Јас се нарачувам од ихерб, од овие пијам по 2 на ден цела бременост, дека не се мн јаки, од трансфер па до сега, и не ми текнало да видам дали можам да ги пијам. Па нели се секако добри бактерии. А и матичнава ми рече овој состав. Ех штом панцеф изгтав во бременост, за др не се секирам дали смеам.
Веројатно пиеш и витамини, ама еве и јас да се надоврзам: 1000мг ц витамин, барем 20мг цинк, б6 100мг, д3 барем 2000единици.
Мене матичната ми препиша мултилак еден месец да пијам заради кандида. Прашај матичен лекар најдобро ќе ти каже.
Веќе сум 25та недела и Д димерите ми се покачени , во второ тромесечје треба да се максимјм до 1500 кај мене се 1880.. Докторот ми даде 20 инекции FRAXIPARIN од 0.3 па пак ке ги испитувам.. Прашањето ми е дали е можно со тие 20 инекции да се регулираат па да не морам да се боцкам веќе или... Некој со слично искуство ? Поздрав до сите
И јас имав малку покачени во споредба со дозволени макс вредности и не ми дадоа клексани/ фраксипарини. Твоите се минимално покачени. Да не се боцкиве за времиња или ако нема добри протоци? Не сакам да преиспитувам одлука на доктор, ама трансфузиолог ли ти ги даде?
Се си е во ред, си има проток, гениколог ми ги даде како превентива за да неморам да се боцкам со клексан уште појак дирекно да се обидам да ги намалам вака со помала доза од 0.3 не знам... Инаку се си е во ред со бебето
Различни доктори различно зборат. Мене ми рекоа дека ако се почне со боцки ке треба цела бременост да се боцкаш. Ми кажаа дека освен ако е неизбежно нема да ми дадат. Следеа протоци редовно и раст на бебе.
Не знам, јас баш тоа и го прашав докгорот дали ке морам до крај акп почнам, ми рече не, тоа ке знаеме од тоа какви ке се резултатите кога ке ги провереме после овие 20 инекции... Прва бременост ми е и не сум баш многу упатена...
На почетокот беше како некое рипче со опаш да те поминува, дури и не си сигурна дека е тоа тоа. Од ден во ден ударите стануваат се поинтензивни и стомакот подрипнува таму каде што бебето удира, блажено чувство и бескрајна среќа за мене
Здраво, може да ми кажете дали сте користелр замена за Лактогин вагиналети. Ги нема никаде Лактогин, а по аптеките ми нудат замена.
Јас се борам 2г со редуцирана микрофлора, (по лапаро и хистеро) од вагиналенти(вагисан, видермина, најзадоволна сум сум од ацидосалус) со 2 пакувања по 2г конечно имам нормална микрофлора, ако ти е за такво нешто. За вагинални бактерии само октенисепт спрејот ме исчиати, исто по 2г конечно чисти брисеви.
Идни мамички, дали почнавте со купување на облека за бебето, оградички,колички,козметика и слично? Некако сум на мисла, сега нема зимска гардероба за бебиња а јас веќе имам желба што повеќе работи да изнакупам. Купив неколку комплетчиња ама се воздржувам за зимска гардероба. Друго ништо не сме купиле а термин ми е крај на декември
Јас сум скоро со све спремна. Уште количка ми фали, козметика и комплет за изнесување од болница. Креветчето,лулката и гардероберот ми се дома ама ми е 'шубе' да ги наместам. Многу од алиштенцата можда се демоде веќе дека 5 год купувам по нешто секој месец, ама шо има веза. Битно да е новичко и со неутрални бои. Ама ќе докупам и стриктно "машки" бои. Све ми е бело, жолто, зеленко и бордо
Блазе си ти што се си купила на време. Јас сум во дилема и за големината, дали повеќе 50ки или 56ки гардероба, незнам колку ќе биде голем синко, док вика крупно бебе ќе биде и затоа не ми се брза многу да не утнам величина
Jas ne moze ponatamu ke razgleduvam sto Kako so soprugot no dodeka ne dojde bebka nezimam nisto, taka odluciv uste ni ime ne sum odbrala