Првиот скрининг мислам најкасно до 14та недела се прави, ако не грешам. За Плодност незнам никогаш не сум била, може некоја членка ќе пише искуство. Ако досега не си направила прв скрининг оди во понеделник затоа што веќе доцниш. Секое добро и со лесно
Во 12 недела правев во плодност. Ме интересира искуства од други зашто јас некако не сум задоволна од др. Париска и скрининг ми излезе 1 на 10.000
Јас правев во чаир 1скрининг меѓутоа бев со приоритетен и бев кај една албанка нз како се викаше го немам листот пред мене и бев задоволна бидејќи гледаше прецизвно и внимателно чекаше бебчо да се сврти ме прегледуваше 10 мин. Вториот скрининг ми се падна Кировски исто во чаир ме прегледа само 2 секунди си запиша тамо димензии ми рече не гледам ништо страшно и толку што не сум задоволна многу или може и толку треба да трае вториот скрининг незнам прва бременост ми е.
Зависи. На една моја другарка во Охрид и правеа 40мин втор скрининг. Мене во плодност ми бараа 6000 да доплатам ако сакам да знам за пол...
Јас мислам дека виде на ехо али нема веза. Матичната во 11 недела виде пол а не тие таму во 12 јас не сакам да знам за пол, кога завршив со прегледот, мм влезе да праша за пол и му рече тие се дополнителни испитувања кои чинат 6000,на ехо не се гледа
Хаааахахахахахахахах не се нормслни ,мене ми каза првин матичниот после пак ми кажаа на 2 скрининг 6000 за пол ццц
Добар ден, се направив серклаж во Ремедика кај професорот Димитров во 19 недела сега сум 22 недела, ми ги препиша Утрагестон вагиналети, неколку пати кога ги ставам вагиналетите го осеќам серклажо (конците)и тоа не многу длабоко, дали има место за паника, после колку време од серклажот ве гледаа вагинално, Ви благодарам
Zdravo Bremena sum 17ta nedela i uste nemam oseteno mrdanje na bebeto. Site trudnici drugarki kazuvaat razlicno. Nekoka vo 18ta nekoja vo 15,16 ta. Mene pocnuva da.me.faka strav
Нема зошто да те фаќа страв сите ние трудници сме различни и носиме различни бебиња , до 22 ра недела ќе го осетиш сигурно
Кај секој е различно , различно тело може мрдало не си помислила дека е бебчо не паничи ќе осетиш гали го пуштај музика не се вознемирувај јас во 18та осетив.
Здраво девојки, денес влегувам во 20 та недела, во петокот на преглед бев релативно се беше ок, цервиксот нема кратење сега за сега само што ми рекоа постелката треба да се следи ми била ниско на 1 цм, а јас еве денес многу болки имам незнам што да мислам веќе, ставам и утрогестан2x1 и магнезиум пијам кога една директ од 400 кога две, и пак имам болки во долниот дел на стомакот и кај вагината, има ли некој искуство со болки во 20 та и се да било ок да не ме фаќа паника да се мислам сега што е
Болките ти се од постелката лежи си и одмарај кревај ги нозете на перница кога лежиш повисоко не паничи не мисли негативно све е добро на следниот преглед све ќе биде како што треба
Битно за бебчо е само да не си правиш стресови! Има и фактори на тоа кога би го почуствувала.. кај сите е различно. Дали прворотка, дали постелка на заден или преден ѕид( јас прочитав дека ако ти е на преден ѕид покасно се чуствуваат движењата ) Само без стрес мами како што спомнав. Јас го почувствував 18та недела ама еве цела бременост ми е мирно бебчо, си клоца нежно