24та сум, цервикс ми беше 35мм ама ми виде слаџ (или инфекција на матката) поради која пиев сумамед. Знам дека е стресно, првите два дена и јас бев извадена од памет, око не можев да склопам, ама мораме да се смириме и да се надеваме на најдоброто. Не ти е трагична должината на цервиксот. Жени со пократок од тој истерале здрави бремености до крај. Пиј терапија, одмарај, лежи и ќе биде добро.
Здраво има ли некоја со терапија сиофор и во второр тромесечие што и продолжиле да пие? Испитував тироидна и шеќер и рекоа ќе следиме и ке намалуваме постепено дека е безбедно секако за плодот..
@Joraa Да бев, сега се е во ред. И цервискот е за некој мм подолг. Си завршил сумамедот работа. И лежењето. Пробај да одмараш и да слушаш доктори што ќе ти кажат. Ќе биде во ред се.
Off lele bas mi e milo za tebe, jas utre zavrsuvam so sumamed i ponedelnik sum na kontrola pa se nadeva i kaj mene da pominal infekcijata, fala ti❤️
Исто и јас... а гледам каде некои трудници си пијат, си ужифкаат во кафенцето( Бев голем дегустатор на кафе ) сега сум лута и велам нема ни да пијам веќе никогаш дури и да се врати мирисот во нормала (и со парфемите исто)
Девојки има ли некоја со дијагноза на лордоза и кифоза, многу болки имам во долниот дел од кичмата што е нормално али дополнително си оритиска на телово,што можеме да мачкаме да се ублажи болката или ако имате искуство со некој масер за трудници препорачајте
Дали имате болка во кичмата волку рано 16++ сум, посебно кога седам или стоам, или дали зошто сум на патолошка и поголемиот дел лежам од денот па ради немање активност е сето? Почна пред два дена вака поинтензивно
Исто и јас и одма легнувам и ми поминува ама па си викам ако е сега вака па после поголема кога ќе бидам како ќе биде
Zheni zdravo, izleguvam od 23 nedela ama bolkite vaginalni kako koska na vaginata da me boli koga odam se uzasni. Se soocuva li nekoja so vakov problem, prilicno sum aktivna mozno li e da e od dvizenje i vezbanje taa bolka?