Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Allma123

Allma123 Истакнат член

zdr devojki jas sum 16 nedela no veke dva dena na brisenje ponekogas imam kafeavo zborev so dr mi kaza utrogestan sabajle i navecer i se bockav progesteron depo zavcera no denes pak imav dvapati kafeavo me plasi mnogu imala nekoja vakva situacija inaku poveketo od vremeto lezam

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Тебе енос во ова недела ти се појави кафено... јас имам од кога дознав за бременоста сабалје и вечер зимам утрогестан и веќе сум извадена од такт со ова кафено триста филма си правам секој ден... таман ќе го нема некое време на неколку бришења после оп еве ти го пак...дали правеше микробиолошки брисеви и дали е се во ред со нив.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ехо што вика? Со бебе се е во ред?

4. eli25

eli25 Форумски идол

Појди на ехо, може ќе треба и др. терапија и бебето да ти го видат обавезно

5. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Denes zabelezav nesto cudno. Otkako go ispiv utrinskoto kafe legnav na grb malku. Si go osetiv stomakot tvrd vo desnata strana pod papokot. Koga doprev so rakata navistina bese tvrd i kako topce se custvuvase, a i so oko gledano imav ispaknatina na desnata strana. Za nekolku minuti stomakot povtorno si dojde vo normala. Skoro 17 nedela sum.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Бракстон Хикс ( лажни контракции)

7. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Zar ne e rano?

8. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Не е , и мене ми почнаа уште од 15/16 недела .. Како поминува време се повише се осеќаат. Многу непријатно е чувството. Како што читав не се опасни...

9. eli25

eli25 Форумски идол

Мене со 2-та бременост од 16та недела ми почнаа
    :(

Telenovela00 likes this.
  10. snowqueen

snowqueen Истакнат член

ne mi odgovori nikoj pa pak ve prasuvam
    opagjanje na kosara dali e simptom? ovie 2 nedeli bajagi mi opagja 16 nedela sum, pijam sekoj den po 3-4 litri voda i kazav na maticnata vika seker da ne mi se pojavil ama ke proveram dali i vas vi bese taka ili ne? mnogu mi se pie voda

11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Vodata nema vrska so opaganjeto kosa. Se raboti za preoden period leto-esen i togas na site ni paga najmnogu, baska hormoni deluvaat. Mislam deka ne treba da te zagrizuva opaganjeto. Za seker moze da si proveris koga sakas, utre odi vo laboratorija i neka ti ispitaat i ke bides nacisto.

snowqueen likes this.
  12. snowqueen

snowqueen Истакнат член

ne mislev deka kosata i vodata mi imaat zaednicko pogresno go formulirav prasanjeto trebase 2 prasanja oddelno da po stavam toa mi se 2 simptoma sto mi se najizrazeni ovie 2 nedeli pa zatoa taka napisav izbrzano

13. Anturium

Anturium Популарен член

Кај мене беше баш спротивно. Претходно ми пагаше многу косата дури почнав и апчиња да пијам. Од кога останав бремена ми прекина пагањето, се надевам нема да продолжи после породувањето

snowqueen likes this.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Бременоста не за џабе се вика уште и друга состојба, може да биде се лаганини а може да биде и се скроз поинаку од нормалното. Така да не си стварај стрес, се е нормално. Вода ни се пие зошто трошиме повеќе од тоа што внесуваме, едноставно ни бара организмот, а косата паѓа зошто е есен и на сите ни паѓа, а сега па на нас трудни од витамините уште толку ни расте и таа што требало да падне нормално паѓа во поголеми количини. Мене ми расте ко луда, помалку ми паѓа ама тоа зошто си најдов шампон што ми одговара, ја чешлам секоја вечер убаво детално и не паѓа како порано. Ама за 6м ми има пораснато скоро па 4 прста, ептен ми израсна.

Lavica2602 and snowqueen like this.
  15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Полна 17 недела денес. Како преку ноќ да ми порасна стомакот. Не се бендисувам во ниедно од алиштата што ги имам. Некако и нема во мојот град избор, а и нема сеуште баш есенски работи донесени, а не ми се зема нешто тенко, за 2-3 недели.

Покрај тоа колку често се чувствуваат бебињата? Сеуште немам баш удари, за да сум сигурна дека е бебето макар што повремено имам некои како меурчиња во стомакот што си мислам дека сепак е бебето.

Снегулк@23 likes this.
  16. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Здраво девојки..Денес 25 + 4 дена.. Едно нешто ме мачи или моево бебе е премирно или нешто друго е во прашање.. Ја чуствувам по три пати во денот онака нежно... Второ бебе ми е и многу доцна ја осетив кај што мрда 22 недела а нели второ дете треба и порано да го сеќаваш и поинтензивно.. Дури за две недели сум на преглед...

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Зависи поставеноста и постелката каде ти е. Ако е на преден ѕид се осеќа помалку. Ако е бебето поставено навнатре исто се осеќа помалку. Ако имаш поголема тежина исто се осеќа помалку. Така ми објасни мене матичниот, демек тие се причините колку и како ќе се осеќа.

Mika.goka and snowqueen like this.
  18. najjacha

najjacha Истакнат член

Која е цената на втор скрининг во Систина?
    И кој доктор би го препорачале покрај Др. Димчев?

19. Mamule

Mamule Истакнат член

Zdravo mamicki
    Denes bev na kontrola 24+4 sme no mi rece deka malku mi e tvrd stomakot no ne kaza niso drugo .. iskreno mene mi bese polna besikata mislev deka ke se pomocam dali mozebi e od toa ili sepak ne e dobro .. Fala vi

20. Mamule

Mamule Истакнат член

Mislam deka e 6000denari