Ете утеха и за мене, 18 недела и воопшто го немам осетено, но имам сериозни болки во десната страна, посебно кога станувам, седнувам и се движам.
Ако не грешам тоа како кога почнува да се осека, има врска и килажата и како е наместено, дали е повнатре бебчето со се постелката.. Али како што пиша и една феминика предходно, ќе има моменти да сакаме помалце да мрда, јас вчера така, мислев ќе ми искочи
Nese plasete si mrda bebeto no nie so malku salce podocna osekjame I prvorotka sto sme poslabo se osekja jas sum 22ra veke 10tina dena unazad go osekjam.bebeto
Iskustva so d dimeri 800 vo 21va nedela I veke formiran tromb vo leva noga.Se raboti za tromboflebitis primam fraxiparine 0,6 po 2 na den I taka 14 dena treba.Otokot se namali ali bolkata uste postoi
Здраво мамички☺️ Негде околу 13та-14та недела ми се појави исцедок кој личи на истурена вода и еве сега веќе сме 18та недела и исцедокот не исчезнува, го имам постојано, но никогаш не сум го прашала гинекологот бидејќи сметав дека не е нешто страшно. Но читајќи низ темава открив дека можно е да е плодова вода Досега нели би видел докторот доколку нешто не би било во ред со плодовата вода?!
Cestitki do majkite za bebencata! Ve citam, vaka so carski, prednosti/maani, pa se so red sto se si kazale od iskustvo. Jas sakam da prasam, dokolku znae nekoja da mi objasni. Bremena sum so ivf, prethodno imam praveno laparo-histero. Doktorkava kaj so bev za izvestaj i konilijarno mi rece deka poradi minatoto ke sum morala carski, rizik sum bila za prirodno!? A doktorot sto mi pravese laparo-histero koga mu kazav deka sum bremena, ne mi spomna rizik i moralen carski... I ne znam dali vistinski poradi laparo - histero secenje so pominav i cuda, ke moram carski
Здраво прашање до идните мами што се со серклаж пред 5 дена сум правена меѓутоа имам болки во половина и стомак дали се нормални,фала однапред
Mesinja, dali vi se slucilo vo vtor trimestar da sonuvate samo nekoj negativni sonoj? Dali imat nekoe znacenje tie?
На почетокот од 4 месец постојано се будев вознемирена од лоши сонови во 4-5 наутро. Читав дека е поради хормоните и немаат никакво значење не грижи се.
Zdravo sakav da ve prasam osejkam denes kako peckanje vo matkata i jajnicite a sum 15 nedela dali e normalno od vreme na vreme ne e celo vreme
Здраво. Јас сум 18+4 и веке 1 недела имам остри болки ниско долу како пресекување цело време ги осекам кога се движам кога седам па и кога легам. Бев на преглед и кај матичен и во систина кај Гордана и се е добро и цервикс ми мереа 43мм ми е. Гордана ми рече може да е од ширење на матка а матична ми рече дека сите болки се заканувачки абортус во бременост. Се извадив од памет ,мн се плашам од болкиве. Што мислите . Имал ли некој слично нешто. Искуство?
Јас имам повремени болки слични ко тебе во вагина долу кај вагиналните усни ко со нож некој да ме боди и ко парализирано местото го осеќам јас сум 16 +3 и сеа пред една недела почнав повеќе да ги осеќам јас имам такви болки уште на почеток на бременост само сеа поизразени ми се денес сум на доктор па ќе видам што ќе ми кажи се надавевам дека се нормални болки во бременост а твојата матична како смее така да те уплаши не ми е јасно јас да бев на твоето место во несвест ќе паднев без осет доктори што да речам будала се изнервирав.