Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Има ли и други мајки со онакво чувство на глад по јадење?
    Ве потеков со ова, ама стварно ме нервира ова.
    Наутро немам така, ама попладне да.
    Прееска за ручек многу добро се накркав, имав такво чувство малце ко нелагодност, ама сега не да ми се јаде ццц. Добро јас ручав до кај 5 и пол сега е скоро 10.
    Шеќерот ок беше, протеините ок беа, останува да мислам дека е хормонска работа. А и желудникот можда како што е потиснат ми предизвикува нелагодност или пак вода ако треба да пијам повеќе.
    Колку ви се јаде, ајде кажувајте, да бидам вака подиректна.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    5.802
    Јас 15+5 денес некако оваа недела се помалку желби за јадење имам и со малку се најадувам, па веќе имам и киселини посебно навечер.

Додуша веќе и цела недела сум со настинка, кога затнат нос, кога растечем. Денес се чувствувам и преморено.

Демек ќе прередував алишта,да видам од есенските што ми чини и што ќе можам да користам, а цело попладне си го поминав во лежење и без желба да станам.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.196
    Јас сум напорна со ова не се осеќам трудно, ама стварно никакви посебни симптоми сем апетит за мрсно и суво, сендвичи, помфрит, бурек, кифла некоја, ама дека нешто посебно имам желба за јадење, не, освен сабајле рано околу 10 што ми се јаде и кога некој спомнува некое јадење баш ми се пријадува ама не до степен да не можам да издржам туку си го меморирам да си направам. Иначе од 5 до 10 е размак од 5ч кој како сакаш гледај е доволен да ти се пријаде, не е нешто дека посебно се дешава, едноставно ти се пријало вечера. Ти си слабичка, имаш фора, ручај си 3 оброка и ич да не му ја мислиш.

4. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    5.802
    Друга работа е што потта ми мириса повеќе. Значи се туширам, ставам антиперспирант и за 1 час како ништо да немам користено.

Лидера кремот претпоставувам е дозволен да почнам да ставам и од него?

За маки и јас немам некои големи. Досега поминав без повраќање. Ретко кога да ми се лоши од нешто. Некогаш и размислувам дали е се во ред нели колку да има нешто за грижа.

Друго не нервираат муабети од типот зошто само не си лежиш? Нека доаѓа овој или оној да ти работи. Нека ти спремаат ручек мајката или свекрвата итн...
    Мислам не дека нешто посебно тешко работам и се мачам ама кога засега немам потешкотии зошто би го поминувала времето во лежење? Вака со сопругот си завршуваме се што е потребно.

На Снегулк@23 и pilence23 им се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Potta ne da mi mirisa, tuku smrdi :sweat: :( nemozam da se podnesam. Jas koristam lidera krem i da ne te razocaruvam ama ne pomaga voopsto. I jas od istata pricina go kupiv. Dejstvo samo 1 cas otkako ke stavam, posle isto. Pizamata gorna na dva dena ja menuvam, ako ja ostavam vo spalna cela soba ke ja zamirisa. Mislam care nema, hormoni se vo prasanje.

6. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    7.997
    Мене од лидера кожата цела ми се иритира. Имам егзема бај д веј. Пробај да направиш сама дезодоранс. Со кокосово масло, сода и густин. Имаш на јутјуб. Само ако ти е нежна кожата помалку сода стави.

На Снегулк@23 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.196
    За под пазуви од Лидл Нодерма дезодоранс само ми е спасот, како ролон е, ем убаво мириса ем откако ќе се исуши ми праи некој слој како сув прашок и не се потам толку. А џиво џабе беа.

8. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    И јас на почетокот многу мирисав смрдев и многу ми беше непријатно да не им смрдам и на другите околу мене, прашував рандом луѓе на работа дали смрдам, ми викаа не дали од култура или можеби само јас си осеќав не знам, сега сум 15+2 не се осеќам толку.

9. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Во систина колку наплаќаат за рутински преглед и дали е различна со цената за скрининг ?

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.829
    Допаѓања:
    11.756
    Ехо 3800, скрининг 6000.

На pilence23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Имате запек?

@Lina-Detelina @TarantulaA мислам и ти си слична недела.
    Земате магнезиум?

12. Marijaa...

Marijaa... Нов член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојќи, бремена сум 14+1, и последниве неколку дена имам како бодежи во вагина, како болка во грлото на матката и по изразени се кога мирувам. Дали некоја се соочила со ваков симптом во овие недели од бременоста?

13. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Јас имав бодежи од 15 или 16 мене ми почнаа ко со игла некој да ме боди бев на доктор нормално било па ми прекинаа па пак ми се јавија во 20 недела тогаш ептен имав болки и мислев ќе се породам и тогаш бев на доктор во ред си беше ми рекоа кај некои жени се појавувале такви болки е сеа ако имаа врска бодежите и вагина ко потечена ми беше од бебето што беше хоризонтално наместено па ако се ширеше маткава па од тоа болки да имав сеа ми престанаа и бебево е сеа со главата нагоре карлично.

На Marijaa... му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Имав запек еднаш, два пати од ко сум бремена. Ама ретко нормална столица, или дијареа или нешто слично, ретко правилна столица. Скроз ми се изпоремети од ко сум бремена, некогаш бодежи имам внатре во ректум. Не знам можеби имам хемороиди, ми се случи и крв малку на бришење еднаш. Некогаш си помислувам дека имам ректален карцином.
    Магнезиум земам по едно навечер 375мг. Од повеќе имам дијареа исто, ама ако треба некогаш 2 најмногу.

15. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Не бе каков карцином. Млада си за таква работа, пупупу скраја.
    Изгледа таков ти е метаболизмот и од магнезиумот што земаш секоја вечер. И мене некогаш како покашава ми е, како брбувчиња хахах, ама некогаш не можам да се испразнам лесно. Дур ми дојде ехеее не е лесно.

16. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Абе само нешто да мисли човек, да не си раат. Сега херпес ми излезе. Не е страшно така?

17. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    На устата на ќошот?
    Не е страшно, сум имала и во двете бремености. Во претходната бременост имав дури и при крајот на бременоста, ништо страшно. Иако, знам, и јас се штрекам да не е нешто опасно, ама реално не е.

18. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Не во ќошот, баш на средината на усната горе.

19. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Нема гајле, не се секирај.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Девојки, колку ви тежеле бебињата на почеток од 15-та недела, 14 полни? Мене ме збунува апликацијата, вика треба по отприлика 45 грама, па сега во 15та да стигнат до 70 грама, а на преглед ми ги измерија по 104 и 105 грама и кажаа дека се сосема во ред и си одговараат на неделата со по ден/два плус. Најмногу ми е страв од гестациски дијабет, па се плашам да не ова е некоја индикација и дали треба да испитувам порано, макар што ниеден доктор не ми ни спомнал такво нешто? Секако ќе прашам на следен преглед, ама дотогаш ќе ме копка, па затоа си прашувам и тука.