Дали сте се соочиле со жолтеникаво-зелен густ вагинален секрет? Веќе 3/4 недели ми е, правев брисеви сите се чисти. Кога ми ги зимаше брисевите ми рече гледам секрет, може некоја кандида да е наводно, ама брисевите се чисти. Можно ли е да се грешни? Што би испитала следно? *Утре влегувам во 4ти месец
Остри кратки болки долу во стомакот па и подолу во вагината нормални се сега во ран втор семестар? Знам тие болки се чести во трет семестар и пред породување
Девојки здраво кои прегледи де задолжителни и препорачани после вториот скрининг? Што следува? Скриен шеќер во 24та друго?
Девојки здраво. 20+5 сум,сакам да прашам искуство Втора бременост,првото царски.Во 16,17 недела постелката беше ниско поставена,со одмарање се среди,значи се повлече скроз.Бебе напредува одлично,постелка преден зид,брисеви чисти,крвна слика супер. Ама јас постојано имам менструални болки што сметам дека не се нормални,иако за мојот доктор се. Кога сум добивала циклус не ме болел вака стомак.. Се шири матката и слично. Исто така имам и воден исцедок.. Збудалувам од помисла дека нешто ќе се деси.. ве молам ако некоја поминала низ истово нека ми пише,бар да ја смирам психава. Ви благодарам
@Allwayshappygirl барај да ти мери цервикс. Слаби менструални болки се нормални, ама ако се многу јаки мора се да се провери. Не оставај така, ако не си задоволна оди и на второ мислење или на приватно.
Ми измери во средата на последната контрола,не ја дослушав убаво само знам дека 40 спомна и нешто. На 23 август сум на втор скрининг во ремедика,ама ќе појдам и во државнава кај што се породив со првово. Не се јаки болки толку мбогу за да врескам .. ама се многу чести .. и малово се движи многу,така е наместено со главата кај желудников со ноџињата доле.. клоца ли клоца дури долу ме чепка.. Ќе отидам утре задутре да ме видат и таму секако.Фала ти
Качив температура од нигде никаде 37.3, многу сум омалаксана, ме боли глава, кашлам и ми тече нос. За кратко ќе се тестирам за ковид, а денес влагам во 4ти месец. Што можам и што смеам да се напијам? Не се издржува…
Јас го прележав во 4ти ...парацетамол пиев и ми рекоа ако кашлам да земам за шмукање Стрепсилс. Мене ме држеше два дена. Ке помине не е страшно.
Позитивна сум Многу ми е страв, втор пат ми е, дали може да му се наштети на бебуш? Ќе земам парацетамол сега…
37.3 не е воопшто висока температура. Над 38 се зема парацетамол. Треба да го оставиш организмот да се бори. Ако ова ти е втор пат, утре, задутре веќе ќе ти биде подобро. Нема што да му наштети на бебето, ништо не му е, заштитено е.
Не се секирај и јас поминав пред 3 недели, само 2 дена со температура и болки низ тело. Многу, ама стварно многу течности, ако можеш и неразреден цеден лимон со мед, стандард витамини што си пиеш (јас вит.ц, д, магнезиум и птенаталните) и парацетамол по потреба. Мене ми кажаа дека може на 6 часа, ама ако оди температурата над 38 или ако имам ептен неиздржливи болки. Јас не можев да ги издржам болките и пиев. За два дена се се заврши, после 10 дена кс целосно си се врати во нормала иако на првата проверка додека бев болна и црп беше 13,5, железо паднато ептен. Само без паника ќе помине.
Zdravo 19 nedela sum i najcesto na sabajle imam bolki vo desnata strana kaj jajnikot i voden iscedok dali e toa normalno
Devojki bev na pregled doktorot zabeleza kontrakcija zatoa me bolese me bocnaa so inekcija i mi dade utrogestan da gi pijam 2x1 inace sum 19 nedela nekoja so slicno iskustvo?
Jas denes izgleda se isforsirav. Celo vreme lezam, vcera pak ic ne stanav i aj rekov denes da se razdvizam. Dva pati izlegov, ne bese i nekoe kojznae kakvo pesacenje, ama bese podolgo od voobicaeno i eve sega bolki imam vo desni preponi, i desna strana voopsto. Kako kicma da me boli i si kuckam.. Sega ke lezam i ne mrdam. 14 +1 denes
Освен ако немаш препорака за строго мирување, треба да се раздвижуваш. Не е убаво и многу улежана да си. Сега не да се префорсируваш, ама бар по малки раздвижување.
Nemam preporaka za strogo miruvanje, si se razdvizuvav kratko denovive. Denes, dali e od vremevo, dali bebeto e taka postaveno, si imam bolki vo polovinata (osobeno desno) i desno preponite. Ova samo koga se dvizam, koga lezam nisto ne mi e. Baska hemoroidi mi izlegoa predrodendenski sum krs