Јас 22 недела.Веќе мислам дека од 18 недела можеш да го правиш....така бев советувана јас ,но одлучив 22
Поима немам, веројатно кој ми се погоди тој. Сабајле сум. На упатот стои само амбуланта бр.1. Прв пат одам и ваљда ќе се снајдам и се надевам дека нема да се разочарам.
Првиот скрининг и јас го правев во Чаир исто во бр. 1, ме прегледа др. Лазар Кировски и воопшто не бев задоволна. Ништо не ми кажа, само рече се е во ред 13та недела. Така да вториов дефинитивно приватно ќе го правам.
Абе приватно секако. Одам и кај Петрова во Ремедика ама матичниот инсистира барем и уште едни очи да ме гледаат (по срањата од првата бременост, не читај да не се потресуваш) па ајде демак во Чаир. Што помалку очекувања толку помалку разочарувања, па ќе видиме
За вториот скрининг освен на матичен секако ќе правам и на приватно, но уште се мислам дали кај Петрова или кај Димчев, првично бев решена за кај Димчев, дека стручен за тоа, ама ме двоуми тоа што некои викаат дека и он не објаснува и не збори што гледа, а нема да сум раат така, за повеќе детали и поголема сигурност одам на две места. Какво ви е искуството со Петрова, во однос на објаснување при прегледот? И дали ја сметате за еднакво стручна како Димчев?
Димчев го препорачуваат за трет скрининг највеќе. Така имам слушнато. Јас за трет скрининг кај него ќе одам. Вториот ме гледаше Малахова Ива од државна.
Јас правев прв скрининг кај неа и втор ќе правам за две недели. Одам и на редовни контроли кај неа. Жената е одлична, кажува она што има да каже, пол уште во 12 недела ми спомна без 100% сигурност нормално. Доколку имаш уредна бременост и нема што да се збори, тоа е ..плодова вода, плацента, мерки и по два пати мери дури. Во мојот случај многу ме смирува и ми дава оптимизам, а тоа и барав.
јас правев точно 20 недела Мојата матична директно ме испрати на специјалист, таа не го правела тој скрининг. Јас бев кај Петрова Ремедика, ми ги покажа сите органи, мереше, ништо посебно не ми кажа. Мислам дека и нема што да каже ако се е уредно. Многу е смирена и дава убави одговори за се што ќе ја прашаш, многу внимателна. Мене убав впечаток ми остави. Во однос на стручноста, баш тука на форум имам читано дека некои ја фалат и пред Димчев за детекција на аномалии ( не дај боже за тоа да треба секако), не би знаела од искуство, не сум била кај Димчев. Кого и да одбереш нема да погрешиш - ако е се во ред не треба ни многу да зборат на преглед