Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    274
    Јас имав многу главоболки во таа недела. Пиев парацетамол и витамин ц одеднаш и поминуваа колку толку. А за носот користев морска вода но ништо не ми помогна тоа, без оперил тешко.

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Цела бев затната и дишев на уста до 17 недела негде. Знам дека е од бременоста и со првото бев така, затоа не ни превземав ништо. Јас знам дека оперил е забранет во бременост, може само морска сол ама па тоа мене не ми помага.

3. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Се мислев и јас за морска сол, ама уште не сум пробала, на моменти ми е скроз затнат. Мене ми е прва бременост и овие симптоми ми се нови

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    За главоболка во консултација со матичната се напив парацетамол и малце ме попушти иначе почна низ цела глава да ми се шири. Не ми е скроз помината болката ама во секој случај ми е подобро

5. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Се поминува да знаеш. Патев од главоболи во првата бременост, само лежење во темница ми помагаше и тишина. Имаш низок притисок кој може сега пречи, пробај со кафе ако не си пробала и тоа знае да помогне некогаш :)

6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    4.593
    Девојки чувствувате притисок во долниот дел на стомакот при седнување? Претпоставувам бебе е моментално таму позиционирано.

7. Iva922

Iva922 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    40
    Zdravo devojki, da ve prasam za vashe iskustvo ako ste imale nesto slicno, jas sum 20+5 , ovie dva dena cuvstvuvam nekoj cuden pritisok dole, kako menstrualni grcevi , go cuvstvuvam i bebeto deka mrda, ama ova e nekako mnogu podole kako grcevi. Prvo mi e, ne znam dali e normalna taa tupava bolka kako periodicni grcevi, ke se javam utre na ginekolog sekako, ama sakav da prasam dali ste imale vakvi bolki i vie vo ovoj period.

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.780
    Да, јас имав таква болка и болка во препони во тој период. Тешко ми беше и да се движам, многу незгодно ама помина. Сега влегувам во 9ти месец и пак ми се вратија тие болки. Веројатно е заради тежината на бебето. Оди си на преглед за секој случај да не ти е мисла:)

На Снегулк@23 и Iva922 им се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Каков исцедок е нормален во 14-15 недела?
    Цело време имам остатоци од Утрогестанот, ама некогаш ми се јавува и воден исцедок што скоро сум сигурна дека не е пот.
    Си велам да не е плодова вода. Како можам да распознаам? Морам кај матичната на ехо или?

10. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    3.917
    И јас имав воден исцедок

На Suze18992 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.780
    Нормален е исцедокот:)

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    20.380
    Не е плодова вода, секој исцедок без мирис и специфична боја е нормален. Проѕирен, водест, лигав, бел итн. Во тие недели што си сеа особено се зголемува, прочитај си на апликациите. Така организмот се штити од инфекции, don't worry. :)

На Снегулк@23 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  13. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    И јас имам цело време.

14. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    861
    Ви се приклучувам и јас, 14+❤️ , со лесно и ова тримесечие да си го поминеме.

На Okica, Giovanna, Nala37 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    4.342
    И јас да се приклучам 14+1 :inlove:

На Giovanna, Nala37, Suze18992 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Strongica

Strongica Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Здраво :) Јас сум 16+3. Имам зголемена потреба за мокрење (на секои 20 мин) и направив тест на урина. Ми рекоа зголемени леукоцити, но немам никаква бактерија. Ми дадоа превентивно да пијам нешто како фруктоза на природна база. Дали имал некој слична ситуација? Ме плаши да не прерасне во инфекција. Дополнително некако градите ми се помеки и се загрижувам зошто читам тоа не е добар знак. Можеби преувеличувам, но прва бременост ми е и плус со инвитро, па се плашам од се и сешто...

17. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Кај прочита дека меки гради не е добар знак? Нема врска, подобро не читај, на интернет има се и сешто.
    Леукоцити може и од заб да ти се покачени. Зачестено мокрење е нормална појава во бременост. Јас мака немав до пред 2 дена, како влегов во 20 та мокрам мн често. Ама осеќам дека ме мава на бешика :). Како ќе напредува бременоста може и на 10 мин да мокриш ич да не се чудиш :)

На Снегулк@23, Strongica и AniSk им се допаѓа ова.
  18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Дали сте се соочиле со болка, налик на бодеж во јајник? Од пред некој ден чувствувам блага болка ама само во левиот јајник и од време на време, не е постојана. Иначе сум 14+6
    На преглед сум тек во вторник...

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    119
    Јас сум 17 недела, и многу често имам ваква болка, како сечење во јајник. Особено ако лежам и при обидот да станам или некогаш кога се свртувам при лежење. Колку што знам нормално е

На Mihaela123456, Снегулк@23 и kate89 им се допаѓа ова.
  20. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    4.593
    И јас имам вакви болки, до пред некое време беа само на левата страна, сега од вчера се префрлија на десната страна. Не знам дали е јајникот или се тие кружни лигаменти кои се истегнуваат поради ширењето на матката, мене болката ми изгледа како да е од јајникот но може да се и лигаментите.

На Mihaela123456, Снегулк@23 и kate89 им се допаѓа ова.