Јас ја чувствувам како од јајникот да иде болката, повеќе како бодеж и прекинува, па после некое време пак. Денес малце поинтезивно, па затоа решив да пишав да прашам и ваши искуства
Исто и јас, еве 16та сум и исто чувство имам. Мене ми кажаа дека најверојатно се тие лигаменти а не јајникот.
Мајки и идни мајки јас да ве прашам крвна слика и уринокултура дали правевте секој месец? И каква крвна слика правевте? И дали со упат од матичен за во државна или приватно?
Секој месец од сам почеток. Матичниот ќе ти дава упат со сите потребни анализи што ќе треба да ги правиш. Јас ги правев во Клиничка биохемија, а може и на приватно.
20 та недела, до сега 2 пати имам направено. Се чувствувам ок, а и два доктори ми рече нема потреба да правам секој месец.
Мене ми даваат упат од кај матичната за секој месец за крвна слика и урина. Туку пак да се навратам на броењето недели. Пример денес јас сум 24+3. Се смета како 24та недела или веќе 25та? Не дека ми е многу битно.
Кога прв пат осетивте лажни контракции? На последниот преглед ми кажаа да не се плашам ако почувствувам, нормално е се спрема матката. Ама еве 16та недела сум и прв пат имав како грч во стомакот, не знам како да го објаснам поинаку, ме сецна некако ептен, малце испаничив и после ми текна на муабетот. Не е рано малце? Додуша не ни знам дали беше тоа, ново чувство ми е, досега не сум го почувствувала.
Zdravo Nova sum na forumov i sakav da prasam nesto 12 nedela sum bremena no ovie nekolku dena osekam vaginalno nesto kako topce koe sto nautro go nema no kako sto se dvizam se pojavuva, ne me boli no e neprijatno samoto cuvstvo sto go znam Dali nekoja trudnica imala vakov problem sto moze da bide? Utre sum na prv skrining no znaete trudnici se i sesto minuva niz nasite glavi Vi blagodaram
Затоа реков лажни контракции. Бракстон Хикс. Бабицата ме спреми малце на последниот преглед, во смисла дс ги очекувам кога било, но сепак мислам дека е рано. Затоа и прашувам. Грч во стомак досега не сум имала цел живот.
тоа сакав да речам не се бракстон хикс грч е ги имам и јас бракстон хикс подоцна во бременоста може да се појават и плодот е поголем
Здраво девојки, бремена сум 17+3, периодов доста често осеќам болки во половината и колковите и како некои трнења во нозете. Ваши искуства дали тоа е нормално или не?
Нормално е, се тегнат лигаменти, се шири матка. Пиј си магнезиум редовно и ќе ти биде подобро. Можеш до 1гр дневно.
Здраво, Јас сум 16+4 и имам забележано дека ако сум повеќе активна во денот тогаш ги чуствувам болките во половината до степен да неможам да станам од кревет. Гледај ако повеќе работиш да правиш паузи измеѓу, барем мене тоа ми помага.
Менструални болки нормални ли се? 16+3 сум. Првпат волку интензивни ги осеќам. Ширењето на матката повеќе го осеќав како тегнење, ова е баш менструално. Од сабајле ги чувствувам, пушти фати во текот на денот. Не се баш слаби, дури и стомакот ми се грчи, се шири болката накај нозете и половината, баш такви како пред пробивање на мензис. Магнезиумот не помогна. Ваше искуство?