа ова.
  18. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    1.298
    Јас имав бактерија Стрептокока во урина, ми дадоа 2 антибиотици ама јас спас најдов со D-manozinn редовно и немам веќе.. 34+5 сум јас

На Puslica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    429
    Јас сум со ивф и сум 8ми месец и да сеуште одам на редовни месечни прегледи во њуборн.Нека ти е со лесно бременоста:inlove:

На tina2018 и Puslica им се допаѓа ова.
  20. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Јас кога вагинално кога ги пијам. Обично предизвикуваат гадење и вртоглавица и загоа се препорачуваат вагиначно, јас немам таква мака па и така и така ги користам.