Јас имав многу главоболки во таа недела. Пиев парацетамол и витамин ц одеднаш и поминуваа колку толку. А за носот користев морска вода но ништо не ми помогна тоа, без оперил тешко.
Цела бев затната и дишев на уста до 17 недела негде. Знам дека е од бременоста и со првото бев така, затоа не ни превземав ништо. Јас знам дека оперил е забранет во бременост, може само морска сол ама па тоа мене не ми помага.
Се мислев и јас за морска сол, ама уште не сум пробала, на моменти ми е скроз затнат. Мене ми е прва бременост и овие симптоми ми се нови
За главоболка во консултација со матичната се напив парацетамол и малце ме попушти иначе почна низ цела глава да ми се шири. Не ми е скроз помината болката ама во секој случај ми е подобро
Се поминува да знаеш. Патев од главоболи во првата бременост, само лежење во темница ми помагаше и тишина. Имаш низок притисок кој може сега пречи, пробај со кафе ако не си пробала и тоа знае да помогне некогаш
Девојки чувствувате притисок во долниот дел на стомакот при седнување? Претпоставувам бебе е моментално таму позиционирано.
Zdravo devojki, da ve prasam za vashe iskustvo ako ste imale nesto slicno, jas sum 20+5 , ovie dva dena cuvstvuvam nekoj cuden pritisok dole, kako menstrualni grcevi , go cuvstvuvam i bebeto deka mrda, ama ova e nekako mnogu podole kako grcevi. Prvo mi e, ne znam dali e normalna taa tupava bolka kako periodicni grcevi, ke se javam utre na ginekolog sekako, ama sakav da prasam dali ste imale vakvi bolki i vie vo ovoj period.
Да, јас имав таква болка и болка во препони во тој период. Тешко ми беше и да се движам, многу незгодно ама помина. Сега влегувам во 9ти месец и пак ми се вратија тие болки. Веројатно е заради тежината на бебето. Оди си на преглед за секој случај да не ти е мисла
Каков исцедок е нормален во 14-15 недела? Цело време имам остатоци од Утрогестанот, ама некогаш ми се јавува и воден исцедок што скоро сум сигурна дека не е пот. Си велам да не е плодова вода. Како можам да распознаам? Морам кај матичната на ехо или?
Не е плодова вода, секој исцедок без мирис и специфична боја е нормален. Проѕирен, водест, лигав, бел итн. Во тие недели што си сеа особено се зголемува, прочитај си на апликациите. Така организмот се штити од инфекции, don't worry.
Здраво Јас сум 16+3. Имам зголемена потреба за мокрење (на секои 20 мин) и направив тест на урина. Ми рекоа зголемени леукоцити, но немам никаква бактерија. Ми дадоа превентивно да пијам нешто како фруктоза на природна база. Дали имал некој слична ситуација? Ме плаши да не прерасне во инфекција. Дополнително некако градите ми се помеки и се загрижувам зошто читам тоа не е добар знак. Можеби преувеличувам, но прва бременост ми е и плус со инвитро, па се плашам од се и сешто...
Кај прочита дека меки гради не е добар знак? Нема врска, подобро не читај, на интернет има се и сешто. Леукоцити може и од заб да ти се покачени. Зачестено мокрење е нормална појава во бременост. Јас мака немав до пред 2 дена, како влегов во 20 та мокрам мн често. Ама осеќам дека ме мава на бешика . Како ќе напредува бременоста може и на 10 мин да мокриш ич да не се чудиш
Дали сте се соочиле со болка, налик на бодеж во јајник? Од пред некој ден чувствувам блага болка ама само во левиот јајник и од време на време, не е постојана. Иначе сум 14+6 На преглед сум тек во вторник...
Јас сум 17 недела, и многу често имам ваква болка, како сечење во јајник. Особено ако лежам и при обидот да станам или некогаш кога се свртувам при лежење. Колку што знам нормално е
И јас имам вакви болки, до пред некое време беа само на левата страна, сега од вчера се префрлија на десната страна. Не знам дали е јајникот или се тие кружни лигаменти кои се истегнуваат поради ширењето на матката, мене болката ми изгледа како да е од јајникот но може да се и лигаментите.