Димери се испитуваат пп индикација или треба да се испитаат редовно во некоја недела? Ја сум 19 до сега не ми спомнал ништо гинекологот.
Ako primas kleksani vo bremenost treba kontrola sekoj mesec, cela bremenost primat obicno onie so trombofilija bez razlika sto moze I vrednostite I'm se vo granica preporaka e od transfuziolog takvi zeni cela bremenost plus posle poradjaj 4-6 nedeli da se so terapija.Ako nekoj ne e so trombofilija zavisno od sostojba na pregledite ginekologot gleda postelkata protocite I plodot ako plodot zaostanuva vo razvoj vo odnos na nedelite ako ima lakuni na postelkata I sl znaci Slaba cirkulacija ne se hrani dovolno plodot I togas preporacuva kleksani bockanje za da se podobri cirkulacijata.
И јас немам испитано. Вчера бев на преглед и заборавив да прашам, а докторката нупто не ми спомна ни за д димери ни за скриен шеќер, а 23та сум од денес. Наредна контрола за 3,4 недели, не знам дали да чекам до тогаш или во меѓувреме да одам да ми даде упат да испитам
За болката можеш да ја прашаш матичната а за мрдкање пробај испиј кока кола малку ладна да е и на грб легај би требало да те ритне.
И мојава ништо не ме тера ако јас не и кажам , така што планирам сама да си барам барем за димери за шеќерот немора.
Скриен шеќер може да биде наследен? Пример ако во блиска фамилија сум имала дијабетичар? Може не постои такво нешто ама сепак
Мојов само вика уживај, полека, ќе биде И испаѓа дека само глупости прашувам. А еве сега имам список прашања за следен преглед. Ја сум сеа на 2 скрининг ќе ја прашам и таа докторка. За димери, цервикс, скриен шеќер за се
Ја сега вртев да закажам контролен преглед и баш спомнав за димерите и сестрата одма а има ли индикација ја викам не ама сакам да си проверам и она добро и закажав за у авицена мислам они ќе ми земат крв и ќе пратат Боље мирна глава него да ги мислам
А скриен шеќер испитуваат во авицена? И ако да, дали наплаќаат за трудници за скриен шеќер и д димери?
За скриен шеќер може со упат ама од општ матичен доктор ( матичен гинеколог не давал такви упати) и тогаш е бесплатно. Авицена соработува со фондот, јас сите крвни слики ги правев бесплатно.
И јас правам таму крвна слика бесплатно со упат, затоа прашав дали и другите испитувања се бесплатни. Фала ти
Skrien seker D_dimeri I hemostaza moze da se ispita na tovar na fondot I za trudnici e besplatno a privatnite labaratori edinstveno krvna slika ne naplacat na trudnici drugo se se placa.
Дали понекогаш пиете кафе? Се немав напиено 4 месеца. Добив желба испив едно пред два дена. Ама некако пак ми се пие. Обично препорачуваат намалување или исклучување на кафе во бременост, ама понекогаш веројатно ништо не е.
Na zdravje neka ti kafeto Jas sum 23 nedela sekoj den piam po edno filxan tursko kafe . Pa fala mu na gospod do sega super sum bila