Сочуство. Не го знам чувството, не знам како да те утешам, ама мисли на новиот живот, што би сакала мајка ти да правиш/чувствуваш. Ние сме дел од нашите родители, и преку нас и нашите деца тие секогаш ќе живеат.. Држи се, биди силна како што нашите мајки секогаш биле силни за нас.
Socustvo, ubavo kazano kako sto nasite majki bile silni za nas, taka i ti za sebe i za nea, i taa ke se raduva pak ako gleda deka i ti se raduvas, zaminala srekna vo dusata znaejki deka druga dusa ke se rodi od nejziniot rod, normalno e da taguvas i da se ispaces, samo bez stresovi, i jas izgubiv roditel za vreme na bremenost, edna dusa se zede, no druga ke se rodi, mirot go naogam sto odam pocesto na pocivalisteto, mora da si silna, veruvaj deka pak ke te cuva od gore i spomnuvaj ja i pak ke bide so tebe
Сочувство. Не знам како се преживува тоа искрено. Биди силна. внимавај на себе и на животот што го носиш.
Здраво ☺️ јас немам пишувано многу до сега може да ви се придружам сега сум 16+0 правев сабајле крвна слика и имам малку покачени леукоцити дозволено е 10 мене ми се 10.3 дали е нормално некоја со слично искуство ?
Сосема нормално е покачени леукоцити во бременост. Телото минува низ голем стрес и промени, мене и седиментацијата ми е редовно покачена. Ако си загрижена, прашај го својот матичен лекар/гинеколог. Добредојде во активните форумџики, идни мајки сезнајки што не се срамат да прашаат било што
Добронајдов се надевам ке се дружиме секако ке се консултирам со матичната ама дека денес не работат си викам да прашам некој додека дојде утре да не му ја мислам многу
И мене ми се покачени. Обично трудниците имаат повисоки леукоцити. Тебе Не ти се ни кој знае колку покачени. Не се секирај
Сочувство... Не знам иако е да ја изгубиш мајка ти во бременост, бидејќи јас ја изгубив пред да останам бремена. Многу е тешко, посебно кога ќе помислиш дека не успеала да го дочека твоето потомство. Јас немам браќа и сестри. Имам две неуспешни бремености и ова требаше да и биде прво внуче. Си велам да можеше барем да ја дочека радоста но не успеа. Одам редовно на гроб и редовно ја споменувам. Кога ми се плаче, плачам не држам во себе. Но сепак знам дека таа е со мене иако јас не можам да ја видам. Мора да сме силни и да се помириме со судбината.
Zdravo, edno prasanje. Od deteto me prefati stomacen virus, samo so povrakjanje sme I dvajcata ja sum 19 nedela. Utre sabajle kje se slusnam so ginekologot za sto da prevzemam, no me interesira dali nekoja imala vo tekot na bremenosta? Malku panika me fakja radi bebeto, se nadevam nema nisto da bide... celo leto se pazime I na kraj ne fati...
јас имав во 20та недела. не се секирај ама чим повраќаш земи електролити тоа е најважно да не дехидрираш, можеш и пробиотик и јаглен да пиеш и нормално внимавај на храна полесна и повеќе течности. со лесно!
И јас го поминав стомачниот, електролити и пробиотик земи. Ако многу повраќаш и неможеш ништо да задржиш, оди на една инфузија ќе те освежат. Поминува за 24 часа, само внимавај неколку дена на исхрана. Е детето може да има течна столица и една недела.
Сочуство. Биди силна и не ги стискај солзите. Конслутирај се си докторот за да се напиеа диазепам за да те смири малце. Јас го изгубив татко ми кога бев трудна и сватив дека сега мие потешко откако де породив
Bev na lekar mi dadoa medicinski jaglen samo I eve Sega posle 4 saati povrativ del od jaglenot I kiselini. Zemav I elektorliti ... kje pomine sigurni. A maliov mi e dobar nema povrakjano nekolku saati samo temp ima 37.4 pa 37.8 mu varira. Fala vi na odgovorite Ubav den.