Еј да знаеш и јас дека тоа приметив, посебно овие денови кога е врнежливо, често знае да ми пушти ама кратко трае… Да ми простите на збор ама носот по чист не ми бил, мрсул неам внатре од шо цело време сум на уста, цел секрет ми се слева во грло
Еве денес ми се потведи теоријата повторно. Утрово бев повторно скроз блокирана. Излегов на прошетка на студен воздух, имав и некоја работа да завршам, за 10 минути носот ми беше препороден и дишењето целосно опуштено. А за влажноста незнам. Еве кај нас константно е влажноста меѓу 50-60.
Јас кога го зедовме навлажнувачот видов дека во спална било 35. Е сеа после една недела можам да кажам дека 55-56 ми е идеална влажност, најубаво за спиење. Ко во планина се осеќам навечер, убаво, свеж воздух… милина
Devojki piete li kafe ili se ogranicuvate? Do pred nekoe vreme piev samo sabajle I vnimavav na doza ama nekako dusickava mi bara uste edno, pa nekogas si dozvoluvam, nekogas ne.. .Dali moze da nasteti? Sum citala deka do 3ti mesec se vnimava poradi placentata.
Пијам, обично по едно на ден, ретко второ. Ама првото е така поголемко и појако. Во прво тромесечие не пиев, после почнав послабо, а сега пијам нормално.
Никсар се без седативно дејство и дозволени во бременост, секако консултирај се со гинеколог. Јас ги пијам по препорака на дерматолог,по потреба.
Фала за сугестијата. Утре секако сум на скрининг па ќе се консултирам со докторот. Во меѓувреме ги земав пастилите што ми ги препорача @Hatula ќе видам како ќе се покажат. Малку да ми олеснуваат ќе бидам среќна.
Девојки, ме нема често да пишувам но со внимание ја следам темава. Само сакам да кажам дека со Божја помош сестра ми влезе во 5 ти месец. Идеме понатаму
27+1 на уринокултура ми покажа стрептокока и ми дадоа амоксицилин да пијам но страв ми е дали имате слично искуство и дали е штетно?
Јас би пиела, штом е дадено од доктор. Според мојот гинеколог бактерија може многу поголема штета од антибиотик да направи. Многу лекови не ја поминуваат плацентата и немаат никаква штета врз плодот. Јас пиев сумамед.
Мешиња како сте ? Сакам да ве прашам колку често ги сеќавате движењата на вашето бебче ? Јас сум 24 недела и кога сум во движење нема шанси да го сетам, најчесто навечер кога мирувам тоа се активира Но некогаш го нема и тогаш душа немам и јас. Инаку прва бременост ми е, па можеби и затоа знам да испаничам. Споделете искуства, и на сите да ни биди со лесно
Јас сум 17+3, до сега пиев Цефалексин па Панцеф па сега ке примам Лендацин антибиотик преку вена со инфузија. Исто заради бактерија во уринокултурата. Мора да се исчитат бактериите,може поголема штета да има ако не ги излечиме отколку од антибиотикот.
Јас на полни 14 недели пиев исто сумамед заради уреаплазма балтерија. Со тешко срце и страв ама го испив. Кога мораме тоа е…
Utre pocnuvam 22 nedela I od vcera imam nekoja nova bolka mnogu nisko dolu pod bikini linijata. Ne e mnogu silna no taka kako pritisok, tegnenje, pa malku i ostra, ne znam tocno da opisam. Nemam nikakov iscedok Ili los miris pri mokrenje. Nareden pregled na 5 dek; sto bi mozelo da bide?
Сигурно е од што се шири матката,лигаментите и бебето расте и притиска некаде. Чим не е неиздржлива болка,нема крварење,тогаш си е нормално. Скоро сите трудни по нешто така не боли. Пиеш ли магнезиум? Ако не пиеш,пиј,по три на ден смееш,од кесичките директ што се пијам јас.