1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Moze ti e od toplovo obicno osip ima kaj alergija na sonce nemora da si ja imala prethodno jas primer mi se pojavi pred 5 godini I si znam na sonce jako nadvor nikako.A moze e I od nesto drugo prasaj si doktor podobro.

На Animallover<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.232
    Тие пликчиња јас ги имам секое лето. Од топлото и од што ми потат рацете најчесто на показалците ги имам. Почесто миј ги рацете мене тоа ми помага и маст синопен, ама не знам дали смееш во бременост консултирај се со лекар претходно.

3. Animallover<3

Animallover<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    180
    Ке испитувам сега Д-димери и скриен шекер, крв се доколку се биде во ред а не се повлечат ке одам на кожен доктор не знам што друго да направам, многу ме чеша...
    За од сонце не знам не сум се изложувала воопшто , можеби од жешкото навистина не знам од што може да се

4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Да не си ставала гел на нокти, може и од тоа да има реакција,алергија од некоја состојка во гелот

5. Animallover<3

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    180
    Знам, затоа и реков секој има свое мислење, и јас одам на работа ни малку не сум изолирана туку секојденвно имам дури и повеќе контакт со луѓе од колку што би сакала :D, но не планирам да се вакцинирам бидејки ми е страв за бебето, да и вака е ризик можеби ке ме фати вирусот но има многу трудници што го прележаа па бебињата фала Богу им се родија живи и здрави, не знам секој си знае за себе , мое мислење е дека доколку не е приморана трудницата немора да се вакцинира додека да се роди бебушот бидејки пак нагласувам мое мислење е дека и порано вируси грипови се се прележувале трудниците па на крај сите сме во Божји раце, а да се вакцинирам со вакцина што не може никој да ме убеди дека е доволно испитана како би влијаела на бебето утре.. не благодарам

6. Animallover<3

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    180
    Имам постојано со години веќе, сега ке го тргам деновиве и не планирам да ставам веќе , до сега не сум имала реакција од тоа...

7. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Епа тоа е да знаеш, или девојката ти ставила нов гел или лак и сега имаш реакција од гелот, би ти препорачала одма да го симнеш за да не ти направи тродупла реакција на кожата и тоа уште денес ако имаш можност. Реакција може да се појави ненадејно исто како на јагоди или банана а никогаш не си била алергична на нив

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Animallover<3

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    180
    Ке ги трнам секако само чекам термин, а сама неможам да ги извадам убаво, ако ги извадам со сила потоа многу болат.. овие денови го тргам секако

9. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Јас минатата бременост имав реакција со оток и црвенило на лице од пита со спанаќ или сок од морков и јаболко.. Брза помош и терапија за алергија, и искуство дека бременост е чудна и непредвидлива сосотојба

10. Animallover<3

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    180
    Смеам ли да правам алерго тест во бременоста, како што кажав 24недела сум веќе неможам да го издржам чешањето, ноќе не спијам од чешање на стапалата ( само странично и прстите) и прстите на рацете, ке полудам веќе 4 дена исто :worried:

11. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Оди на матичен, ќе ти дадат некое кортико кремче ако е алергија.

На Knizhevnik11 и Animallover<3 им се допаѓа ова.
  12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Јас пак, да не досаѓам, лак да не имаш и на нозете? Сепак да бараш итно да ти вадат се од нокти може да е од гелот, веруј може ммогу лошо да направи

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.155
    Јас ништо не ставам, не се лакирам никад, па секое лето се исфрлам по горниот дел од стапалата и кај глуждовите. Исто и на рацете ама тие не ми се воспалуваат, безбојни/кожа боја се, само како испакнати се познаваат. Оваа година ептен ми се воспалија, многу чешаат и се ептен црвени, до сега не е било вака, претпоставувам ради бременоста се влошија.

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Animallover<3

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    180
    Не , немам никогаш ставано гел на ноктите на нозете...

Не знам, докторите велат алергија, но да не сум правела алерго тест немало потреба, да мачкам крема и толку.

Да не е пак од што нон стоп ми се потат стаалата и дланките па постојано се мокри од жешкото ич неможам да го трпам времето.. .не знам навистина не знам што може да е

15. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.618
    Ок барем да исклучиш една можност, незнам што може да биде, ако ти дале крема мачкај дај Боже да ти се смири побрзо

16. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.105
    Здраво 14та недела сум од бременоста вчера имав млаки болки измеѓу матката и стомакот тој дел некогаш знае и матката доле да ме подболнува како да ми се отвара .Неможев ни на лева ни на десна и право да лежам дали е нормално ? Прва бременост ми е. Ви благодарам

17. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    2.497
    Во таа недела да.

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.785
    Мајка ми крена температура од Синовак.
    Колешка моја исто.
    Маж ми дијареја го утепа.
    И не е така лесничка ко што ја зборат.
    Немам намера да ви се мешам и тоа право си е апсолутно ваше, ама да не си праите бајрами во бременост со вакциниве?
    У бременост ни кафетин не даваат не па вакцина.
    Не сум против вакцинирање, ама вакцинирање во бременост ми е голем ризик некако.

На Anaroz1, Мишел*, Animallover<3 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Магнезиум пиеш? И јас имав такво чувство, докторот ми рече дека е од растегнување на матката заради раст на бебе. Ми препорача магнезиум

20. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.105
    Да си пијам само што пиев претходно 400 мг сабајле и навечер сега пијам од 250мг од страна луѓето почнаа да се мешаат како било јака доза 400 мг.