1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    71
    И јас да ви се придружам на темава, 17 недела, машко :)

На mimidjon, only44you, Stasija и 5 други им се допаѓа ова.
  2. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    69
    Ajde i jas da se pomesam vo ova masko drustvo... 17 nedela, devojce nosam :) se nerviram, vo prvata bremenost se hranev mnogu zdravo, ne ni pomisluvav na cipsovi, hamburger, bureci... Sega totalna sprotivnost, samo gluposti jadam, I imam stomace ama mislam deka poveke e od prejaduvanje otkolku od bebeto :) iako vagata vika samo +2.

На MADO, only44you, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Jeeej devojce, gledam jas na prsti ke gi broime, ama ke bidat cuvani od nasi mazulenca kako princezi :) mi se blizi vtor skrining i mnogu sum vozbudena. Od sinoka go custvuvam bebence i eve sega, pre pre presrekna sum :)

На ivi78, mimidjon, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  4. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    ЕЕЕ мамичке плус 2 кг 17 недела ,супер сии ајде само лепотицата нека расте ,јас сум 19 та недела 7 кг сум поправена за моја утеха се 2 но пак мислам е многу но тоа е само седење ми се собира .Уживкај си ^_^

На lavaleta и S.Snezana им се допаѓа ова.
  5. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Стасија каде и кога ке правиш скрининг ,клоца ли маженцето ?

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Kloca kloca :) ke pravam na 26.02. vo GAK kaj dr Livrinova, so plan sum kaj nea i na carski da idam.

На mimidjon, MADO и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mora carski ili izborot e tvoj?

8. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mora, imam problem so oci i moram na carski. Toa e sto e.... bitno se da se zavrsi vo najdobar red.

На ivi78, mimidjon и MADO им се допаѓа ова.
  9. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Da da najbitno e da ste zdravi i zivi. Jas iskreno imam malce strav pa se mislam da si odam dirwkt na carski ama ne mozam da se odlucam zatoa prasav dali ima nekoj dobrovolec da mi dade sovet :hug:

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Se e individualno mene i vo Remedika mi kazaa carski, posto e ivf da ne rizikuvame, posle se sto e uspesno. Sestra mi skoro bese na carski super pomina. Dve drugarki prirodno so indukcii i posle cel den sepak zavrsia na carski. Drugarka mi pred dve godini prvorotka prirodno za 15 min. se porodi. Taka da nema pravilo. Najdobro e konsultacija so ginekolog ili bliski lugje i nivni iskustva :) planiram da se javam vo GAK za obuka, ke vi pisam ako dobijam nekoi informaciji i ako e nekoja zainteresirana. :)

На only44you, mimidjon, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    А зa какви oбуки стaнувa збoр,зa пoрaгaј здравје и мене не би ми требaлo и кaј мене ке биде цaрски здрaви и живи дo тoгaш нo нешто другo дaли имa ,јaс сум пoвеке заинтересиранa зa дoење ,oблекувaње ,бaњaње ...

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    А за каков проблем со очи се работи,доколку не ти е проблем да ми кажеш? Бидејќи јас имав страбизам кој го излечив но и сега носам очила за кратковидост...па ме интересира

13. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zdravo Simonka, imam pregolem diopter i od napon moze da se pokaci ocen pritisok, moznost da dovede do slepilo.

На simonka93 и only44you им се допаѓа ова.
  14. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mislam deka i za toa imase obuka, mozes slobodno da se javis i rasprasas na sleden br.078485445 :)

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Фала ти на одговорот,ќе мора и јас да си се распрашам околу тоа бидејќи имам и јас голем диоптер во минус...никогаш не би ми паднало на памет,ама фала што ме потсети...поздрав и се најубаво :*

На mimidjon и Stasija им се допаѓа ова.
  16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Фaлa ти мнoгу ке прaшaм и зa другите грaдoви шo кaкo имa ,знaм јoгa имa тукс нo некaкo ми е шубе нa јoгa пa си седам мирнa

На S.Snezana и Stasija им се допаѓа ова.
  17. s0nce

s0nce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    55
    Јогата велат дека е многу корисна и во тек на бременост а и за полесен пораѓај. Јас почнав да ја практикувам и во прво и веќе второ тримесечје. Има на you tube за трудници. Можеш дома да си вежбаш.

18. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Оние што пред бременост не извршувале вежби не треба во текот на бременист да прави така кажа др.Димчев беше на канал 5 пред месец два го слушав, а тој смета дека јога е добра и дозволена од 29недела па нагоре ама само на тие кои немале никаков проблем во текот на бременоста. За бањање какви се работи не купив за бебето ама ништо не ми беше практично па во коритце си ставав пелена и јастуче за бањање и водата ја полнев како да допре јастучето малце повеке, температурата не сум никигаш мерела на вода ама мора да е помлака од она која се ние бањаме и зошто два пати на ден до 40дена се бања многу набрзина дупе, преден дел, позади ушиња главче блага масажа и мора двајца зависи колкава тежина е бебето ама тоа првата недела дена додека не ну падне целосно папочната врвца зошто таа не се мокри па мора бебето некој да го придржува.

Последна измена: 18 февруари 2016
    На s0nce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Jas za banjanje kupiv mnogu prakticna stalaza so malecko frotirce koje se stava vo kadicka :) i moze da se menuva peskirce, ke vi pratam slika, ama zemav vo Srbija, ne sum ni pobarala tuka vo Mk. Mnogu e prakticno bebe ne se lizga i imas slobodni race :)

На Santaa, MADO, Wanna.be.mum и 2 други им се допаѓа ова.
  20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Prikaci slika koga ke mozes :),sekoja informacija ni e dobredojdena.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.