Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Mene mnogu me uplasija, mi dadoa progesteron i 15 minuti odenje nadvor, mojata e na zaden zid i dolu, mi kazaa deka moze da projrvaram i da se idlepi placentata… epten se ispotresov. Mi rekoa deka ima mali sansi da se kreni do 24 nedela i mnogu mali posle 24 nedela.

2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Ова некој ко мојата матична.
    Дава дијагнози а како што рече @macalavica таа дијагноза се поставува во 28ма недела.
    До тогаш има шанса да се крене, е ако не се крене до тогаш, тогаш строго мирување.
    Извини а зашто не одип на второ мислење?
    Така и мене ме извадија од памет .
    Сега сум 24та недела и еве се крева нагоре плацентата, на заден ѕид е.
    Докторот кај што одам на второ мислење ми објасни, како што се шири матката така и се крева нагоре плацентата.

@macalavica Како си ти?
    Те помислувам деновиве и заборавам да те прашам(facepalm)

3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    @macalavica Како си ти?
    Те помислувам деновиве и заборавам да те прашам(facepalm)[/QUOTE]
    Искрено никако, преладена сум многу, пијам оспен уште без ефект, кивам кашлам, неможам да дишам, да спијам, стомак ми се стега од кашлањето. Капак вчера син ми 39 температура качи, повраќање, пролив, цело време со него, седни стани, го носевме н лекар некој вирус, му дежурав цел ден и цела ноќ и денеска колабирав, он е добар барем, јас да соберам сила ке ми треба. Многј ме боли стомакот, ми се стега и долу препон, од умор ваљда само да додржи серклажот. Ама ти се испожалив, сори, на крај со нерви сум очигледно. Фала што ме помисли, поздрав

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Искрено никако, преладена сум многу, пијам оспен уште без ефект, кивам кашлам, неможам да дишам, да спијам, стомак ми се стега од кашлањето. Капак вчера син ми 39 температура качи, повраќање, пролив, цело време со него, седни стани, го носевме н лекар некој вирус, му дежурав цел ден и цела ноќ и денеска колабирав, он е добар барем, јас да соберам сила ке ми треба. Многј ме боли стомакот, ми се стега и долу препон, од умор ваљда само да додржи серклажот. Ама ти се испожалив, сори, на крај со нерви сум очигледно. Фала што ме помисли, поздрав[/QUOTE]
    Офф ,жал ми е:hug::hug:
    Те молам чувај се
    Јас и ти сме тука исто со неделите ..
    Битно синко е добар, одмарај сега малку ти.
    И јас бев настината затната ,кивав кашлав, болка во градите ..
    Парацетамол пиев ептен кога ми беше лошо и прскав капки за нос мералис за деца, инаку немаше да можам да издржам.

5. Praska6

Praska6 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Devojki ja sum 20ta nedela.dali vi se slucilo i na vas dva dena vekje imam bolki i grcevi na leviot jajnik? Dali e nesto strasno

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Можно е бебето да притиска на некој нерв, тој период мислам и јас имав така

На Praska6 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    6.187
    Имав и јас како болки слични во овулација, само на десниот јајник. Ако се такви нормално е

На Praska6 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. -Zara-

-Zara- Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Здраво девојки. Моментално сум 24 недела и досега не направивме 4д бидејќи како што кажа докторката бебето не беше наместено. Сега не знам што ми текна ама почнав да се секирам зошто немаме направено 4д… Како е вашето искуство, кога правевте 4д ?

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    4Д најчесто пуштаат за лицето и за слики. За мерките и за скрининзи е во 2Д . Ако е се во ред така со органите нема зошто да се грижиш.

10. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Здраво јас сум 18та недела, кога се осеќаат движења на плодот? Јас сеуште немам ништо почувствувано...немам гадење, немам некој зголемен апетит, иста тежина сум како пред бременоста не мрднав буквално ни грамче, едино градите ми се подуени...дали е ова нормално?

11. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Jas da prijavam deka bev kaj Dimcev da me vidi na vtor skrining. Merkite izlegoa dobri, nekako ocekuvav poveke organi, no toj mi rece deka e zadovolen. Se razbira, dobiv napomena za redovno merenje na cervix, za da se osiguram deka se odi ok...nekako se smiriv malku, bev prenervozna periodov. Ama premnogu.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Јас после 20та недела прв пат почуствував движење. Велат, оние што прв пат се бремени, подоцна ги чувствуваат движењата. Не се брзај, за уште некоја недела и движење и зголемен апетит и ќе качуваш на килажа. А за гадење, јас само бев осетлива на мириси и ми се гадеше од одредени јадења, но не повраќав.

На tatjanasakalieva и Mart3 им се допаѓа ова.
  13. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    147
    Zdravo mamicki, pri rabotenje koga prskav so sredstvo, niz usta vdisav i mi vleze vo ustata, odma pocnav gargara da pravam i da ja mijam ustata so cetka, bremena sum 18 nedela. Dali mozi nesti da mu se sluci na bebenceto ili nema nisto to gajle oti odma reagirav?:(

14. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Биди внимателна кога чистиш, јас вц чистам со маска. Не би требало ништо да биде, за секој случај, консултирај се со матичен, да си мирна и многу внимавај.....

15. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Здраво девојки 16+3 сум со скратен цервикс,бременоста ми ја води др Кочоски на клиника а матичната ми е во ординација Коруноски. Сега на последната контрола Кочоски ми го измери цервиксот 30 мм рече кратко е за таа недела меѓутоа јас не би серклаж,строго мирување и секако терапија ако сакаш барај второ мислење и матичната го измери 28 мм беше..Па сакав да прашам за мислење дали некоја се соочила со ваков проблем.. Фала однапред поздрав :)

Последна измена: 19 јуни 2022
    На Mademoisele му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Praska6

Praska6 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Devojki sovet. Bev na vtor skrining i mi rekoa imalo shum na srce i cisti na mozok.mi predlozija nifti.nekoj so slicno iskustvo ? Fala.potresena sum epten

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Многу е важно каде си била на втор скрининг, ако си била кај матичен или некој со недоволно искуство, јас би побарала второ мислење. На што се сомнева докторот за да правиш нифти?

18. Praska6

Praska6 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Jas kako i da e ke odam na vtoro mislenje.ne se ostavam taka.inaku mi kaza deka imalo shum na srce, i sitni cisti vo mozokot.da napravam test da bidam sigurna duri i abortus mi spomna ..

19. -Zara-

-Zara- Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Пред се немој да се нервираш. На познаничка детето исто му открија цисти, па се повлекоа. И покрај второ мислење, јас би те советувала за нифти. И да имаш второ мислење, зошто би верувала повеќе на второто отколку на првото? Уште имаш од бременоста, поминиси ка без нервози. Ако треба муабет, пиши слободно ЛП.

20. Praska6

Praska6 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Fala :*