Go deleam mislenjeto, ama mislam deka i pricina e zgolemenata curkulacija na krvta vo teloto vo bremenosta, jas si ja osekam vo dlankite mozebi i kaj tebe e toa pa mislis deka e trnenje @Снегулк@23 a poveke e kako zezenje.
A dali e normalno od pola saat stoenje, inaku fativ da peglam prv pat od koga sum na patoloska( nemojte da me karate, se osekam veke kako invalid od so nisto ne fakam ), da pocnat da te bolat prepuni i karlica i osetiv malku nisko vo stomak kako bolka ama mnogu minimalna. Odma prekinav i eve me lezam
Пола саат.. јас 10 мин ако стојам мислам се распаѓам хаха. Не е опасно ама е ужасно, во ништо не уживам веќе.
Jas se uplasiv, si rekov sto si ja zemam beljata, treba da miruvam ovde se mestam da peglam. Do dusa veke pocnuvam da go cuvstvuvam i sirenjeto na stomakot, imam blaga bolka celo vreme. Vo sabota vleguvam vo 15+ pa sigurno seto toa e normalno. Prva bremenost i mnogu raboti prvicno me plasat sto mi se slucuvaat.
Јас ама од лошо спиење,ако сум лежела врз раката и ко ке се разбудам не ја осеќам па почнува да ми трне,ама брзо проаѓа.
Бела Стела јас имам пролетна алергија и баш тој период бев во второ тромесечје. Дури 5 доктори консултирав, врвни специјалисти и еден од Германија , сите потврдија дека Аериус е 100% безбеден и тестиран на трудници. И пиев неколку пати кога ми ескалираше, зашто поголем проблем ми правеше ако не пијам. Сега имам здраво и живо девојче од 4 месеци. Чисто споделувам искуство
Здраво на сите,пишав и во труднички муабети,но не добив одговор. Бремена сум 20 гн,но денес гинекологот ми кажа нешто што малку ме испаничи. Ми рече дека срценцето на бебето чука побавно од нормалното за 20 недела,па ми рече дека би требало да се прават дополнителни анализи во Скопје,бидејќи се плаши да не ова бавно работење на срцето може да влијае и на развојот на мозокот. Дали има некој со слично искуство?
Zdravo zenski denes sum 14+3 vreme e da gi napravam brisovite taka mi kazaa! No dali moze nekoj da mi objasni dali brisevite se isto kako papa test? Posto stvarno papa testot me bolelo sekoj pat …
Фала ти за споделеното искуство. ❤️ Мене моментално ми е издржлива алергијата. Највеќе навечер знам да се затнам и да ми тече нос во исто време. Кивам само ако имам некој тригер, појак мирис и слично. Генерално сум ок, ама не знам дали вака ќе остане. Термин ми е почеток на Април, поленот претпоставувам нема многу да ме фати, ама ќе видиме.
Исто е како пап, шо знам речи и малце по нежно, непријатно е да ама мене не ми било нешто многу болно.
Со пап тестот како со четкица се гребнува може затоа те болело. А брис се зима само од површината внатре,не се гребе ништо. Мене ни тоа ни тоа не ме боли. Ама ако веќе правиме споредба не би требало да те болат брисевите.
Не болат брисевите, на пап те гребе, а ова е со стапче на кое што има како памукче ништо страшно, мене повеќе ме нервира таа ,,патката,, што ја ставаат да те рашират
Mila po ciklus 24 maj, no jas sum pokasno ostanata bremena i za sega tocno tocno mi nemat proracunato ama krajot na maj pocetok na juni. Po aplikacijata 40 nedela mi paga 28maj do 3 juni taka da tuka nekade
Zdravo Od denes pocnuvam 23 nedela I od pred 2-3 dena epten me boli desna prepona I kolkot; Ako sedam e poloso a spienje edvaj 3h. Ne mozam stranicno oti cel zivot spijam na grb. Pijam magnesium 400mg veke podolgo vreme no nekako nema benefit. Do koja nedela imavte jaki bolki vo prepona? Dali voopsto I ke prestane??
Оваа брмееност ми почнаа ептен рано 14 недела некаде и си траат. Не можам да поодам ни 300м, ми се дели телово мислам, не ми помага и мене магнезиум. Со првата бременост ми почнаа касно ама си траеа до последен ден, така да не верувам дека ќе се среди.
Devojki jas sum 17 nedeli bremena so in vitro i imam pust strav dali e se dobro. Od strav idam na 2 nedeli na kotrola i mir nemam psiha me mava. Dali dokolku nedaj boze nesto ne e dobro ke pocustvuvam? Primer ke imam bolki ili pak krvarenje? Onaka se e vo red ? Se izvinuvam za latinica
Не дај Боже да не се се развива добро, секако ќе имаш јаки болки и крварење. Бар тие што имале спонтан во рана бременост или покасно некој компликации велат дека имале јаки болки. Така да, не се потресубај, се ќе биде во ред. И ја сум од понеделник 18 недела, не сум бидена од 12та ма преглед, а имам тек за 2 недели термин.