Дај Боже и јас се надевам дека ќе е најдобро. Си мислам дека треба да помине некој ден додека да ми се навикне организмот на апчињата и дека ќе се среди....
Пред да се породам кога ми се крена притисокот матичната ми препорача и диазепам да се напијам ако ми се крени пак но мене одкако се породив ми се крена и затоа примав апаурин тоа ти е диазепам во течна достојба прашај дали смееш
Ми препорача да одам да направам и други анализи па ќе видиме што ќе биде јас цел живот сум со низок притисок и сега ова ми е шок. А и не го осеќам дека ми е качен, ако не мерам притисок нема да знам дека е 150,ќе си мислам дека е низок
Zdravo devojki 15+4 nedela sum vwcerva imam bolki vo dolnot del od stomakov kako da me seci dali nekoj se soocil so vakov problem dali e nesto strasno? Vi bkagodaram
Неколку пати имав такви болки ама да напоменам интензитетот беше издржлив, магнезиум се напив и ми помина. Ако ти се силни болки би било подобро да се консултираш со гинекологот.
I mene mi se izdrzi i amaa trat dolgi kako da me seci so nos na dolnot del koga lezam duri i voopsto kako da ne me boli ama koga se dvizam boli cudna bolka
Ако имаш магнезиум напиј се, и ако продолжи болката слушни се со докторот. Одмарај повеќе штом така ти е полагодно. Поздрав
Мешиња можно ли е толку грб и под ребра да боли уште во 15та недела? Некако рано ми е, ама и мноогу се изморувам ич немам сила
Mozno e od sto se siri matkata za sekoj slucaj zakazi pregled neka te vidat ubavo obavezno prasaj i za postelkata kakva e
Тие што се на постојана терапија со утрогестан и магнезиум 2х400мг како сте со столицата? Веќе една недела сум со дијареа.
Нормално е, јас цела бременост си ја преспав, немав сила за ништо. Грбот и половината не престанаа да ме болат 9 месеци.
22 недела кој месец е? Ептен сум збунета со месеците И од која до која недела се прави испитувањето за шеќер? По колку милиграми земате магнезиум на ден?
Од 22ра е вејќе 6ти месец. Скриен шекер се испитува од 24до 28ма недела. Магнезиум јас земав од 250 сабајле вечер
И јас бев збукна со месеците, па најдобро решение најдов да се водам според тоа ако по циклус од 10ти ми се смета дека е почната бременоста, на 10ти да ми почнува новиот месец. Така 22ра излргува 6ти месец. Вака по недели, по табели не ми е баш јасно, оти ги има различни по интернет и само ме бунат Инаку скриен шеќер и д димери се испотуваат 24-28 недела. А магнезиум јас пијам 2 на ден од 400мг, но поради болка во стомакот, инаку по еден е доволно ако нема никаков проблем
Бремена сум 4ти месец и пијам терапија за тироидна. Денеска ми се случи после испиеново апче да повратам. Знае некој што се прави во тој случај ? Треба да се напијам уште едно или да оставам за нареден ден ? Има некој ризик за плодот доколку се прескокне еден ден ?