Затоа што матката и бебето притискаат и го прекинуваат протокот на главната вена која носи крв до срцето.
Го пијам на своја рака, од премногу активност во текот на денот имам болки во стомакот,па малку од малку ме смирува. Од сабајле се немам напиено и едвај функционирам.
Fala ti I Jas pocnav da pijam od pred 2 dena, od 400mg i pisuva da pocne da dejstvuva posle nedela dena. I Jas imam bolki vo stomak, isto i desnata prepona me boli, se nadevam da pomogne
Мешиња мои како е најпрсвилно вртењето во бременоат нрлој линк или нешто некои ми викаат несмеам одма од една на друга страна други како сакас трети прво да станеш да седнеш па после на др страна да се свртиш па ако знар некој или некој линк да ми испрати
Se vrtis najnormalno ko prethodno sto si se vrtela samo so malku pogolemo vnimanie. Naednas sekako nemozes da se svrtis, ke si se svrtis prvo na grb pa od drugata strana.
22ра полна недела денес. Апликацијата вика веќе 6ти месец. Промени некои освен што на секој час, час и половина морам во ВЦ, друго нешто поголемо немам. Е и бидејќи со седење ми е работата повремено стврднување на стомакот ама освен чудно чувство засега е безболно. Веќе почнавме да разгледуваме за поголемите работи и во мисла сме дали да купуваме. Прво дете, скоро ништо немаме, нема многу и од кај да позајмиме, освен алишта. Така да, по некои најави во продавниците дека од ноември ќе се многу повисоки цените, разликата ни доаѓа премногу. Пример количките ни најавија дека ќе се барем 100 евра поскапи, креветчето што ни беше фаворит веќе е 3000+ денари итн. На многу работи се собира поголема сума.
Јас на ваше место не би чекала. Подобро е кога се пазарува постепено, не доаѓа трошокот наеднаш. Плус имаш и други причини за да почнеш. Како ќе одминуваат неделите се помалку енергија ќе имаш за низ бутици, ќе биде ладно и нема да ти се излегува од дома, плус што викаш поскапо итн..
Планот ни беше пред Нова година или најрано втора половина на декември да ги земиме поголемите работи ама изгледа сепак ќе купиме и порано, пред се ради цените. Фактот со ладно и помалку енергија не го пресметавме воопшто
Isto pisuvav pred nekoj den vo trudnicki. Se nadevam na Black Friday ke dadat nekoj popust, da ni se fati ko sega da sme kupile drugo neznam. Jas bi sakala na staro da kupam ama mm nejke i da ne se raspravam.
А што викаат, од кога ќе поскапуваат? Мене планот ми беше кога ќе бидам крај на 8ми, почеток на 9ти да купам. Ќе ме фати крај на ноември, почеток на декември. Од првото имам нешто, ама има и што дадов. Плус и количка треба да купам.
Konkretno za kolicka prasav pred eden mesec i za modelot koj go odbrav mi rekoja od 1vi oktomvri so 4000mkd poskapo istata kolicka. Sega nemam prasano i veke sram mi e da prasuvam, izbor ima golem a mnogu nemaat ceni i mora da im pisuvas na profilite. Zasega samo gledam ama pod 30000mkd retko saglam kolicka..
Во продавницата ние што гледавме ни рекоа количките на лагер по 1-2 бои од секој модел, не многу избор, дека се по стара цена. Новиот увоз претпоставувам од кај ноември некаде, ќе е со нови цени и тоа од 100+ евра нагоре. Зависи од модел до модел.
Во 22ра-23та недела колку често ги сеќавате бебињата? Има денови кога често сеќавам мрдање, некогаш и во цел ден можи само 2-3 пати и тоа кратко по некој слаб удар. Следен преглед ми е за 3 недели отприлика така да во овој период меѓу прегледи ме фаќаат паники секогаш.
Jas sum 23+4 i isto kako tebe. Ima denovi e poaktivna, i nekogas e ponezna i samo 2-3pati ako ka osetam. Najcesto navecer i noke e poaktivna, se nadevam ko ke se rodi nema da e taka