Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Здраво мамички, веќе цел ден и денес и вчера имам слаби менструални болки во долниот дел од стомакот и кичмата повеќе се како мачни менструални болки, 15+2 сум .. дали ги имате и вие болките ? Пијам магнезиум и пре мама.

2. Ivonan@

Ivonan@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    226
    Ми беа покачени од лекарства во прво тромесечие, ми дадоа да пијам силимарин форте и се средија мислам за две-три недели во нормала беа :)

На erika*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Здраво и јас сум исто 15+3 еве денес, вчера бев на преглед затоа што и јас имав такви болки и тоа буквално по цел ден два дена, но на прегледот се беше супер. На почетокот на бременоста ми кажаа дека матката ми е назад и сега докторката ми рече дека матката се исправа нагоре, се шири и дека можеби затоа имам болки, бидејќи на прегледот се беше ок.
    Сепак можеш и ти да си отидеш на преглед за сигурност.
    Поздрааав

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Јас бев пред 6 дена приватно и се беше океј ама пак болкиве ме замислија , сега во петок сум кај матичната за брисеви и контрола секако. Дали ти се случува кога ќе се разбудиш да те боли стомакот ама не се менструални болки него како укоченост нешто така ???

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Извинете што ускокмувам во муабетот. Во текот на ноќта го имам тој проблем. Ќе се разбудам стомакот ме боли како укочен а спијам на страна со перница за трудници ама ете пак некако ми се укочува и ме боли, па ќе сменам позиција и ќе ми помине. Исто и за болките во кичма(менструални) ги имам од време на време, некои периоди и секој ден. Јас мислам дека сето ова е нормално бебето расте, матката се шири, органи се поместуваат, нова состојба е за целиот организам. Јас сум 18та недела, прва бременост, допрва ќе одам на втор скрининг па ќе прашам, но со познанички кои веќе родиле разговарам и сите имале одредени болки дали кичма, стомак итд. Се додека бебуш си е добар, а и веќе сте биле на преглед и ви кажале дека се е океј нема простор за паника. Бакнежи:*

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Фала ти за споделеното искуство , ме смири многу ! Гушки до тебе , пиши ни пак :l::l::l:

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Јас имам болки во кралица секое сабајле, навечер пијам мг од 250 па накај сабајле пак уште еден од 250, не знам дали е добро така. А ептен пред да станам ми се собира матката, не сакам, ама нешто како да ме тера како нагон, е тоа сигурно не е добро, викам дали е ок детево.

8. panda46

panda46 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    128
    Јас сум 22 недела и веќе два дена чувствувам некаква необична болка во долниот дел на стомакот. Не би можела да кажам дека се како менструални болки, туку баш како згрченост и ги чувствувам само при некое движење, не постојано. И јас бев пред една недела на скрининг и се беше во ред, не знам дали повторно да одам на лекар ...

9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Исто пијам магнезиум 2х250:D И се што пишувате и јас истото го чуствувам:), па знае некогаш и да ме пресече на некое станување или покрет. Веќе почнав да осеќам слаби ударчиња, прво не контав дали е тоа. Ама секој ден се се почести па веќе сум сигурна дека е бебе:inlove: И јас едвај чекам втор скрининг да ги прашам сите овие прашања и да го видам бебе и да се уверам дека е добар, а во меѓувреме читам и разговарам и со гинекологот и другарки и ми кажуваат дека се нормални состојби и болки:)

На Ljubova, S.o.F.i, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Се шири матката мила, и јас првата бременост исто имав такви болки, а плус и ако повраќаш од напон може да боли зошто ги згрчуваш мускулите. Стомачето расне, колковите се шират телото се подготвува за породување полека постепено без грижа.

На stsmua05 и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Па така нешто тоа како укоченост насабајле ептен прво кога ке станам од кревет или навечер кога се превртувам од една на друга страна, а преку ден како тапа болка така повремено како во јајници, од едната па на другата страна, па како да ме напнува стомакот, ама мислам дека и понекогаш тоа се внатрешни гасови кои неможат да излезат :D Ги има и поминуваат, не се силни како јаки болки , веројатно тоа е ок и не траат контиуирано доолго време без прекин ..

На stsmua05 и tina2018 им се допаѓа ова.
  12. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Здраво женички сабајле ми стигнаа резултати од крвна слика кај урината имам покачени леукоцити има две ++ а во референдни вредности стои негативно дали некоја знае што значи и дали е опасно е нешто или ? 21 недела сум

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Која недела си, од кога почна да го чувствуваш бебуш? :)

14. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    18та недела, сега и почнав да го чуствувам, слаби ударчиња од време на време:inlove:

На ≈ Moyocoyotzin, S.o.F.i, Mrs.Sofija и 2 други им се допаѓа ова.
  15. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Убавиниии:inlove::inlove::inlove:

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  16. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Silimarinot moze da se pijat vo bremenost ?

17. Ivonan@

Ivonan@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    226
    Јас ги пиев :) Мене ми ги дадоа да ги пијам во прво тромесечие :)

На erika*** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    Закажан втор скрининг во ремедика сакав кај Котларова да одам но жената е полна за цел месец нема термин кај неа па закажав кај Елена што е исто добар доктор се надевам се ќе помине во најдобар ред

На S.o.F.i, marijamarkoska и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  19. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2021
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    21
    Јас сум 20та недела, минатиот понеделник прокрварев завршив на гак една вечер хоспитслизација, ми препишаа прогестерон депо 5 инекции на 3 дена (утрогестан и магнезиум пијам од почеток). Синојка (после една недела) повторно прпкрварев, и тоа многу повеќе, полна влошка како добиено, на гак ми рекоа многу ниска постелка и затоа сум крварела... иначе сум на строго мирување од почеток. Сега веќе и до вц ми е страв да одам :(
    Ве молам за ваши искуства, многу сум исплашена!

20. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Женски 22 недела е 6ти месец ?