Ajde i jas da se pomesam vo ova masko drustvo... 17 nedela, devojce nosam se nerviram, vo prvata bremenost se hranev mnogu zdravo, ne ni pomisluvav na cipsovi, hamburger, bureci... Sega totalna sprotivnost, samo gluposti jadam, I imam stomace ama mislam deka poveke e od prejaduvanje otkolku od bebeto iako vagata vika samo +2.
Jeeej devojce, gledam jas na prsti ke gi broime, ama ke bidat cuvani od nasi mazulenca kako princezi mi se blizi vtor skrining i mnogu sum vozbudena. Od sinoka go custvuvam bebence i eve sega, pre pre presrekna sum
ЕЕЕ мамичке плус 2 кг 17 недела ,супер сии ајде само лепотицата нека расте ,јас сум 19 та недела 7 кг сум поправена за моја утеха се 2 но пак мислам е многу но тоа е само седење ми се собира .Уживкај си
Da da najbitno e da ste zdravi i zivi. Jas iskreno imam malce strav pa se mislam da si odam dirwkt na carski ama ne mozam da se odlucam zatoa prasav dali ima nekoj dobrovolec da mi dade sovet
Se e individualno mene i vo Remedika mi kazaa carski, posto e ivf da ne rizikuvame, posle se sto e uspesno. Sestra mi skoro bese na carski super pomina. Dve drugarki prirodno so indukcii i posle cel den sepak zavrsia na carski. Drugarka mi pred dve godini prvorotka prirodno za 15 min. se porodi. Taka da nema pravilo. Najdobro e konsultacija so ginekolog ili bliski lugje i nivni iskustva planiram da se javam vo GAK za obuka, ke vi pisam ako dobijam nekoi informaciji i ako e nekoja zainteresirana.
А зa какви oбуки стaнувa збoр,зa пoрaгaј здравје и мене не би ми требaлo и кaј мене ке биде цaрски здрaви и живи дo тoгaш нo нешто другo дaли имa ,јaс сум пoвеке заинтересиранa зa дoење ,oблекувaње ,бaњaње ...
А за каков проблем со очи се работи,доколку не ти е проблем да ми кажеш? Бидејќи јас имав страбизам кој го излечив но и сега носам очила за кратковидост...па ме интересира
Zdravo Simonka, imam pregolem diopter i od napon moze da se pokaci ocen pritisok, moznost da dovede do slepilo.
Фала ти на одговорот,ќе мора и јас да си се распрашам околу тоа бидејќи имам и јас голем диоптер во минус...никогаш не би ми паднало на памет,ама фала што ме потсети...поздрав и се најубаво
Фaлa ти мнoгу ке прaшaм и зa другите грaдoви шo кaкo имa ,знaм јoгa имa тукс нo некaкo ми е шубе нa јoгa пa си седам мирнa
Јогата велат дека е многу корисна и во тек на бременост а и за полесен пораѓај. Јас почнав да ја практикувам и во прво и веќе второ тримесечје. Има на you tube за трудници. Можеш дома да си вежбаш.
Оние што пред бременост не извршувале вежби не треба во текот на бременист да прави така кажа др.Димчев беше на канал 5 пред месец два го слушав, а тој смета дека јога е добра и дозволена од 29недела па нагоре ама само на тие кои немале никаков проблем во текот на бременоста. За бањање какви се работи не купив за бебето ама ништо не ми беше практично па во коритце си ставав пелена и јастуче за бањање и водата ја полнев како да допре јастучето малце повеке, температурата не сум никигаш мерела на вода ама мора да е помлака од она која се ние бањаме и зошто два пати на ден до 40дена се бања многу набрзина дупе, преден дел, позади ушиња главче блага масажа и мора двајца зависи колкава тежина е бебето ама тоа првата недела дена додека не ну падне целосно папочната врвца зошто таа не се мокри па мора бебето некој да го придржува.
Jas za banjanje kupiv mnogu prakticna stalaza so malecko frotirce koje se stava vo kadicka i moze da se menuva peskirce, ke vi pratam slika, ama zemav vo Srbija, ne sum ni pobarala tuka vo Mk. Mnogu e prakticno bebe ne se lizga i imas slobodni race