Ако земаш еутирокс тој се препорачува на утро да се пие на гладно, така да немаш потреба сеа за уште една таблета, продолжи си сабајле со наредна. Нема ништо да му биде на бебето.
Да на гладно го пијам и доручкувам после пола час , но денес само што се напив после 20 мин. ми се слоши и го повратив. Па не бев сигорна дали да се напијам одма друго или да оставам. Фала ти на одговорот
Zdravoo Pred nekoj den mazoy.mi bese vo.kontakt so poz.Napravivme brzi testovi ,negativni. Ama jas veke 4 -5 dena imam bolilki nazad vo koskata i vo preponite.5 ti.mesec sum bremena.Dali e od bremenosta ili se kovid simptomi?
Јас имам болки во препоните и кичмата од што е ниско бебето. Доколку си негативна, закажи си на гинеколог нека види најдобро
Vtornik imam zakazano za 2 skrining.Sakam da napravam krvna slika i da ja odnesam vo remedika.Dosega samo ednas mi pregledale .Sto da pregledam obicna krvna slika ili nesto posebno ??
Kako mislis samo ednas pa se odi na kontrola sekoj mesec kaj izbran doktor dali e toa maticen Ili nekoj privatno bez razlika krvna slika mesecno po potreba urinokultura, za bris valjda si pravela stom si za vtor skirting eden bris bi trebalo da Imas napraveno, ako primas kleksani I hemostaza I D-meri.
Bidejki ziveam vo stranstvo kako so pisuvav pogore.Maticnata bas obratno urina mi zema sekoj pregled a krvna ,slika brisevi,pap mi zede vo 11 ta nedela i od togas samo pregled.Bidejki sum sega vo Mk na odmor resiv vtoriot skrining ovde da go pravam pa na svoja raka resiv da si proveram krvna slika
Мамички Ве молам споделете дали пиете некои плус витамини во второ тромесечие? Јас пијам Фемибион 2, магнезиум, метил фолна и метил б12. Ја прашував матичната дали да почнам до калциум и дали треба некој друг витамин ми вели нема потреба. Дали вие пиете нешто плус освен пренаталните витамини(фемибион, пре мама...)?
Јас ги пијам истите како тебе ама кога во 24-25 недела почна да ме боли кичмата тогаш матичниот ми рече да земам плус калциум
Osteocare пијам, haemovit за железото дека ми беше на граница, femibion, magnesium и до денеска користам утрогестан 200 како вагиналетки. Тоа се моите апчиња, витамини и невитамини )))
Заборавив и на апчињата за притисок метилдопа. Во второто тромесечие ми се поткачи притисокот а цел живот сум со низок исто и во прво тром
Зошто пиеш дополнително метил фолна и од колку? Во фемибионот има метил фолна 200. Јас читав дека не се препорачува да се надминува 400 фолна дневно а толку има во фемибионот Можеби не е точен податок тоа не знам, дали доктор ти рече да пиеш дополнително фолна? Инаку јас пијам само фемибион и магнезиум