Уште едно прашање од мене. На микробиолошките брисеви од 12та недела еден испадна позитивен за уреаплазма, па сега треба матичниот да ми препише антибиотик ми кажаа. Некој со ваков проблем дали сте биле, дали да се паничам или не е нешто страшно?
16 недела сум и цело време ми е испапчено доле до левиот препон. Ми викаат дека бебе лежи ниско . Е сега тек на 15 јануари сум на преглед и ме фати некако страв дали е тоа нормално и може да се тера така , бидејќи јас не се разбирам (прва бременост ми е) .
Od koga pocnuva 3to tromesecije?! Vo knigata za trudnici citam od 28ma , sistina baby 28ma isto , ovde 27ma, i neznam sto da zemam za tocno?!?!?!?!?
Srekan nova godina mamicki da si imame lesna bremenost I ovaa godina da si gi zememe bebinjata vo race zdravi I zivi
Здраво девојки и јас да се приклучам во групава 15+2 недели сум, имам болки во кичмата и доле кај матката и препоните, имав и во прво тромесечие ама сега се почесто и по јако малце пијам дабрастон и витамини има ли место за паника?
Пијам и јас мила ама ме фаќа паника некако постојано ме подболува поготово навечер може е нормално дека се шири матката, иначе кога ти е термин тебе?
Isto Srce, isto sme 15+2 i mene mi e taka. Se si mislam deka mi e od setanje ama ete i na drugi mu bilo taka