да се прави околи 24 недела Огтт тест за скриен шекер, и тука некаде беа и д димери и хемостаза. Ја сега ке правам се ова така ми кажаа. и не заборавајте, доколку сте Рх негативни а сопругот Рх позитивен комбсов тест.
I jas istovo prasanje mu go postaviv na mojot maticen i toj mi rece do pogolemite meseci spi kako sakas
прво тромесечие може да се спие било како, до кај 14 недела се толерира но потоа бебето е поголемо и прави поголем притисок, јас ке пробам сега со перницата за трудници.
Правевте или ќе правите испитувања за Хепатит Б и Ц, HIV...? Мислам треба да се направат од 12та до 36та недела...
Јас освен крв и уринокултура ништо друго не сум испитувала,а зошто хепатити тие нели пред инв.ги правев заолжителни ли се ?Баш ке го прашам Ивановски .А тоа за скрининзите бев јас во 18 та недела и ми рече за 5 недели на големиот скрининг да отидам.Незнам дали ке е за срце овој зошто на претходниот ги гледаше сите органи .
Sekoj doktor razlicno jas vo 21 go napraviv skrining kaj so gi gledase site organi e sega samo za srceto a za hepatit b i c i hiv predhodno imav ama pak me pusti maticniot
Znaci bukvalno site razlicno. Jas hiv i hepatit pravev vo 8 mi mesec, i toa samo zatoa sto na privatno mi pobaraa. Na gak ako se poragav nemase da hi pravam, tamu ne baraat.
леле уште хив хепатитис да правам нема шанси, имам правено пред операцијата негативно се, што ке правам пак, уште тоа ми фали. Денес матичнава ми вика аман бе девојче пак не здивнуваш што се ова толку испитувања ренде раце ке ти биднат, Толку ми е смачено се осекам како порано кога трчав по болницине додека лечев стерилитет.
Богами раат не не оставаат да уживаме во бременоста, а некако толку брзо минува времето...барем мене така ми се чини... И плус секој доктор различно кажува...умот шашма Мора некако да се обидам да не се замарам толку...ама познавајќи се, тешко. Да се пофалам, другата недела сум на свадба, па чекам уште малку да видам колку ќе ми порасни стомак, да знам што да носам, тесно, широко... и едно прашање: кога точно го кажуваат полот, а не со прашалниче? Одвај чекам да почниме да си купуваме нешто за бебуш
Кога сме кај перниците за трудници, како спиете јас неможам. Ќе се наместам на една страна и после кога ќе сакам да се свртам на др морам цела да станувам па да ја вртам и перницата огромна е, а тоа сред ноќ нема шанси на секое да го правам Инаку за пол незнам зошто уште не ми кажале мене точно а веќе е време, матичната ми вика не се распознава уште, а читам на некои и во 16 нед им кажале. Па се плашам да не има некој проблем. Се надевам сега на големиот скрининг ќе ми кажат
I jas se trudam da spijam na leva strana (taka preporavuvaat) i koga ke se razbudam na grb se nerviram. ne znam se mislam so pernici da se ogradam
aaaa сега за бебчо трчаш ...само и јас не се сложувам со многу испитувања ,но изгледа и за хип и хепатит нема бегање зошто здравје и јас планирам приватно да се порагам и ке ми побарат обавезно на маж ми за тесето му земаа брисеви од нос грло пред операција и уште што не но јас ке си прашам да си направам се на државно.