1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Јас пред да забременам скоро на секој преглед ми гледаа леукоплакија, ама ни се зголемуваше ни се намалуваше, па освен што испитував ХПВ вирус и испадна негативен, друго ништо посебно не се презема околу тоа. За смирување на чешање најчесто вагиналети Лактогин ми помагале.
    Сега во 13та недела кога правев брисеви се' беше чисто, не чувствувам никакви симптоми, така што веројатно следен месец кога ќе правам пак крвна слика и урина, ќе си уплатам одма и уринокултура, па да се провери за секој случај, што и да е. :) Фала на сите за советите и искуствата. :f:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.785
    Како ти гледале леукоплакија?
    Таа само со цистоскопија се гледа.
    Ако не прави проблем, знам не ја чепкаат, ама кај мене правеше хронични цистити, па ми ја отстранија. Инаку може да биде доста опасна и јас да сум не би си ја оставила туку-така таа состојба.

3. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво и од мене. 14 недела почнав со киселини во желудник од кои дури и повратив. Прв пат откако сум бремена, па и затоа неспремна, па зедов прва помош се изнапив вода со сода бикарбона оти друго немам дома ноќеска. Штетно не би требало да е?

На Sonchulka и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    421
    Гастрогард може и сода бикарбона без алуминиум. Има на витаминка во мали ќесињича а спакувани во кутија како од чај.
    Ја сум 26та недела и имам премногу киселини. Ни бадеми ни сончоглед ни ориЗ, ни ништо живо не ми помага.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Zenski zdravo vi se prijlucuvam I jas od vcera sum 13 nedela, pa bi sakala da prasam posebno ovie so ivf, vo odnos na idenje na more kakov e vasiot stav I na doktorive, nekako Niti sum za Niti sum za ne mi se ide ama mi e strav.Pozdrav za site vo grupava.

6. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Добредојде, јас не сум вакцинирана и нема да идеме никаде на одмор, од страв од делта. Сепак тешко стигнавме до бебенце и искрено ич не ми се ризикува да идам на одмор, имам поголем приоритет годинава и едвај чекам да се породам во декември. Одморот ќе почека, здравјето ни е побитно сега

На Anaksunamoon, Mamy., S.o.F.i и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    313
    Побарај на youtube, има интервјуа со др Јорданчо Иванов од Систина на тема трудници и лето каде што убаво објаснува некои работи па може ке ти помогне во врска со твојата одлука.:) Подолу ти пракам пример од две емисии. 20210803_165418.jpg 20210803_165932.jpg

На Nbnbnb му/ѝ се допаѓа ова.
  8. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    Zdravo devojki od utre sum 19 nedela, a prethodnata nedela bev na kontrola kaj maticniot. Mereshe obem na glavche, na stomak, dolzhina na nozete I za site raboti samoto eho vadeshe razlicni dimenzii. Na primer glavche odgovara za 18+3, stomak za 18, noze za 18+5. Jas prevozbudena si uzivav vo pregledot I bukvalno nishto ne go prashav doktorot, samo rece se izgleda super. Sepak sakav da ve prasham I za vasheto iskustvo Dali I kaj vas bilo slicno, dali e vo red dimenziite da bidat razlicni?

9. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    2.497
    Секако. Мешето би требало да е малку поголемко што аудира на нормален развој на бебчо.

На tina2018 и barbiche им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.155
    Да, нормално е тоа. И јас така во почетокот се испаничив, после ми објасни докторот. Мешето може различно да го измери во зависност од тоа дали е гладно или најадено. :D

На Anaksunamoon, tina2018 и barbiche им се допаѓа ова.
  11. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Моето е цело понапредно во димензии, кога бев во 16+3 на преглед според мерењата беше од 18 до 19+3, док вика нормално си е се, ти си голема нормално е да биде и бебе поголемо, така да се е ок и со помали и со поголеми димензии ако се до 2 недели разлика

На barbiche и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  12. veleska.

veleska. Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    36
    Женски денес бев на ехо 26+5 сум а спрема мерењата докторот кажа дека бебето одговора за 25+5 значи 1 недела поназад. И дека главчето му било малку помало ама рече не е страшно нема простор за паника задоволен сум од бебево не се грижете. Сите претходни еха било со 3 дена поназад и сега дека наеднаш ми кажа 7 дена се загрижив. Дали е нормално тоа? :?:

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.155
    Сосема нормално. :hug:

На veleska. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки, 16 недела сум. Како ќе знам кога почнало да се осеќа бебе? Ми се случува да осетам како влечење или боцкање ама си викам тоа е матката што се шири...:?:

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    2.497
    Јас 18 уште не сум го осетила.

На S.o.F.i и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  16. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    1.119
    Јас од 20 недела го осетив, баш мрткање на стомачето, го снимав :) Слатко е :)

На marijamarkoska и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    И јас мислев нема да знам и баш пишував тука.
    Јас точно во 18та недела легајќи на грб осетив туп туп некаде под папакот, ама не бев сигурна ич дека е бебе.
    После 2 дена исто на другата страна, ама велам си замислувам.
    Потоа една недела и повеќе може не го осетив.
    И почна од време на време туп туп и веќе бев сигурна дека е бебенце, се топам кога ме клоцка.:inlove:
    Уште малку ќе почне и кај тебе.
    :l:

На fificaaa, Knizhevnik11, Bejb15 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Majki koga se prima inekcijata za rh negativ grupa i dali se naoga lesno vo apteka, dali mora tocno vo 27 nedela

19. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Незнам дали од времево, ама табаните на нозете ме болат и нозете ми стануваат тешки приквечер секој ден кога шетаме. Сабајлечки се повлекува таа тежина на нозе, дали и кај вас е така и што правите во тој случај?

20. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    3.643
    Сигурно е од времево. Мене стомакот ми отекува, не знам од што. Како 6ти месец.