Вчера несовесна колешка успеа така добро да ме исплаши што цело попладне бев вознемирена. Па, нормално и немирно спиење, лоши соништа поврзани со бебето, па мисла да не влијае негативно на бебето тоа и така во круг. Денес повторно само таму ми се мислите. Некако бавно ми минуваат деновите во последно и предалеку ми изгледа и пораѓај и се.
Se vrakam od pregled, se e vo red so bebe. Samo mi rece deka poatelkata bila dolu. Ne bese sigurna, mi rece deka se somneva na placenta previa. Jas nemam pojma sto e toa, mislam deka imase clenka so placenta previa pa ako procita neka mi pise.
Некоја бебечето да и било хоризонтално поставено да сподели јас сум 20+6 рано е докторот ми рече валда ќе се сврти до крај на бременост или па јас ептен баксуз ќе бидам во тие 5% жени што биле и ќе морало со царски рез не сум усплашена рано ми е да мислам за пораѓај туку ме боли во вагина и препони и пред некој ден испаничив мислев се пораѓам незнам дали е од тоа што е така поставено па се шири матката и ме боли.
Bolki na shirenje na ligamenti na stomak.matkata pritiska I.jas imam.bolki ovija 2 dena.Dali deka nese dvizam ovije 2 dena I zatoa nz.
Девојки здраво денес влегов во 14 нед. Дали од денес треба да почнам да ги пијам фембион 2, зошто ми останаа за неколку дена од фембион 1 па мислев прво тие да ги допијам.
Допиј ги, нема да ги оставаш. Мене ми се фати уште 2 недели да пијам 1, кај се отров скапи уште да фрлам.
Не знам колку се премама, фемибион 1 се 890, 2 се 1100 плус минус. За 4 недели, е премногу е кој што сака нека каже.
Да не ми е шубе ич не ги пијам, ама шубе ми е, недајбоже нешто се деси, да си ставам на глава дека од тоа ми е, налет. Ќе побарам некои други ако најдам ама не е ич убаво вака, демек се бесплатно шипки варени, срамота!
За бебе се е скапо, кога ги гледам количките по колку пари се, си викам со време да купувам по нешто што ќе ми треба, за да не осетиме толку трошоци наеднаш.
Колички и за 15 000 се наоѓаат, не мора од 30 000, сепак ќе ја користиш 2 години ко ништо, ама ова за 4 недели, толку пари, стварно ми е безвезе. Јас па морам и брусница, таа ми е 800ден, 700ден витЦ, магнезиум минимум 300, а како иде време и по 2 да пиеме 600 ќе не фати, налет, пола плата на витамини, не 3 фер.
Не мора фембион да користиш има и други јас моментално пијам novalac 835 нешто така беа во зегин со активна фолна и железо пред тоа провен пијав тие 900 се со пробиотик во нив има и други витамини не мора ни овие ама убедливо најскапи се фембион.
Да да, јас само фембион пијам и на почеток утрогестан, сега за сега само тоа ми е трошок, за понатаму ќе видиме