И јас сум била за овде 14 + 1 и ќе се најди ли некое маженце за нас? Ми рекоја девојче со прашалниче...па што ќе излези
Имам таква не една туку две ама ме беше страв толкацко бебе да ставум на него што ако се лизне незнам една купив друга на поклон ама и двете не се ни отворени ако некој ги сака на поклон ке му ги дадем.
На грб не е добро да се лежи, бебчето има помалце кислород, многу се нервирам што во тек на спиењето се свртувам на грб и така се будам
Епа на грб не, на стомак не, на десна страна не, и како да спиеме само на лева да се укочиме па воспаление да добиеме и полошо да направиме, колку по внимаваме се нешто испага, со керка ми нонстоп на грб спиев поретко настрана зошто ме болеше стомакот па фала му на Господ се е во ред беше.
Zenski pa kako jas uste ne go osekam bebceto a veke gledam nekoj id 16 nedela veke osekaat.jas sum 19?
@kristince51 спиј како ти одговара, кога ќе порасне стомакот и сама нема да можеш да спиеш на стомак, и на крај краева ние може да заспиеме на една страна, ама во текот на ноќта кој знае колку се вртиме и како спиеме @ivi78 со првото кога бев трудна не се сеќавам точно но мислам дека дури негде 21-22 недела го осетив. Сега сум 16 недела и уште не сум го осетила. Не грижи се, знам за жена која дури во 8ми месец го почувствувала бебето. Се е тоа индивидуално, зависи од поставеноста на бебето, плацентата, активноста на бебето... Уживај си ќе го осетиш кога ќе порасне
Е дoбрo де спиј кaкo сaкaш кoј ти вели дa не спиеш нa грб, кaжувaм декa не е дoбрo нa грб,спиење нa стрaнa е нaјдoбрo, a кoј кaкo сaкa некa прaви.
И јас немав осетено ама еве овие два дена претка цело време а денес сум 20+5 така да ќе го осетиш и ти скоро
Јас не велам дека нешто ми кажа дека мора да правам туку општо пишав, се нешто не треба , јас мислим така повеке си правиме стресови дали ова е добро па што ако не е добро, па ова изедов дали ке наштети, а стресот е полошо од се иако сум и јас иста за секоја ситница внимавам еве сега само на лева страна легам а да не прочитав бар немаше да ми е на премисла.
Мaмички милички уживајте си,oвде сме зa сoвети ,искуства,кoј штo прoчитaл кoј штo слушнaл.И јaс легнувaм нa левa страна нo свеснo се вртсм и нa деснa и нa грб се oсексм декa спијам @only44you јa интересирaше дaли ви се случилo тaквo нештo кaкo нејзе ете јaс кaкo штo кaжaв спијaм и нa грб нo нoсoт ми се зaтнувa некoе време и нa грб сo oтвoренa устa дишaм и тoгaш не кaкo дa снемувaм вoздух ,исуше ми се устaтa без плункa ми oстaне и пaк ми е тешкo зa дишење . @only44you не мoжaм убaвo вакa дa ти oбјaснaм нo сепaк мислам не е истo сo твoетo,зoштo дa немoжеш вoздух дa земaш,кaкoв ти е пулсoт,притисoкoт незнам штo е причината
Не не мила, воздух можам да земам , но тешко, па штом се свртам на страна лева или десна или да седнам одма ми е супер , како ништо да не било.... Притисокот е добар , пулсот исто..... Леле сега морам и да прашам не знам што се случува пред 15 мин почнаа да ми трнат врвовите на прстите од рацете, како мрави да ме лазат... познато ли ви е ова?
Ова мене ми се случило кога пешачам повеке и нозе и раце ми трнат ние викаме како трпкавици ми се праат хехе,а потечуват ли ти ,сепак прашај си кај доктор нареден преглед
Zenski na Gak obuka e posle 28 nedela... duri togas mi kazale da se javam. inaku probav sa postiram slika od peskirce za banjanje ama iako e pomala od 2mb mi dava info deka e pregolema ke probam nekako na drug nacin makar da ja najdam na net.
Јас спијам и на десна и на лева страна, читав многу по интернетов и најдобро е sos- sleep on side небитно која, иако лева уште подобро. Спиење на грб не се препорачува и јас избегнувам на тој начин што спијам на перница за трудници, и сега бидејки сум сама ставам јастучиња околу мене, кога мм е тука тој приметува кога се свртам на грб. Самиот пример на членката погоре што и се дешава кога е на грб говори дека не е ок.
Da ve prasam dali ke pravite uste nekoi pregledi osven vtor skrining, krvna slika i urina do treto tromesecie?
Jas bev na skrining i doktorkata mi preporaca poradi pogolema sigurnos da sum napravela skrining samo za srce iskreno razmislucam dali ke go napravam treba idnata nedela
@anastasijaki и јас планирам да ја купам деновите перницата, да видам како ке е со неа Мене не ми прави стрес тоа на која страна и како треба да се спие, побогу да се стресувам за тоа ли, ако сум се свртила на грб сум се свртила, ама свесно да спијам на грб иако и матичната ми кажа не е во ред затоа што матката ја притиска главната кава вена и дотокот на крвта до плацентата е помал а со тоа и бебето прима помалку кислород не би. Една од показателите дека нешто не е ок е токму губитокот на здив кај мајката. И не зборам на памет пред да ме нападнете, сега се вракам од кај матичната бев упати зимав и патем ја прашав за ова.