Мислам дека нема да се замарам до толку да бројам удари, секако сум преоптеретена со мисли шо и како ќе биде, уште тоа ми фали шо вика @Anaroz1
И моето бебче клоцка по цел ден, о навечер прави дискотека, преку ден кога како, порано не го осеќав ама сега и кога одам веќе се осеќа кога мава или клоца. Сонциња наши нека клоцкаат, така барем знаеме дека се е во ред и они се среќни
Дааа, навечер се журките хахах Моево еден ден си праи журки кај мене у стомак, а следниот ден е помирно. Уште се малечки (бар моево) па после ќе си фатат некој тајминг и они на движење или бар ние ќе почнеме да забележуваме кога обично се размрдуваат. Сеа правев banana bread, ко ќе проба има пак журки да бидат
Исто и кај мене, еден ден ќе здиви, другиот е помирен, и моето е мало, околу 500грама, 23+3 сме денес, на ехо сум во вторник ќе видиме колку пораснал хехех. Ти која недела с
Мора да пишува на ехо сликите само не си видела, леле ептен сме блискууу, ајде мами заедно на породување ќе одиме хехе
Aaaa ќе проверам под итно, не сум знаела, фала на инфо. Ајдеее, ќе се дереме заедно хахаха. На ГАК ли планираш? И дечко е бебуш или женска?
Zdravo na site, 18 ta nedela sum i 5 dena, od pocetok sum so loshenje , gadenje, brzo gubam sila, celo vreme mi se losi, edna nedela ima maticniot mi dade vitamini da piam, krv proveriv super mi e, no seuste sum so gadenje, osobeno navecer katastrofa tolku so mi doagja na gadenje i samo naednas gubam sila gando cuvsto mi e ne sum kako so treba, na prvoto ne mi bese vaka, neznam so bi mi pomozilo nekoe jadenje ili neznam, do duse ne sum ni mn po jadeneto so sila posto posle jadenje uste poce mi se losit....na prvoto do 3 ti mesec i nemav posle nisto ama sega epten gadno mi e
Оф бе мила, ајде побрзо да се оправиш, пробај со чај од ѓумбир помага кога ти се лоши, не останувај гладна, грицкај грицки, соленки, јаболко помага и не се прејадувај. Лек нема, само од себе ќе помине, кај секого е различно, со лесно
Не. Јас прв пат го осетив 19+2, ама ептен нежно, не ни знаев дека е тоа. Потоа секој ден така. Некои и по 20+ прв пат го осеќаат.
Нема место за паника. Зависи од тежината на мајката, мускулатурата, позиција на бебе и тоа дали е прва или втора/трета бременост. Ќе почувствуваш наскоро, за некоја недела, топење е чувството и не се заборава. Препорачливо е да му зборувате кога ќе го почувствувате или да го погалите мешето, така се испраќа некоја повратна информација и се остварува двонасочна комуникација
Здраво ме интересира од која недела се прави 2риот скрининг мене ми закажаа негде 20+3,4 дена ? Рано е или може и тогаш некои викаат од 21 до 24. Ви благодарам
Мене докторот ми кажа дека во 22ра е идеално. Јас го правев у 22+ 1. Има некои жени уште во 18та го прават. Генерално, од 19 до 23 е таман.
Јас правев 20+5, се беше ок. Пред тоа имав преглед во 18гн и и двајцата доктори ми ги кажаа истите работи.