Каква е оваа апликација? Мене што ми ја водат бременоста од болница пишува од 13-24 недела дека е второ тромесечје.
Погоре пишува од 27ма. А, другарка ми вика исто ко тебе, дека 6х4=24, па од 25та е 7ми. Би требало теоретски да е така ко што викаш ти. Може некој ќе ни разјасни.
Епа и 9х4 е 36 а ние сме 40 недели трудни, што значи 10 месеци а не 9 и затоа во секое тромесечје има по некој месец што се рачуна по 5 недели. Од 27ма се рачуна 7ми месец и има 4 недели, а 8ми и 9ти имаат по 5 недели. Збунувачко е ама така е, а во повеќето земји со 28ма недела се влага во 7ми месец
Еве ова е од апликацијата каде ми ја водат бременоста. Тука ми ги пишуваат сите резултати од крв, скрининзи и ми ги пишува дите наредни закажани прегледи. Се водат по тоа која недела си бремена. Еве пример закажани прегледи:
Сега барав некаде пишува од 28 недела почнува 7 месец, некаде од 25. Како и да е докторите се ориентираат по големината на плодот.
Така е дега пребарував, но кога ќе израчунсш колку месеци си била бремена од овулација до пододување 10 месеци се фаќаат
На крај тука негде сме рачунај си како крај на 5ти почетпк на 6ти нема сегде различно пишува и по странскиве и по нашите неможеш да знаеш негде ги рачунаат по 4 негде по 3 недели... Јас овде гледам
Ова ми е пологично него онаа табела каде бременоста почнува од 0 недела, кога прв ден од менструација ти почнува бременоста и се рачуна како 1 недела.
Девојки имам некоја тапа болка во половината. Како да знам дали е мускулатура во грбот или недај боже бубрези? Може да ми е од седење и лежење незгодно со мешето. Уринокултура редовно проверувам нема нишо.
Јас сум 16+6 и баш пред 10/15 минути осетив под папокот нешто ама не знам како да го опишам .. како гас нешто така .. не знам дали е она
Ние денес влегуваме во 16 недела, и јас имам од време имам некои грчеви , некогаш подолу некогаш погоре на стомакот, исто и кај ципите но никогаш не трае долго. За сега фала Богу сите прегледи велат дека се е во ред
Јас утре влегувам во 17та, исто до сега се е во ред на прегледи болките се поретки сега ама нормални се сите ..