Ама каде во мачината книшка ако не ти е тешко да провериш во кое квадратче нели наведено е на пр глава па има квадратче празно да се наведе големина на глава.
Neznam tocno ja nemam vo mene da proveram negde najdolu bese vo poslednite tri kocki vidi pol mislam deka pisi
Нема за пол ај кога ке видиш пиши, кај мене во најдолното забелешка има 17тоа како во круг и до него плус погоре ама ако е и плус нешто зашмрјано
Duri na 1 treba da odam kaj maticniot ke vidam i ke ti kazam ama ako ne e siguren ne zapisal sega brzo kaj mene pisa a znaevme od koga nemora nisto da znaci toa
Мила, не те разбирам .... Односно по твоиве постови сваќам дека ептен сакаш да го знаеш полот , или погрешно те сватив???? Зарем не е поважно пред се , бебето да е живо , здраво и право ? Или нешто друго те мачи ?
@kristince51 јас во оваа тема те прашав и те молам не ги мешај темите , не поставувај погрешни постови во погрешни теми.... Очигледно е дека секако сакаш да го дознаеш полот, иако велиш дека сакаш пред се да е здраво бебето.... Но ете ако толку сакаш да го дознаеш полот оди кај друг доктор, па можеби тој ке ти каже...
Незнам зошто толку лошо ми се обракаш и цитираш а не знаеш да ми одговариш на обично прашање , а потенцираш дека се ми побитно полот од здравјето, иако ти нагласив дека имав проблеми и секако тоа ми е на прво место да беше тука редовно 20недели ке знаеше, и не одам на ехо зошто доволно одев за неговпто здравје првоте три месеци а матичниот ми кажа мора на 4недели да одам после првоѕо тромесечје па ако не ми беше битно здравјето на бебето а полот ке одев на повеке гинеколози а не да прашувам обично прашање, и фала што ме расплача а веке нема да пишувам зошто повекето што прашам или одговорам, вас не ви е битно да помогнете туку да осудувате а ништо незнаете за феминката што пишува.
Женички помош многу ме боли грлото кажете некое природно лекче Имам и малку температура ама мислам од грлото ми е ..
Ako jas ne znam za teskotii i problemi vo bremenost ne znam koj.... eden spontan , edno predvremeno poroduvanje , edna vonmatericna bremenost i sega ovaa bremenost so obilni krvarenja i celo vreme moram da lezam . I stom i ti kako majka si imala problemi vo bremenosta voopsto ne bi trebalo da ti e vazen polot. Ne te osuduvam vo nikoj slucaj , no moeto razmisluvanje e posle tolku teski obidi za bremenost tolku problemi vo bremenostite , posle se ne bi trebalo voopsto da ni e vazen polot tuku da bide se vo red so bremenosta, da se iznosi do kraj samata bremenost i da rodime zdravi i pravi decinja !!!
Pravi gargara od sol rastvorena so voda,posle polovina cas gargara od limon,topli domasni supi so crn biber,na pamuk stavi topla rakija so crn biber i vrzi go so samivce na grlo,konsumiraj mnogu ovosje,zelencuk,voda, Mozes da pies i vitamin C.
Здраво на сите јас сум нова на форумот, се надевам дека ке се дружиме јас сум 19недела и некој ден. Поздрав
Да ве прашам, кога одам по мала нужда во вц а пред тоа не сум била 3часа на пример, забележувам како урината ми пени како меурчиња , а кога почесто одам нема, да не е нешто лошо, искуство од некој.
I jas kaslam veke edna nedela se ubiv.i pravam goren seker lizam pastili, valjda ke pomine. I znaet sto jas poracab od tie malite masincinja za slusanje na srce....nemam trpenie do drugite kontroli.pusti strav od predhodnata bremenost.ke vidime kako ke se slusa bas.i jas neznam uste sto ke bude ama zdravo i zivo neka e
Ве молам некој да ми објасни која недела се прави кобсоф тест (јас сум рх негатив, а мм позитив) и во што се состои тестот, далеку ми е контролата за да ја прашам матичната а баш ме интересира Благодарам
Jas pocnav od 8 ma nedela, i taka na mesec u pol redovno, sega sum 29 ta i primiv Rogam obicno zemanje krv na teansfuziologija so upat se razbira
Jas nemam majcina kniska. Kartonot kaj maticnata samo kade sto zaveduva se. Zadolzitelna li e majvina kniska bidejki maticnata nisto ne kaza.