Devojki citam tuka nifti test od 11-13 nedela se pravi ? Ili jas nesto pogresno sum sfatila.jas sum 21va i sega mi rekoa toa
Нормално се прави од 10 до 13+6, т.е околу прв скрининг. Но, сепак мислам дека може и покасно да се направи доколку тоа е препорака од лекар за да се утврдат не дај боже некои генетски аномалии. Јави се во Гинекаликс, прашај ги и ќе ти објаснат најубаво. Со среќа
Bidejki se iznacitav mnogu za cerviksot i iskustva sakam da ve prasam dali istiot se pregleduva vaginalno ili mozebi doktorkata preku eho gleda bidejki mene dosega nikoj mi go nema izmereno a sum 19+3?
Како што сум читала јас тука од членки доколку има индикации на абдоменално ехо, тогаш мереле и вагинално за прецизно да се измери. Јас сум 17+1 исто никој не ми измерил, верувам дека докторите си ја знаат работата и ако се посомневаат во нешто ќе превземат понатамошен чекор.
Јас еднаш го прашав вака матичниот за цервиксот. Пошто и секогаш ми текнуваат некои смешни прашања и секогаш се смее со мене матичниот Дека секогаш ме гледа абдоменално и никогаш не ми спомнал ништо за цервиксот. И ми рече прва работа што ја правиме е го гледаме срцето и должината на цервиксот. Ако има скратување се гледа и на абдоменално ехо. Верувај и на докторката.
I mene nitu ednash ne mi spomnaa za cerviks.....ovde prochitav za taa rabota....e sega i ti si vo pravo valjda gledaat pa nema potreba da ni spomnat.
Многу е битен и односот на матичниот спрема пациентките. Пример мојот матичен е многу фин, се полека смирено и секогаш позитивно ти објаснува. Има големо знаење и јас имам голема доверба во него
I mojava e takva smirena ti objasnuva(onaka da ja sfatish ne so medicinski termini) ama pak nitu ednash ne mi spomna za skrining,za priska,za brisevi....se preku ovaa privatno sho odev....pa poslednite pregledi kaj ovoj sho me porodi a toj ne beshe bash od zborenje.
Девојки здр.. јас сум денес 13+3,понеделникот бев на контрола све во ред најдобар,брисеви чисти.. Јас денес цел ден имам болки како за добивање,магнезиум испиени 3,б6,парацетамол исто,ама не помага,не ми е за болката воопшто,само се плашам да не е нешто лошо,првото ми беше царски,ама не би требело да е тоа причината. Докторкава ме убедува дека е нормално и дека се шири маткава.. мн мие страв
Zdravo devojki , 23 nedela sum denes pravev 2 skrining , mi kazaa deka edniot bubreg bil pogolem mi kazaa deka toa mozelo da znaci za nekoja anomalija drugoto se e vo red so bebeto .. dali ima nekoj nekoe iskustvo nekoj sovet samo na toa mislam..
Здраво мамички, 14 недела сум, некаде од 7 недела ми истекува повремено жолт исцедок, не е секој ден туку од време на време ќе се појави и ќе го смена истиот ден после некое време пак ќе се појави. Докторката ми рече дека е некакво чистење, дали на некоја од вас ви се јавил ваков исцедок и какво е објаснувањето на вашите доктори, што значи и дали е нормално?
Jas skoro uste od pocetok na bremenost imam mene ginekologot mi rece toa e najnormalno cim e bez miris i cesanje, i brisojte mi bea cisti se
Здраво девојќи како го минувате овој топлотен бран. Јас премногу се потам а и без клима не можам. Јас сум 18 недела и од пред 2 часа имам силни болки како грч во десната страна кај јајникот која се шири нагоре и надолу кон ногата. Дали има некоја со слично искуство?
Zdravoo jas sum 20 nedela, i dali e normalno bebusot da ne se osekja celo vreme samo mal del od denot da se oseti koga kloca?
Да, јас бев испаничена 19та, па на 20та на преглед си е се окејј, ке има периоди во мирување да е, кај мене моментално слабо е мирен, ко во луна парк да е.