Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Да ви се приклучам и јас 19 недела сум и веќе околу една недела осеќам некој треперења бранови што не бев сигурна дали е од бебето ама сношти ми ја исполни душичката со преткањето сигурна сум дека е беба мое... сега само што легнав сеуште го нема ама се надевам пак ќе ме исполни... позз мешиња мои

На elenaklasik, Снегулк@23, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    5.824
    Прва бременост и еден куп прашања. Полна 23та недела во понеделник.

Читам симптоми и потешкотии и баш сум во шема ги имам, ги немам.

Денес се преоптоварив со чистење и повремено имам болки во препони. Се повеќе како замор/тежина во нозете сеќавам. Така да следните два дена планирам до максимум да си лежам.

Поосетливи гради, последните неколку недели имам. Маки со храна немав никогаш.

Е сега читав папокот треба да е нанадвор, кај мене е сеуште навратре. Не го сметам за проблем, само ме интересира дали кај секоја трудница се испапчува? Линеа негра, веќе гледам под папокот некое како потемно влакно, меѓутоа немам комплетно. Засега тоа ми текна од анализите на симптоми.

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    11.777
    34+5 сум. Ниту папокот ми е испапчен, ниту имам линеа негра:)
    Секоја трудница си е приказна за себе, не се оптоварувај со симптоми и уживај во бременоста:sun:

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Уживај во бременоста и не се преоптоварувај со читање симптоми, сите сме различни и на различен начин ја носиме бременоста.
    Кај некои папок внатре,кај други надвор, некои со линеа негра,други без..

Трета бременост ми е, ако не отворам апликација не знам ни која недела сум :tmi:
    Преактивна сум,што дома што на работа, што со двете моми дома. Немам време да гуглам и да ти кажам раат ми е главата, и јас читав свашта посебно во првата бременост. Ама подобро гинеколог да си прашаш отколку гугл, секогаш:)

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    5.824
    Ова од многу слободно време вака празнично :D

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Natte23

Natte23 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    10
    Здраво, јас да прашам после вториот скрининг кои се следни испитувања и во која недела?

На Снегулк@23 и pilence23 им се допаѓа ова.
  7. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Луѓе, уште една недела и влегувам во 6ти месец, кога ќе ми пораснат гради да се порадувам и јас малку

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    465
    Јас сум 8ми, ми пораснаа ама скрос малку.. онака. Инаку даска сум.:D
    Се надевам после пораѓај ке пораснат повише коа ќе надојде млеко да можам да дојам.

На pilence23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    3.149
    Ќе пораснат, ама после кога ќе престанеш да доиш.. мене ми се како на жална врба, помали ми се и од пред бременост

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Не знам што да ти кажам, можеби е подобро да се радуваш додека се уште не ти пораснале. Јас сега се жалев во другата група (ама таму ме игнорираат) дека 22 недела ненормално ми се пораснати и тешки и не можам да дишам, од 70B на 85C за 5 месеци и еве и во нив ми е тешко,чекам преглед да прашам да не нешто не е во ред. И се тешам дека натаму веќе нема олку да растат, ни мали не ги трпев, не па вака.

На Снегулк@23, pilence23 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    20.373
    Индивидуално е скроз и различно во секоја бременост очигледно. Мене во првата ми немаа пораснато и ми беа исти до пораѓај, се зголемија само кога се наполнија со млеко и после пак се вратија во првобитна состојба.
    Овој пат е друга приказна. Не се зголемени, ист број на градник носам, ама се тешки и такви тврди ко силикони да имам. :D

На pilence23 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.207
    Допаѓања:
    20.373
    Не се загрижувај без потреба, секоја промена на градите во бременост во смисла на растење, стврднување и слично е нормална. Можеш една самоконтрола да направиш, ако нема ништо нетипично како грутчиња и слично, нема простор за паника. Болката е нормална, и моите се далеку посензитивни од претходно.

На Tess36 и pilence23 им се допаѓа ова.
  13. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    465
    Оф мукиии ... Е да и од тоа се плашам... Ништо раѓаш едно две колку сакаш и после силикони :D:D:D

14. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    883
    kade ima vo skopje fotosesii za trudnici e sea da ne e premnogu skapo?

15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Ме плаши десната поконкретно, бајаги порасна поголема од левата и еве веќе неколку дена на долниот дел имам болка како внатре да има сечило, не е она стандардната болка како пред циклуси или на почетокот на бременоста, туку многу остра. Прслукот сабајле го носев пола саат и ме угуши. А и сега со ковидов и кашлицава уште повеќе се влоши болката. Па штом оздравам ќе одам кај матичната, може и она ќе ја ѕирне па ако треба да закажам и преглед.

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    4.581
    Здраво девојки, дојде време да се префрлам во оваа тема.
    Имам прашање, цела вечер не склопив око бидејќи имав пулсирачка болка околу срамната коска, исто и левиот јајник ме боли веќе два дена. Дали е оваа болка од ширење на матката или е нешто загрижувачко?

Исто така, многу ме чеша стомакот. Се мачкам со масла, со креми ама џабе, ајде преку ден некако се контролирам, ама во спиење тешко, цело време се чешам и се будам. Совет некој?

17. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    За првото прашање немам искуство, би требало да е нормално, се шири матката но сепак прашај доктор.
    За второто, исто на почеток на второ тромесечие 1-2 ноќи имав страшно чешање на стомак, и јас не спиев и после наеднаш почна да се приметува малку стомакот. Расте затоа и чеша. Кај мене мачкање немаше ефект, само од себе се смири мислам.

На Снегулк@23 и Lavender13 им се допаѓа ова.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    11.777
    Мене ме пецкаше стомакот, многу непријатно чувство ама тоа е од самото растење на стомакот. Почнав да се туширам со маслениот гел на Еуцерин, маслото за стрии на Еуцерин и путерот Хипп, ептен ми помогнаа. Можеш да пробаш ако немаш пробано.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    Zdravo denes bev na vtor skrining vo 19 ta nedela(18+6) kazaa deka se e dobro.No gledam na rezultatite e presmetano spored merkite deka odgovara na 18 ta ned(17+6) sto malce me zagrizi bidejki do sega napreduvalo super tocno spored denovite duri nekogas i ponapredno za den dva.Dali e normalno vaka da otstapuva ili da baram i drugo mislenje

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    11.777
    До 2 недели понапред или поназад е нормално.

На Снегулк@23, ivana.123 и pilence23 им се допаѓа ова.