А може да се удари и ако се осеќа како мускул да игра на кратко 2-3 пати да затрепери? Почна да ми се случува почесто па се замислив
Jas ja cuvstvuvam kako branovi, kako da se vrti. Udar seuste nemam oseteno. Valjda rano e. Utre 17+0, od utre se racuna vleguvanje vo 5ti mesec ili od 18+0? Imam edna slika spustena od internet pisuva od 18ta nedela se pocnuva 5ti.
И јас не сум почувствувала удар, рано е, само нежни движења. Од 17+0 јас мислам дека се влегува во 5ти месец, затоа што си тогаш полна 17та во 18та.
Апликацијата што јас ја користам со полни 18 ме префрли во петти месец (18+0). Јас почнав да го осеќам пред две недели долу ниско како скокоткање. Пред некој ден прв пат видов удари, ама уште е ниско. Утре сум полни 19 недели.
Искуства со скратен цервикс? Ниско го носам бебуш, 16+5 сум, вчера прв пат ми го измерија цервиксот 31мм ми е, ме пратија на второ мислење кај Др. Гордана Петровска во Систина. Пијам утрогестан и ставам вагиналетки. Ми препорача мирување. Страв ми е, што може да се случи?
16+6 ми го мереше мене, во понеделникот, 32мм ми беше. Прво рече не е сјајна должината, после ми рече добро е, не е страшно. Ми рече да продолжам со дабростон друго ништо не ми кажа. Кажи што ќе ти речат во Систина ако одиш.
Jas teram isto ko prethodno, kratko pesacam odam do prodavnica, vcera ukluciv pravosmukalka (ednas nedelno jas ja fakam) gotvam za rucek i toa e. Si lezam obavezno preku den i neznam sega dali e dovolno ili da ne mrdam od krevet.. A nizok pritisok imam, koga lezam mi e loso me boli glava i mi se gadi, nekogas znam i da povratam.. @najjacha ako odis vo Sistina te molam spodeli sto ke ti kaze doktorkata.
И јас исто функционирам, немам ни болки ни тежина. Таман за еден месец ќе одам и на втор скрининг на приватно и ќе добијам уште едно мислење и за цервиксот.
Ќе ви рекле строго да мирувате кревет-вц ако е опасно, примајте терапија и при секоја можност одмарајте. И кај мене на апликација пишува од 18+0 дека е 5 месец, а на интернет гледам има и 17+4, 17+5. Ќе влеземе и 5 месец полека не брзајте Јас од симптоми имам и болни гради како модрици ме болат посебно насабајле по станување, гледам никоја не се пожалила на тоа.
Јас сум 23та, и насабајле градите ми се 5кила модри, црни болат хаос никакви. Посебна болка е кога ќе соблечам прслук..
Ubavo sto spomna, i mene od proslata nedela mi se modri i malku topli. Inace me bolat i mi tezat uste koga ostanav bremena.
Како оди закажувањето за во систина, сакам да си закажам за преглед таму 16та недела кога ќе бидам, ама ме интересира дали треба недели унапред да се јавам или може од денес за утре и пример јас кај кој доктор сакам или кој е слободен, и што треба да кажам кога ќе се јавам за каков преглед закажувам треба ли недела да напоменам која сум. Извинете ако е глупо прашањево ама многу анксиозност имам кога треба негде да ѕвонам.
Ти одлучуваш кај кој доктор сакаш. Се јавуваш обавезно минимум 2 недели однапред на кол центар, кажуваш дека сакаш рутинска контрола во бременост кај д-р.хххх и ти кажуваат дали и кога има прв слободен термин за кај тој доктор.
Zdravo sakam da ve prasam imam premnogu vaginalen iscedok kako voda e samo celo vreme sum kako pomocana. Brisevi uredni mokraca koncentrirana no mi rekoja samo povejke tecnosti. No ova so iscedokot dali e normalno?
Па имам болки во долниот предел ме стега, се плашам да не е од цервиксот нешто предизвикано некако. Вака си продолжувам со утрогестанот и со вагиналетите, ќе гледам да не движам ич, ќе одмарам викендов, па ќе видам следна недела што ќе ми препорачаат.