1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.173
    Исто и кај мене.

На GretaGarbo и jelo им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.370
    Допаѓања:
    38.209
    Јас сум 22, исто многу е активно, т.е не преку цел ден исто, ама ко ќе осеќам е силно и на стомак се гледа. Мене ми е втора бременост, ама првото беше исто, од ко почнав да осеќам до крај беше многу активен.

На TheGoldenPeach, JuLleE, TheBluePhoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Активно е многу, денес 25та, него мене страв ме фаќа се вадам од пмет на секој вагинален исцедок си правам филмови дека е водењакот п читам по интернет. Дај смирете ме

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.370
    Допаѓања:
    38.209
    Иста сум :D на секое проверувам.
    За првото трчав на преглед на секој воден исцедок, во 20 бев итно еднаш и ми рече докторот дека не е воопшто честа појава да протече водењак толку рано. После пред крај еднаш бев мокра цела, на неколку дена пред термин и пак итно на преглед, и тогаш не беше плодова, па ме врати дома докторката. :D
    Не мислев дека истите паники ќе ги правам и сега, ама еве ме.

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.060
    Допаѓања:
    246.023
    И моето е многу активно периодов. Кога спие, не знам. По цела вечер го осеќам, еве и сега.
    И синко вака беше и знаете не спиеше по цели вечери. Ако и момава остане иста, да не ми спие, леле:worried:

На jelo и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551

Значи не сум сама, хххахаха лелел која драма е ова значи јој ама тоа е ајде се ќе биде добро ќе си родиме убави здрави прави и паметни дечиња ❤️❤️❤️

На TheGoldenPeach и kristina.k им се допаѓа ова.
  7. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    И кај мене така нон стоп осеќам мрдања. Вчера цел стомак ми се преврти, изгледа некое од бебињата правеше преселба :D
    Толку многу има активност што една минута да не ми мрда нешто одма заприметувам, ама за кратко пак почнува. Како цел живот да имам таква активност во стомак се осеќам :D

На Sofi***¥ и jelo им се допаѓа ова.
  8. Taci0903

Taci0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    507
    Zdravo devojki jas sum 25 nedela i imam mnogu zacesteno zabrzano srcebienje. Neznam so da pravam. Mi dadea verapamil. Ama pak ne sakam da gi pijam.iskustva so nesto prirodno da se stabilizira. Pozzzz

9. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    167
    Девојки мала помош?Дали некој купил сега во скоро време Фемибион 2?Денес од аптека ми кажаа дека многу тепко ќе го најдам.Доколку некој купил нека пише од каде

10. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.422
    Јас земав во петокот од аптека Виола во ГТЦ.

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Ви Еурофарм отидов, немаше во таа аптека но девојката одма најде во која има и си земав.

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.170
    Девојки кои болки во стомакот треба да ме плашат? Сум имала и претходните недели онака слаби и поминувале за брзо денес два пати од сабајле осеќам остра болка десно од папокот ама не доле туку на средина на стомакот.. исто поминуваат брзо ама различни се од тие претходно (мислам дека претходно болките беа од лигаментот од матката што се шири).. инаку сум 22+4, скоро бев и на втор скрининг се беше во ред и не знам дали има потреба да одам на преглед?

13. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    147
    Mamicki da ve prasam nesto, 14 nedela sum ii denes osekjam dolu od levata strana kako bockanje odvreme navreme po 1-2 min ke mi praj taka pa se smiruva po pola sat sat pak taka blago bockanje. Dali treba da se zagrizuvam ili e normalno ovie nedeli takanda se osekja dali se siri matkata? :worried:

14. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.526
    Нормално е

15. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Здраво, и јас сум тазе во второ тромесечје,15 недела, па ме интересира какво беше чувството кога го осетивте прв пат вашето малечко? Да знаеме што да очекуваме :)

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.069
    Prv pat Kako da te skokotka neshto vrantre

На ZULERA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    7.644
    Како гасови и мускул да ти игра.

На Mademoisele и ZULERA им се допаѓа ова.
  18. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    263
    Како што кажа @Erika.greeneyes нема да знаеш дали се гасови или ти игра мускул :D

На ZULERA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Како балончиња да пукаат и нешто како нежно да ме допира. Ама не бев сигурна дали е тоа тоа. Неколку недели подоцна, кога ќе биде и поголемо и посилно, убаво ќе го почуствуваш. Сега веќе дури и знае да ме изненади кога ќе ме клоцне посилно. Чувството е преубаво.

На Srekjna13ka, ZULERA и Freckles. им се допаѓа ова.
  20. Chichi12

Chichi12 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki. Nova sum vo forumot i prv pat se obrakjam. 18 nedela, navidum dosega se bese vo najdobar red. Na posledniot pregled pred edna nedela doktorkata mi rece deka mi e skrateno grloto na matkata. Da napomenam, prethodno mi bese 36mm, a sega skrateno na 30mm, zatvoreno. Mi kaza da miruvam poveke, da koristam utrogestan oralno 200mg 2x1, i nekoi vitamini Aleract sto sodrzat magnezium. Koga vide taa deka mi se skratilo grloto se iznenadi, i cudno se isponasa. Rece deka mozno e da treba da mi pravat serklaz, ako pocni da se skratuva plus. Za nedela dena sum pak na kontrola za da proverime kakva e situacijata. Edna nedela veke korstam se sto mi kaza i bukvalno mi e strav da stanam od krevet. Prva bremenost, i iskreno sum isplasena, a i doktorkava taka seriozna e celo vreme niedna pozitivna rabota ne mi ima kazano.
    . Ve molam za sovet, dokolku treba da mi napravat serklaz kako toa se izgleda? Izvinete na dolgiot post