Мене така ме болеше во претходните бремености а еве почнува и сега,а 16 недела сум,докторот ми кажа дека се шири карлицата и се истегнување и дека од тоа боли,сега кај некои жени повеќе кај некои помалку.Нема врска со движењето и вежбањето,јас мирувам па ме боли уште сега,кога ке станам да се раздвижам.
Девојкиии како сте со расположение во второво тромесечие? Јас сум 17та недела и искрено малку збеснати ми се хормоните, многу работи ми сметаат дури не се поднесувам ваква
Kaj mene eve denes pak se premoriv ama pomalku me boli, sigurno ne e od toa, garant samiot proces si pravi diskomfort na teloto pa si osekjame bolki. Jadna zhena sto sè ke istrpi za bebe
Женичкии од сабајле осеќам како некое стврднување во стомакот веднаш под желудникот. Не знам како да објаснам, како мускул да се стегни неколку секунди и да ме пушти, после некое време па исто. 14+2 сум па се мислев да не е бебушот? Или нешто друго е? Нормално е ова?
Немам појма какви се контракциите ама и јас мислам дека е рано. Синоќе пак истото ми се случи само траеше пократко. Буквално како стегнување на некој муслул под желудникот, ама без болка е
Здраво Бремена сум 20та недела и имам болки во кичмата т.е долу во крстот и во препони. Нели е многу рано за вакви болки? Кога бев бремена со првото вакви болки имав во 8 и 9 месец.
Ич не е рано, мене ми е прва бременост и мислам ми се кине кичмата. Од препоните после седење кога ќе станам како коњ да сум јавала се движам.
Првата бременост немав болки. Во оваа баш од 20та недела сум со страшни болки кај крстот. Најчесто е ако се префорсирам е тогаш мора магнезиум да се напијам. Така да, нажалост, нормално е што ги имаш.
Ич не е рано 20+сум и јас имам ( вчера и во јајниците) Иначе само колкови ( после лежење или седење дури се раздвижам имам болка
Тоа е ке мораме да издржиме И кога рита многу доле го осеќам и не ми е баш пријатно кај првото не беше така. Не знам дали го носам ниско и во што е проблем и кога ке се двкжам од многу малку се заморувам. На контрола сум во петок па ке видам што ке ми каже матичната.
Имал некој крварење во второ тромесечје? Не е обилно ама од вчера неколку пати да бришење имав како кафеава крв па ме интересира некој друг дали го искусил тоа?
Со претходна бременост, во прво тромесечие обилно крварење а во второ само кафено ама имав хематом се чистеше.
Јас имам кафеаво ама имам хематом, па затоа ми тече. Да сум на твое место би отишла на преглед или би се јавила на матичен. Вака не би оставила
Бев вчера ми рекое застарена крв било, бебе беше добро. Ама ете денес па имам, немам мир, многу се плашам да не се случи нешто и не знам што да преземам. Да одам пак на преглед?
А нешто утрогестан,добростон земаш? Навистина не знам,ама штом ти рекле вчера добро е ,прати ситуација и повеќе одмарај,па веќе утре пак оди на преглед..