И јас да си се пожалам ме болат колкови цела вечер де лево де десно.. денес ја исправ перницата за трудници па ќе видам како ќе ми биде.. инам апетит зголемен ама ако каснам ме боли желудник и онака до сега брзо повраќав и само леб сирење ретко месо јадам и сок пепси друго ништо... 22 недела и 4 дена и ич не сум поправена али барем бебе си расти како што треба.. што пијате за желудник да не е гастрогард оти ми се повраќа од нив, да е нешто апче за пијање подобро..
Јас 22 полна ќе го правам. Докторот кој ме води минатата недели ми рече наорави го за две недели и одма закажав. Ама мислам 21,22 се таман за скрининг.
Што вклучуваше втор скрининг? Јас од денес сум полна 20та, во 21ва (а бев убедена дека полнам 21ва во 22ра, една недела сум голтнала некаде) На преглед сум дури за 2 недели ќе бидам полни 22 значи.
Јас прв пат сум бремена и со неделиве значи појма немам денес сум 20+3 значи 21 недела рачунам или грешка сум, јас до сеа си се водев од 20+0 до 20+6 сум 20 недела така логично ми идаше исто да те прашам за фетален ехо преглед ми рекоа да одам од 22 до 24 недела дали можам да одам на 24+3 на пример.
Ова се дискутираше пред некое време. По сите логики 0+6 ако е прва недела, 1+0 е полна една недела, 1+1 веќе ја полниш втората недела. Фетален јас пошто имав индикацика правев кога ми беше првиот скрининг, па 24+ па 28+. Ама пак повторувам кај мене имаше индикација, па следевме и затоа се повторуваше.
Ме интересира дали со втор скрининг оди и приска тест повторно, односно, дали треба да се прави пак приска тест?
Ај кажете ми на почеток на второво, осеќате виење во половина и кај стомакот онака слабо, не се тоа болки не знам да ги објаснам, ама онака ко тежина ко слаб притисок? И докторов според мерките веќе ми ја помести менструацијата, како порано да сум добила, за да го помести и терминот порано. За 5 дена сум плус. Да се рачунам така значи? По тоа испаѓа во петок да сум полна 15та, а според менструацијата утре треба да ја наполнам 14та. Да го земам неговото за поточно? @Lina-Detelina кај тебе како е? Имаш промени?