Здраво! Ми треба мислење дали некоја била во слична ситоација. Моментално сум 14+6, вчера и денес осеќам болки во долниот дел на грбот и благи менструални болки како грчеви доле. Ме фаќа паника, зашто ми е 4та бременост претходните 3 беа не успешни. Поради хематом пиев утрогестан ама докторот ми ги прекина. Сега сум само на прогестерон депо инекција на 7 дена. Дали некоја имала слични болки?
22 nedela sum.....dali i vie shto ste 22ra nedela imate bolki vo kichma,nodze i race(povekje vo kichma i nodze)?
И јас еве денес имам болки во долниот дел на стомакот, препони, нозе, кичма ... и ме фака страв зошто така малце појаки се како менструални , а за 3 дена сум на преглед
Здраво незнам дали е за во оваа тема, 18 недела и 4 дена сум бев на преглед со бебчето е се во ред ама ми рече дека постелката е подулу а бебето е погоре качено ми даде утрогестан да ставам 2пати дневно и по 5 недели пак на контрола, дали некоја се сретнала со ваков случај дали ќе биди во ред, оти ми рече се е вп ред ама можи да дојди и до одвојување на бебето од плацентата
Здраво, дали има некоја членка која примала дабростон 2х1и прогестерон депо инекции (еднаш неделно) првите 3месеци, потоа прекинале прогестерон депо инекции и дабростон е заменет со утрогестан х1 на ден? Инаку се е во ред со бременоста. Дабростонот и инекциите ми беа препишани од како ми се појави кафеав исцедок во 2месец и исчезна за 3 дена. Сега сум 13+4. Фала
Девојки ве замолувам за совет дали сте биле во иста ситуација. Сега сум 26 недела. Пред 2 недели проверував крвна слика покачени леукоцоти 15, гранулоцити 12. Испитани во Биотек брис грло, нос, гинеколошки, уринокултура -се чисто. Гинеколог ми даде Панцеф 10 дена , ми вика ова е бактерија и јас ги испив, иако имав само малку имав црвено грло без ништо пропратно. Вчера повторно крвна слика повторно истите резултати леукоцоти 15, гранулоцити 12, CRP 19 и сега ми вика мора пак антибиотик и тоа Еритромицин.
Мене ми се малку покачени. 1.7 е горната граница а мене ми се 2.44. Матичната вели дека е очекувано холестеролот и триглицеридите да се покачат.
Јас многу сум загрижена, до сега ми беа ок, сега ми се високи. Триглицериди 3.04 а треба да е <1.7 AST 76 треба да е <35 ALT 220 треба да е <35 Холестерол 5.54 а граница е до 5.20
Zdravo zenski bremena sum 23+5, veke nekolku dena, odreden period vo denot (cesto navecer koga legnam) niskoto vo predelot na jajnicite cuvstvuvam kako otcukuvanja na srce, kako nekoj vibracii, kako koga klocka bebeto neznam kako da go objasnam toa cuvstvo. Dali nekoja od vas se ima sooceno so vakvo nesto, sto bi mozelo da bide dali ima mesto za panika? Pregled imam duri za 1 nedela, a koga bev pred 3 nedeli na skriningot mi go merea i grloto se bese vo red. I uste ova da ve prasam dali vo ovie nedeli vi se slucuvalo nekoj den da ne go cuvstvuvate bebceto cesto nekoj den da e mnogu aktivno. Vi blagodaram odanpred imajte ubava vecer.
Зашто? Прочитав и други мислења дека не се испитуваат, но не ми е јасно зашто....? Мене секогаш ми ги испитуваат. До сега супер, сега еве качени се. Може дека више сум 27ма недела, незнам што да кажам... :/
Зошто е нормално да се зголемени Мене и за 1ва бременост и сега матичната ми дава упат само со:крвна слика , шеќер,урина,железо