Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    И јас сум била за овде :)
    14 + 1 и ќе се најди ли некое маженце за нас? :D Ми рекоја девојче со прашалниче...па што ќе излези :wasntme:

На MADO, mimidjon, kristince51 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Не се секирај за маженце има многу, девојчиња ни фалат :D:*

На MADO, mimidjon, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Имам таква не една туку две ама ме беше страв толкацко бебе да ставум на него што ако се лизне незнам една купив друга на поклон ама и двете не се ни отворени ако некој ги сака на поклон ке му ги дадем.

4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ви се случува ли кога ке легнете на грб да не можете да дишете?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    На грб не е добро да се лежи, бебчето има помалце кислород, многу се нервирам што во тек на спиењето се свртувам на грб и така се будам :(

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Епа на грб не, на стомак не, на десна страна не, и како да спиеме само на лева да се укочиме па воспаление да добиеме и полошо да направиме, колку по внимаваме се нешто испага, со керка ми нонстоп на грб спиев поретко настрана зошто ме болеше стомакот па фала му на Господ се е во ред беше.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Zenski pa kako jas uste ne go osekam bebceto a veke gledam nekoj id 16 nedela veke osekaat.jas sum 19?

8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @kristince51 спиј како ти одговара, кога ќе порасне стомакот и сама нема да можеш да спиеш на стомак, и на крај краева ние може да заспиеме на една страна, ама во текот на ноќта кој знае колку се вртиме и како спиеме :)

@ivi78 со првото кога бев трудна не се сеќавам точно но мислам дека дури негде 21-22 недела го осетив. Сега сум 16 недела и уште не сум го осетила. Не грижи се, знам за жена која дури во 8ми месец го почувствувала бебето. Се е тоа индивидуално, зависи од поставеноста на бебето, плацентата, активноста на бебето... Уживај си ќе го осетиш кога ќе порасне ;)

На MADO, ivi78, Верче4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Jas prvoto od petti meseccgo osetiv .a sega mozda e rano mozda i od kulazata:|

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Е дoбрo де спиј кaкo сaкaш кoј ти вели дa не спиеш нa грб, кaжувaм декa не е дoбрo нa грб,спиење нa стрaнa е нaјдoбрo, a кoј кaкo сaкa некa прaви.

11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    И јас немав осетено ама еве овие два дена претка цело време а денес сум 20+5 така да ќе го осетиш и ти скоро :hug:

На ivi78, Lorins, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас не велам дека нешто ми кажа дека мора да правам туку општо пишав, се нешто не треба , јас мислим така повеке си правиме стресови дали ова е добро па што ако не е добро, па ова изедов дали ке наштети, а стресот е полошо од се иако сум и јас иста за секоја ситница внимавам еве сега само на лева страна легам а да не прочитав бар немаше да ми е на премисла.

На MADO и Stasija им се допаѓа ова.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Мaмички милички уживајте си,oвде сме зa сoвети ,искуства,кoј штo прoчитaл кoј штo слушнaл.И јaс легнувaм нa левa страна нo свеснo се вртсм и нa деснa и нa грб се oсексм декa спијам @only44you јa интересирaше дaли ви се случилo тaквo нештo кaкo нејзе ете јaс кaкo штo кaжaв спијaм и нa грб нo нoсoт ми се зaтнувa некoе време и нa грб сo oтвoренa устa дишaм и тoгaш не кaкo дa снемувaм вoздух ,исуше ми се устaтa без плункa ми oстaне и пaк ми е тешкo зa дишење . @only44you не мoжaм убaвo вакa дa ти oбјaснaм нo сепaк мислам не е истo сo твoетo,зoштo дa немoжеш вoздух дa земaш,кaкoв ти е пулсoт,притисoкoт незнам штo е причината

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Не не мила, воздух можам да земам , но тешко, па штом се свртам на страна лева или десна или да седнам одма ми е супер , како ништо да не било.... Притисокот е добар , пулсот исто..... Леле сега морам и да прашам не знам што се случува пред 15 мин почнаа да ми трнат врвовите на прстите од рацете, како мрави да ме лазат... познато ли ви е ова?

15. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ова мене ми се случило кога пешачам повеке и нозе и раце ми трнат ние викаме како трпкавици ми се праат хехе,а потечуват ли ти ,сепак прашај си кај доктор нареден преглед ;)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zenski na Gak obuka e posle 28 nedela... duri togas mi kazale da se javam. ;) inaku probav sa postiram slika od peskirce za banjanje ama iako e pomala od 2mb mi dava info deka e pregolema :( ke probam nekako na drug nacin makar da ja najdam na net.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.492
    Јас спијам и на десна и на лева страна, читав многу по интернетов и најдобро е sos- sleep on side небитно која, иако лева уште подобро. Спиење на грб не се препорачува и јас избегнувам на тој начин што спијам на перница за трудници, и сега бидејки сум сама ставам јастучиња околу мене, кога мм е тука тој приметува кога се свртам на грб.
    Самиот пример на членката погоре што и се дешава кога е на грб говори дека не е ок.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Da ve prasam dali ke pravite uste nekoi pregledi osven vtor skrining, krvna slika i urina do treto tromesecie?

19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas bev na skrining i doktorkata mi preporaca poradi pogolema sigurnos da sum napravela skrining samo za srce iskreno razmislucam dali ke go napravam treba idnata nedela

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    @anastasijaki и јас планирам да ја купам деновите перницата, да видам како ке е со неа :) Мене не ми прави стрес тоа на која страна и како треба да се спие, побогу да се стресувам за тоа ли, ако сум се свртила на грб сум се свртила, ама свесно да спијам на грб иако и матичната ми кажа не е во ред затоа што матката ја притиска главната кава вена и дотокот на крвта до плацентата е помал а со тоа и бебето прима помалку кислород не би.
    Една од показателите дека нешто не е ок е токму губитокот на здив кај мајката.
    И не зборам на памет пред да ме нападнете, сега се вракам од кај матичната бев упати зимав и патем ја прашав за ова. :wasntme:

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.