Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Сакам да прашам дали има некоја што е 19/20 недела и што немала никакви болки или затегања? Ни осеќам нешто нит ме боли нешто. До толку да сум дебело кожец? Паника немам зошто си се тешам дека се е ок, а потсвесно ги бројам деновите до втор скрининг

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Тука сум и јас со неделите ама заморно ми е и често мокрам... ти можеби си одмараш повеќе и затоа се осеќаш супер а и мош тек сега ќе почнеш да растеш во стомакот па ќе осеќаш некој нелагодности... верувај нема да е се така туку ќе издржиме само живи и здрави да се родат

3. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Точно повеќе одмарам. А за мокрењето не само што ми е често туку имам и проблем да пуштам ако ме фати кивавица. самиот стомак не ми е голем туку како да сум се прејала а не сум била во тоалет.

На pilence23, Снегулк@23 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  4. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Уживај си мила додека можеш зошто и стомак нагло ќе рипне.. убав ден мила

На Снегулк@23 и Pipismel им се допаѓа ова.
  5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Мислам дека од денес сум за овде. 14+

:sun::sun::sun:

На Nala37, Giovanna, Thinkerbell. и 9 други им се допаѓа ова.
  6. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Добредојде мила

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Јас. 19+ 5 болки и затегнувања немав воопшто. Но од пред два дена баш како што пиша во следниот пост како да сум се прејала. Посебно после ручек, салата и супа да изедам само ми е мака како кој знае колку да сум јадена. Но си викам подобро вака одколку да не можам да се сопрам од јадење како во првата бременост.
    Стомак сега рипна малку иначе немав. Да не се подречам и со често мокрење немам мака. Јас како влегов во второ тромесечие како да не бев бремена, ништо не осеќав. Сеуште сум ок, но како да почнува најава дека допрва иде тешкото :)
    Кај планираш втор скрининг?

@DaisyDoo добродојде и уживај сега во второ тромесечие.

На DaisyDoo и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Стомакот ми е тупанче само навечер преку ден даска рамен, затоа малце ми е шубе. За апетит што знам никогаш не сум ни јадела многу, јадам онолку колку што ми се јаде во моментот, денес може хамбургер и благо да се натепам, а другите денови на еден тањир манџа без благо да живеам.
    Инаку втор скрининг ќе правам во систина кај Ивановски, он ме води кај него бев и за првиот.

На Nala37 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  9. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    3.909
    Кога почнавте да осекате интензивно дека мрда бебето

10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Да не ти е шубе, иста сум и јас. Навечер е проблемот, сабајле равна сум :). Јас да изедам хамбургер мислам дека ќе препукам од тешко што ќе ми биде.

@Снегулк@23 дури сега почнувам по малку да го осеќам навечер кога ќе се испружам.

11. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    25+ почесто и појако од претходно.

12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Нормално е да осеќам напнатост во стомакот? Мислам ќе ми пукне од вчера наваму. Како притисок, болка, не сум сигурна како да опишам. Само кога мирувам, лежам како потсмирено да ми е. Инаку на нога кога сум и кога седам на работа ме фаќа и половина и напред стомак и препони...
    Пијам магнезиум ама нешто како да не врши работа.

Треба да реагирам нешто да ме ѕирнат или нормално е за оваа недела 14+

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    11.777
    Нормално е, подуен е стомакот, се јавуваат гасови а плус и матката се шири. Ќе имаш различни периоди, нркогаш ќе е е полесно, некогаш потешко. Деновите кога ти е многу тешко можеш да појачаш магнезиум:)

14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    4.581
    Исто, јас искрено се надевам дека ова е период кога најмногу се шири матката па после ќе е полесно, иначе не знам како ќе терам вака до крај. Јас сум секој ден со болка во половина, најдов поза која ми го намалува притисокот и ме релаксира, но тоа не е решение. Ќе почнам со јога вежби од следната недела па ќе видам дали нешто ќе помогне. Катастрофа жива сум, не можам да станам од кревет од болка.

15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Близу сме со неделите?
    А јас демек добро се осеќам на работа тргнав, на боловање бев до пред некој ден.
    Ама едвај одам од болка, тегнење, притисок, надуеност... не очекував волку рано да почне вакво чувство.
    Земаш магнезиум? Обично секој грч ми минеше со него, ама ова нејќе, а не земам мала доза...

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    4.581
    15та недела.
    Мене ми е вака скоро 4 недели, и станува се полошо и полошо. Ако седам подолго време ( а работата ми е со седење ) не можам да станам после. Вчера ептен се измачив на работа, седни вака седни така никако поза да фатам.
    Пијам магнезиум ама џабе. Сеа за сеа едино што ми помага кога имам многу болка и сум вкочанета е легнување на под со грбот, и кревање на нозете накај стомакот. Така лежам 10 минути и многу ми олеснува. Ама пак, ова не е решение.

17. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    5.825
    Јас бев исто. И повеќе паники си правев баш дека немам симптоми. Е сега веќе 23+ наеднаш пораснат стомак, почести движења, веќе ми почна нелагодност во препони така да мислам уживај додека не се јавиле појаки симптоми.

18. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Некаде од 17 ама со несигурност оно ли е нели е а сега од 20 та дефинитивно секоја вечер некогаш и на сабалје

19. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    21 недела

20. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Девојки дали сте се соочиле со почести главоболки во пределот на темето? Јас сум 15 недела и во последниве две недели почнаа се почесто да ми појавуваат, а притисокот како и пред да останам бремена 90/60.Исто се соочувам и со затнат нос.