јас ке правам наредна недела 15 та ке сум, а некои прават само еднаш во 28 и тогаш и ја примаат инекцијата.
Ако ти е прва бременост убаво е да си имаш затоа што со таа книшка одиш во социалното да те заведат за да ти престигнуват паричен надоместок секој месец, мене кога се пораѓав во ск ми ја изгубија и требаше да одам повеке пати на гинеколог за да ми напише нова ама не бев зошто беше јануари баш. многу ладно беше, со рани, болки неможев да одам повеке пати плус се чека многу, а инаку не е задолжителна ама убаво е да си ја имаш ако таму каде се прагаш е подалеку или во др град од матичниот , убаво е да видат како течела бременоста дали си примала нешто, крвна група , ама ми кажаа и без книшка некој поминале во ГАК на пораѓај.
Po pravilo bilo taka, da na transfuziologija mi kazaa, jas otprilika na mesesc i pol- dva pravev ne e tolku strogo.
Vcera vecer bebence tolku silno klocase sto vednas mu kazav na mm da stavi raka na stomak i go oseti po prv pat naseto bebence mnogu bev vozbudena hihi...
Здраво мамички, како сте денес? Ние си се спремаме за на скрининг малку возбудени ни го преместија терминот требаше утре ама ни се јавија за денес па денес ќе одиме. Имајте убав ден
Bas ke kazis dali ke ti reci za vo sabota da odis na oddelen skrining samo za srce neli mene taka mi predlozi
Bev na celosen kaj kristinka 3000 den e i denes ke ti gi gledaat site organi i srceto ama ovaa dokrorka idela edna sabota vo mesecot i bila specijalist za skrining na srce i taka na site mu predlagaat da go napravat ubavo mi objasni kristinka nema potreba ne gledam nisto da ne ae plasis ama za posigurno i treba ovaa sabota da odam ama iskreno razmisluvam dali da odam a se plaka 2000 den. Podprasaja vidi so ke ti kazi pa da vidime dali da odime ili ne
Јас се вратив, плацента на заден ѕид со зрелост од I степен, цервикс супер рече 4.40 нема ризик за предвремено, и се друго супер задоволна беше докторката само што рече дека мора да напомени нешто за бубрезите да не задржувале повеќе мокрача нешто така кажа но било во рамките на дозволеното, пишува нормална положба и ехоструктура со лесна дилатација на двата пиелони до 5мм, а дозволено рече било до 7мм. Се загрижив искрено, но докторката ми кажа да не се секирам се случувало посебно кај машки бебиња. Некоја да имала искуство?
Исто за срцето забравив да пишам кажа дека од неа гледано е супер, но рече дека идела докторката таа за срце во сабота па ќе ми се јават за кое време да одам рече дека за сите тоа било рутински преглед.