Додека ја имав бактеријата секој ден 2 пати дневно во шолја вода ( сабајле и вечер ) .. Сега која ја немам бактеријата пијам само еднаш дневно од сабајле. Од утре сум 35та недела па здравје ќе видам што ќе ми каже во понеделник дали да продолжам до пораѓај
да се надоврзам и јас на последните резултати имам стрептокока во урина дрокторката ми рече Амоксицилин да земам 10 дена, само се плашам кандида да не ми се појави после тоа. Ќе земам и пробиотик ама сепак ич не сум среќна што треба да пијам. Дали д маноза ви предложи доктор? Ќе прашам дали да земам и јас и која доза. Какво ви е искуството со антибиотици во бременост?
И јас пиев амоксицилин ради ентерокока на цервикс и вагина, ешерихија во урина но резистентна на амоксицилин, плус пробиотици вагинални и орални, плус брусница чај, сок и капсули. И таман да проверам прокрварив, сеа следна недела пак ќе приверам. Но отсега планирам со д маноза и брусница капсули да терам.
Покрај едниот антибиотик имав сеуште бактерија на втората контрола , матичната ми препорача друг антибиотик и да си земам плус Д маноза да се исчисти што побрзо и стварно имаше ефект.. и сега сеуште си пијам
@sani99 @Knizhevnik11 Фала ви за одговорите, ќе земам тогаш и јас сега антибиотик па понатаму ќе прашам за д маноза. Ви посакувам побрзо да се ослободите од овие досадни инфекции
Јас вчера бев на контрола и докторот вели абе ти не го осеќаш бебе и јас цела ваква Вели рита со ножињата право нагоре, ама јас искрено ништо не осеќам. Му велам двапати осетив нешто, дури не сум сигурна дали е бебко. Тој само ми се насмеја. Еве од денес влегувам во 19та недела и уште ништо Докторот ми рече ти секако си голем човек и си треба време и тоа да порасне. Вака беше се добро, па ќе чекам кога ќе има повеќе сила мојата љубов, да ме шутне. Фала ти многу за споделеното, навистина ми значи многу. Да не се опседнувам и нервирам дека само јас уште не го осеќам.
Ако е на заден ѕид се осеќа порано, ако е на преден покасно.... Јас сум 24 па некаде поактивно околу 21 недела и кај мене е ба заден...
И кај мене е на заден ѕид, баш вчера прашав. Може покрупна сум, со вишок килограми па се да си влијае. Само нека расте, па се ќе биде добро.
А, и ова сакав да го кажам. На претходните 2 контроли ми го мереше грлото на матката и велеше 4 cm, на последната контрола преку 4cm. Вчера го мереше и вели скоро 4cm. Прочитав после на сликичката 3,85 cm, ваљда е добро од денес ја почнувам 19та недела. За 2 недели сум на скрининг, па ќе видам таа докторка колу ќе го измери.
Најчесто аи ги имаме во нас, но кпга ќе покаже на место каде што не е домаќин создава инфекција. Пример цревна бактерија во вагина или урина, со бришење...
Па не би рекла... таман работа ако имаме "во себе" Chlamidia, Mycoplasma, Ureaplasma.... тоа се исклучиво сексуално преносливи бакетрии и доста отпорни на "надворешна средина". Кај мажите се многу често асиптоматски, без никакви знаци, и тие се најчесто преносители. Мит е дека се "фаќаат" од када, од базен, вц школка... E. Colli е друга приказна, најчесто е од дебело црево во урина, при неправилно бришење, вагинално може да се пренесе и со однос.
Може грешка се разбравме, не прецизирав ниту потенцирав за кои. Точно некои ги закачуваме, пренесуваме од некој или нешто, некои ги имаме па ни се размножуваат...