Јас правам лимонада, еден лимон и мало парче свеж ѓумбир, во блендер, процедувам, 1.5л вода ставам и пијам два дена да речеме. Можеш и малку стевиа ако сакаш. Многу е вкусно.
N Ne sum mn lubitel na gjumbir, no ce mora da probam, sekoj den sum loso znaci voopsto ne uzivam vo bremenosva navecer posle 8 neznam loso mi stanuva mn mi se gadi mi se povraca a ne povraca ama vnatre loso mi e gadno cuvsto imam
Исто бев и јас, едно време им завидував на тие што повраќаат Навечер не знаев што да правам со себе, ни лежење, ни шетање, ни јадење.. Ништо не ми се погодуваше. И сеа ко ќе се сетам ми е мачно. Ама, помина како ја поминав 12та недела.
Дали некој се соочил со болки во половината, баш долниот ден на кичмата. Мислев прво дека се бубрези ама не се, баш под бубрезите. Овие 2 дена баш интензивно боли. Дадов уринокултура чекам резултати да видиме, ама друго ништо немам ни печење ни болки па сепак мислам дека е кичмата. Ве молам за искуства. Инаку 16+5 сум!
Може кај тебе ќе биде 20 недела хормони, промени, ментална состојба.. Точно знам како ти е, ама мора да се издржи
Sama zavcera go prasav ginekologot dali da primam nesto, on kaza deka od bremenosta e , nema plus so da se dade, posto mi dade vitamini, ili rece nekoja inuzija da primish kao demek da te osvezi neznam dali za zemam nekolku
Izdrzi, i mene taka mi bese, cel den lezev, pozoltena, ne mozev na noze da stojam, energija nula, Jadi po malku na sekoj saat ako treba, pij tecnosti, jas sok od jabolko piev ama epten bistar da bide, losenje imas i za jadenje i od jadenje, do 12 nedela e taka, ke pomine, nema drugo resenie, probaj samo so hrana da se odrzuvas, po malku kasnuvaj non stop sekoj saat, organizmot sam ke si dobie sila, jas pominav po istoto, i si vikav lele kolku mi e loso i se smeev koga znam od sto mi e, preku nok se ke pomine, posle vo vtoro tromesecie koga dobiv energija mislis planina ke pominam cela
Da tocno i pred jadenje i po jadenje imam losenje, bash neubo cuvstvo e , se nadevam da pomine pobrzo posto vece 19 nedela sum nemam rat
Дали некој бил скоро на ГАК за скрининг да ми каже дали има гужва и кој доктор е понеделник дежурен за втор скрининг?
Јас бев минатата недела и имаше гужвичка. Инаку у вторник бев, тогаш беше Адела. За понеделник незз кој е..
Ајде малку помош околу овие неделите вс месеци? Веќе не знам шо да им кажувам на луѓето, нелогично си звучам.. Со братучетка медицинско лице денес: - Кој месец си? -6ти, или 25 недела.. -Па тогаш си 7ми. -Не, само што влегов во 6ти. -Тоа бременоста ти ги помешала жичките. 6х4=24,значи 25 е веќе во 7ми. -Ама не се сметаат така, бременоста трае 40 недели, се смета од првиот ден на последниот мензис. Ме гледа зачудено.. - И сеа, кој месец си? - Е сеа не знам, треба да се породам првата недела од јануар, па ти сметај госпоѓо паметна!
Хахаха прашањето што ја мачи секоја трудница. Ја ко шо читав во 27ма се влага во 7ми. Како и зошто не знам
Хахаха, абе има 300 вакви слики по нет и сите различно покажуваат. На некои стои дека со 26та се влага во 7ми, на некои дури со 28ма. Многу е збунувачко секако
Баш така. Трагично е што минатата бремност ич не ме бунеше ова, знаев од некаде сега како без компас сум. Одговорот најчесто ми е "повеќе од пола поминав", па за еден месец ќе биде месец "Блиску до крајот" Во еден инфографик шо го гледав 8 и 9ти месец траат по 6 недели. Тоа некако ми е нелогично..
Како и да е, само со лесно да ни биде следното тромесечие, еве кај мене на програмчето како е објаснето рачунањето по недели