Da ve prasam nesto. Na pocetokot koga pocnavte da gi osekjate dvizenjata na bebeto kolku cesto osekjavte 2pati, 3 pati na den ili poveke? Pred edna nedela pocnav da gi osekjam no nekako malku samo 2 - 3 pati na den. Dali e toa normalno?
Glavobolki ne no stomak pod papok edno 4-5 prsta i levo I desno cel toj del me boli veke od 8 nedela navamu skoro sekoj den. Bev na gastro mislese hernia vo abdominalniot zid. Me prati na hirurg i toj na prv pogled rece umbilikalna hernia (okolu papok). Ajde i na eho I radiologot kao rece da ima dosta masno tkivo okolu papokot. Ke odam I na vtoro mislenje, normalno sega nikakva operacija i se nadevam da izdrzam uste 6m dodeka bebus da se rodi. Nesto pies za bolki? Mene mi dadoa buskopan i edni simeticone za gasovi bidejki poduvanost e strasna, duri dolniot del na stomakot mi e otecen. Navecer epten Kako trudnica vo 9m izgledam. Rano e da mi se poznava nekoe baby mese, duri sabota ke pocnam 14 nedela
devojki dali nekoja posle krvarenje imalo kafeav iscedok i kolku vi traese jas denes sum 18+1 den imav obilno krvarenje vo 15+5 dena zapra posle tri dena no sega veke tri dena imam kafeavo so parcinja krv
So koja nedela se vleguva vo 6ti? Na aplikacijava mi stoi so 22ra a edna slika od internet so 23ta polna. Vie kako presmetuvate?
И мене не ми е јасно. Од понеделник сум 26+1 илимити 27ма недела и по циклус влагам во 7ми месец ама по недели мислам дури од следна или?
24 ta nedela sum i me interesira zosto bebeto go osekjam skroz dole da mi mrda najmnogu do papokot .. panicarka sum inace normalna mi e bremenosta ..
Па супер е таму си е поставено кај папок еве јас 22 сум па уште го осеќам долу, може и до 10 цм под папок. И јас се плашев ама секој ден е на различно место и се помирив со тоа.
Поминат втор скрининг. Се е во ред и дефинитивно е женско. Сега преглед на срце, а за некоја недела и скриен шеќер. Јас лично немам индикации меѓутоа заради историја на дијабет од мојата страна во семејството, пожелно било да правам. Генерално немам некои посебни проблеми, се повеќе чувствувам движење на бебе, така да уште половина од бременоста да ја поминеме. Како се заштитувате овој период од настинки и вируси? Покрај сите витамини, земам и витамин Ц 1000 и се надевам дека е доволно затоа што, посебно на работа имаме добар дел со симптоми на настинки и вируси на кои не им е ама баш ништо. Имаме опција за работа од дома и искрено се мислам дали јас да си работам од дома и покрај фактот што треба да обучувам друг за мојата работа. Или да инсистирам доколку јас доаѓам физички, секој со симптоми да работи по некој ден од дома.
Јас на работа ги построив пред некоја недела. Ако се настинати да не доаѓаат или ако доаѓаат да си седат со маска. Две трудни сме во канцеларија со 12 луѓе и ич не ми е гајле. Ама мене покритично ми е дома од детево од градинка. За среќа за сега се држам, ама до кога ќе видиме. Инаку пијам цело време Ц 1000, Д 1400 (1000+ во одеос 400) и пробиотик од време на време, ова покрај се останато - магнезиум, фолна со б12, идеос + аспирин, утеогестан, клексан. Човек да полуди од суплементи, со check list сум инаку сигурно ќе заборавам нешто.
Имав неуспешна бременост претходно и претпоставувам заради тоа. Не направивме испитување за генски мутации. Сепак од првиот преглед во оваа бременост ми беше препишан од матичниот гинеколог.
Koga prvpat pocuvstvuvavte ikanje na bebeto? Denes 21+5 i vo lezenje mi pulsirase na edno mesto, pa neznam dali ritmicki me udirase ili e ikanje..
izvini na prasanje po neuspesnata bremenost sega ovaa kako ti e cerviksot dali ti e skraten ili normalen? i jas edvaj cekam 2 skrining da vidam kako mi e cerviksot od prethodna kiretaza dali mi e osteten
Првата ми ја водат како биохемиска бидејќи не видовме плод во матка и покрај високата бета. Така да се исчисти само по себе без киретажа или лекови. Повторно по 3 месеци останав бремена. И во 16та и во 20та недела цервиксот ми е измерен како 4цм. За понатаму ќе видиме бидејќи работата ми е со седење, па како ќе натежнува бебето дали ќе има некоја промена